Výber tretieho auta do rodiny
Dajte mi prosím tipy na tretie auto do rodiny.. Niečo menšie, trochu štýlové.. Dobrý motor, od 150 koní. My už nevieme, pozeráme bazár, aj nové. Nové ale nemusí byť, na druhej strane išli jazdenky hrozne hore. Nezáleží ci diesel, benzín, alebo hybrid. Slúžilo by synom a sem tam rodičom. Niečo čo ma šmrnc. Za jazdené chcem dat okolo 10k, za nové max 30k. Žiadna škoda, VW, Francúzi. Uvažovali sme nad alfa romeo, honda civic, mazda c5, dokonca aj mini. Nič z toho nepresvedčili..
@anonym_9626c0 pre mňa je to nabíjanie ,strata času , ešte nerozvedená dostačujúca sieť nabíjačiek , krátky dojazd , v zime sa kráti ešte viac zapnutím kúrenia. Tieto autá sú možno dobré do mesta a keď máš doma fakt elektriku zadarmo , lebo máš fotovoltaiku , ja mám konektory na teplú vodu , moderný kombinovaný kotol na plyn a drevo a fotovoltaiku zatiaľ neplánujem . Pre mňa kompromis hybrid
@subartic rozumiem. ďakujem za tvoj názor. no žiadne relevatne argumenty
@subartic rozumiem. ďakujem za tvoj názor. no žiadne relevatne argumenty
@anonym_9626c0 prepac, ale su to argumenty. My mame tiez plne elektro a ver, ze nikde inde, ako doma by som nenabijala. Jednoducho strata casu a pre nas aj drahe. Doma nabijeme z FTV., ked ju uz teda mame. Jazdi sa na nom super, to ano. Ale, ... a znova to ale, len po meste. My mame aj do BA na skok, ale veeelmi musim premyslat, kedy a kam a ci mam aktualne plne nabite. Lebo staci nejaka zapcha, nehoda na D1 a veru, mne sa nechce strachovat, ci domov dorazim, ci nie. Tak do BA chodim radsej klasickym autom. Ale, v meste plne vyuzivam
@anonym_f511f7 no práveže ja vychádzam zo skúseností tých ktorí ho majú. A nie , nechcem ho zatiaľ .
👍
@anonym_9626c0 pre mňa je to nabíjanie ,strata času , ešte nerozvedená dostačujúca sieť nabíjačiek , krátky dojazd , v zime sa kráti ešte viac zapnutím kúrenia. Tieto autá sú možno dobré do mesta a keď máš doma fakt elektriku zadarmo , lebo máš fotovoltaiku , ja mám konektory na teplú vodu , moderný kombinovaný kotol na plyn a drevo a fotovoltaiku zatiaľ neplánujem . Pre mňa kompromis hybrid
@subartic ja som to čítala ale to nie sú argumenty prepáč. pre teba sú prečo elektro nechceš ok, my čo elektro máme tak to argumenty nie sú. v skratke- dojazd je na tvojom výbere-máš krátky ale už je aj 700km. či niekto prejde viac ako 700km bez zastavenia? žiadne wc, jedlo, obchod, ciga, nič?to ako rýchlo ti nabíja je tiež na tvojom výbere- keď auto kupuješ vies si to zistiť. keď pustíš teplo áno žerie to viac (ale ako na spaľovaku nie?) ale ono je to iba do doby kým sa nezohreje baterka a potom sa ta spotreba ustali (prip sa ta auto zobrat priamo na nabíjaní)..v obchode človek strávi viac casu ako sa ti auto nabije (ale to je individuálne samozrejme a na výbere pri kupé).. nabíjačky západ-stred su už pekne rozšírené ale na autá kt jazdia po sk cestách je to postačujúce pretože s každým autom (aj s tým s nižším odjazdom) sa vies presúvať od nabíjačky k nabíjačke..
ja tu nechcem písať argumenty keďže ta nechcem presviedčať, si proti tomu je to v poriadku je to tvoja vec ale nneverim že toto sú argumenty niekto kto ma elektro.. jedine že je to človek kt dostal elektro ako služobne auto a vtedy je akákoľvek ďalšia debata zbytočná-nie je to jeho výber ani voľba a keď je proti elektre tak je to jasne
@subartic ja som to čítala ale to nie sú argumenty prepáč. pre teba sú prečo elektro nechceš ok, my čo elektro máme tak to argumenty nie sú. v skratke- dojazd je na tvojom výbere-máš krátky ale už je aj 700km. či niekto prejde viac ako 700km bez zastavenia? žiadne wc, jedlo, obchod, ciga, nič?to ako rýchlo ti nabíja je tiež na tvojom výbere- keď auto kupuješ vies si to zistiť. keď pustíš teplo áno žerie to viac (ale ako na spaľovaku nie?) ale ono je to iba do doby kým sa nezohreje baterka a potom sa ta spotreba ustali (prip sa ta auto zobrat priamo na nabíjaní)..v obchode človek strávi viac casu ako sa ti auto nabije (ale to je individuálne samozrejme a na výbere pri kupé).. nabíjačky západ-stred su už pekne rozšírené ale na autá kt jazdia po sk cestách je to postačujúce pretože s každým autom (aj s tým s nižším odjazdom) sa vies presúvať od nabíjačky k nabíjačke..
ja tu nechcem písať argumenty keďže ta nechcem presviedčať, si proti tomu je to v poriadku je to tvoja vec ale nneverim že toto sú argumenty niekto kto ma elektro.. jedine že je to človek kt dostal elektro ako služobne auto a vtedy je akákoľvek ďalšia debata zbytočná-nie je to jeho výber ani voľba a keď je proti elektre tak je to jasne
@anonym_9626c0 na toto som dnes narazila . Uvidíme dokedy budú tie elektromobily také super.
https://www.facebook.com/reel/1408661477589715
@anonym_9626c0 na toto som dnes narazila . Uvidíme dokedy budú tie elektromobily také super.
https://www.facebook.com/reel/1408661477589715
@subartic k daniam za auto vo Švajciarsku,viem napisat,len to,ze sa meni princip vypoctu dane.
V nasom kantone, to je zatial podla objemu valcov.
Elektromobily, boli bez dane.Kvôli vypadku prijmu,sa meni vypocet a malo by to byt,podla vahy a vykonu auta.Este neviem,odkedy bude, novy vypocet schvaleny a vstupi do platnosti.

@anonym_9626c0 pretože k elektroautam sa najviac vyjadrujú ti, ktorí v žiadnom nesedeli a neskúsili.
Kto vyskúša aspoň pár týždňov elektro, spalovak už nechce. Aspon ja nepoznám nikoho, kto sa z elektro vrátil spat.
Prijemne mestské ekektra za rozumne ceny prúdu teraz 2026-27.
Kto chcel dlhé trate, Tesla s väčšou baterkou je paráda. Hlavne ich softvér funguje. Už základná 3 je paráda (až na to vystupovanie, nie je určená starším). Ale to nezistia ľudia pozretim fotky, ale najazdenim pár 10 tisíc kilometrov.
BA - Ke na jeden ťah? Žiaden problém. Q6 etron v pohode. Aj keď nikdy nesedime v aute viac ako 2,5 hodiny. Dáme wc, kávu a za 20 minút je auto z 15 na 80% nabité. Ale tých 20 minút mame pauzu aj so spaľovakom.
Dovolenka po Európe? Žiaden problém. Maďarsko, Slovinsko, Taliansko - to najbližšie. Ešte aj Maďari majú parádnu sieť rychlonabijaciek na benzinkach a pri obchodoch financovanú z EU.
@anonym_f511f7 ano to s tebou plne súhlasím. máme 2 elektro autá, my dokonca s tým menším čo ma dojazd iba 120km sme dali ke-bojnice a to v čase keď sieť nabíjaciek bola najviac pokrytá lidlom… občas to bolo na tesno ale dali sme to😅 a súhlasím človek potrebuje
ísť na wc, do obchodu, najesť sa, natiahnuť sa.. nám sa väčšinou auto nabije skôr ako stihneme nakúpiť ale nebudem nikoho presviedčať.. mňa skôr zaujíma z čoho prameni to odmietanie keďže veľa argumentov nie je relevantných