Zvieratá pod kapotou
Ahojte, viete mi niekto prosim povedat ci a ake zviera mi chodi pod kapotu? Auto stoji vonku pod pristreskom. Byvame na dedine. Dookola kazdy ma macku alebo psa, nedaleko kravy a kone, potom je les. Nas kocur to asi nie je lebo je taky tucny ze tam nevojde. 🙂 A čo mám s tým teraz robiť? Ďakujem, ahojte, Janka

Pod kapotou sa obvykle náramne dobre cítia kuny. Nakoľko vedia spôsobiť slušne škody, treba kúpiť odpudzovac. Alebo sprej, no.... Vraj funguje aj chuchvalec vlasov pod kapotou či fľaša vody pred autom. Ale v posledných dvoch prípadoch som si nie celkom istá, či sú o tom informované aj všetky kuny (že to funguje)
Daj do auta plašič
Oj,to bude kuna,alebo,ak nemáte mačky,tak susedova Maňa 😉. Mačky prídu,keď je motor teplý. Teraz je moje každé ráno také,že vyháňam chlapovi mačky z motora,pretože by som asi "neprežila" ,keby mi tam Maťa,či Mínu požužlalo(mačky) 🥺. Ale vôbec,aj kuny,lasice by mi bolo ľúto. Sú na to spreje a rôzne plašice,ale za nás,veľmi nefungujú,fungujem ja ráno ešte rozospatá pobehujuca pri aute 🤭.
Kuny, mačky, potkany, myši, rôzne iné hlodavce.
Môj muž si raz pod kapotou našiel celé slepačie vajce. 🤷🏻♀️
Ahoj, ja som takto vyše hodiny vyťahovala malé mača, ale to mňaučalo, keď som sa vzdialila od auta. Môže to byť aj potkan. Kolegovi rozhrýzol káble. Keď si posvietiš baterkou, nevidno nič?
Ak chces pridat fotku do temy, daj ju radsej do dalsieho prispevku ako do vytvorenia. V titulnom prispevku sa neda zvacsit.
Najradsej tak chodia spominane kuny. Kamosom poprehryzali uz kadeco. Da sa zakupit sprej, alebo babske rady su vycesane chlpy psa/macky - ak mas odkial. Ci a ako to zabera neviem ...
Maca si pod kapotou viezli uz aj dvaja znami. Obe prezili.
Ešteže tu nemáme tropické pásmo. V zahraničí vyťahujú z áut aj exotické zvieratá,ako obr hady a jaštere 😁.
@januska339 chodi kadeco najcastejsie ako pisu kuny, susedom do odstaveneho auta dokonca navlacili kopu bordelu pod kapotu, vajcia a kadeco... najhorsie je, ze zvyknu kable hryzt.
existuje na to sprej... mozes vyskusat, kupuju to ludia :D ci funguje neviem, je to zvycajne na baze aroma olejov a tym padom neviem ci v chlade to dobre citit a plni to funkciu a ako dlho...
Ja som mala asi potkany , tie tu chodili susedovmu psovi do žrádla. Vyhryzli mi cele tapacirum pod kapotou, nanosili si tam suché rožky, dokonca polovica zabalenej cokolady tam tiež bola. Musela som vsetko strhnúť aby sa nemali kde zašívať. Susedove mačky mávame len na aute ,co tiez nie je ktovie co, furt celé špinavé od labiek.
Veru sme mali mačku. Potkana aj kunu.
Ja som mala asi potkany , tie tu chodili susedovmu psovi do žrádla. Vyhryzli mi cele tapacirum pod kapotou, nanosili si tam suché rožky, dokonca polovica zabalenej cokolady tam tiež bola. Musela som vsetko strhnúť aby sa nemali kde zašívať. Susedove mačky mávame len na aute ,co tiez nie je ktovie co, furt celé špinavé od labiek.
@20erika07 mna hlavne skrabance potom viac vytocili, od maciek... bud sa nahanali s niecim, alebo neviem.. normalne cez prednu kapotu skrabanec od macky.. skoro ma slahlo...🙄
@januska339 aj my sme mali Kunu, prehryzla káble. Bojujeme proti tomu plasicom, wc guličky, vrecko s psími chlpami, čistiacimi sprejmi. Automechanik doporučil, že čo nám vonia, im smrdí
Ak su to spinave (blatiste) "tapky", tak kuna. Su uplne vsade, aj v mestach. Ponicia v drvivej vacsine tie tepelne izolacie (cierna "vatovita latka") zospodu kapoty a za motorom na zvislej motorovej prepazke. Ak je auto nove, ciste, tak aj cierne "vonave" gumove hadicky (ostrekovac...) a hadice (sanie vzduchu). A niekomu aj kable.
Obcas nechaju v kutoch motoroveho priestoru nejaku smradlavu potravu (kost, vajcia).
Kuny medzi sebou bojuju o ten rajon motoroveho priestoru, ked sa auto premiestnuje na rozne miesta. Hryzu kvoli tomu pachovemu konkurentovi a aj vsetko, co im prekaza niekam sa dostat.
Prakticky na kazde odpudzovacie zariadenie (spreje, chlpy zo psa, tigra..., vonave stromceky, tablety do WC...) si casom zvyknu (resp. clovek to prestane obnovovat).
Mozno by som ako prve skusil tzv. personalny PIR alarm na baterky kdesi vhodne umiestnit do motoroveho priestoru (ma cidlo na pohyb a spusti alarm). Len v nom treba obcas (v zime castejsie) vymienat baterie - v malych PIR alarmoch take tie gombikove.
@januska339 kup sprej proti kunam, a nastriekaj na bakelit aby ti neurobili nejaku skodu. Teraz v zime sa budu chodit zohrievat k teplemu motoru
Este mi napadlo - ak parkujete vo dvore, vraj pomoze dat pod predne kolesa na zem (aby to presahovalo aj do bokov od auta aspon pol metra, lepsie meter) nejake pletivo (napr. to zajacie). Kuna vraj nema rada makkymi labkami stupat po niecom, co blizi. Ale vie sa do motoroveho priestoru dostavat skokom na vrch predneho kolesa a tam popri riadeni vliezt do motoroveho priestoru.
Začína chladné obdobie pre to treba pred tým ako ideš pobuchat kapotu aby mohli prípadne mačky ktoré sa tam prišli zohriať vybehnúť von 😊