Aká kniha vám zmenila život?
Aká kniha vám zmenila život? Respektíve vám niečo do života dala? Cítili ste sa pri nej inak, niečo ako keď si človek prečíta napr. Malého princa?
Biela masajka
@macikovaiveta tó bola super kniha aj film
Knihy, ktore ma ocarili resp chytili za srdce:
Sto rokov samoty
Tiene v raji
Zlodejka knih
Jedenast minut
Majster sarkanov
Tisic ziarivych slnk
Vzdelana
Neznesitelna lahkost bytia od Kunderu. A aj girl with a dragon tattoo mam moc rada. a tiez veci od Hollebecqua a od Haruki Murakamiho. ale odkedy mam dieta knihy zial nestiham... a na pobavenie ako som vozil norov tu uz spomenute je super
@mooonika1975 Tara Westover- Vzdelaná, silná kniha s veľmi zaujímavým príbehom.
Richard Powers- V korunách stromov, Erich Maria Remarque- Nebo nepozná obľúbencov.
Krajčírka z Dachau.... Odporúčam, krásna kniha
@juliet86 oh Haruki Murakami, jeho knihy su top. Okrem dvoch som od neho precitala vsetky.
Niežeby mi zmenili život ale veľmi chytili za srdce. Možno to bolo aj tým, že som ich čítala tehotná a teda citlivejšia na také témy 😃 ale Odsúdení prežiť a Kým sme boli vaši. Dosť kníh ďalej predávam ale toto sú jedny z tých ktoré ďalej nepôjdu. Momentálne čítam Homo deus a Sapiens takže tiež zaujímavé čítanie
Miluj tak, akoby si nikdy nebol zranený
Predstavte si nebo
Vkladná 🤣🤣🤣
Mengeleho dievča...to bolo to najsilnejsie co som kedy citala.
Odviate vetrom
@mooonika1975 no vidíš a ja by som Egyptan Sinuhe zaradila medzi knihy, ktoré vedu k zamysleniu sa nad zivotom, nie ľahkú. Pre mňa úplne nadčasová. O tom, že nič nie je čiernobiele, že aj tie najlepšie idey sú ľahko zneužiteľné a končia katastrofou pre zúčastnených. Že je veľmi nebezpečné veriť v svoju neomylnosť. Že človek často robí veci, pre ktoré nemá logiku, o ktorých vie, že sú nesprávne a je veľmi nedokonalý tvor. Že mocní a bohatí bazia byť ešte mocnejsi a bohatší. V podstate nič sa na fungovaní ľudstva od čias starého Egypta nezmenilo.
Čítala som ju v češtine a keďže ja chcem vedieť o čom čítam, dosť času mi zabralo aj zisťovaniie čo daný výraz v češtine v nadväznosti na pomenovanie vecí v Egypte znamená.
Ale k téme. Mňa veľmi oslovila kniha: Medzi odtieňmi sivej o gulagoch v Rusku.
Zbožňujem všetky knihy od L.M.Montgomeryovej. nielen sériu o Annezo zeleného domu, ešte viac sa mi páči séria o sirote Emily (Emily z nového mesiaca a ďalšie dve pokračovania). Chcela by som žiť v tej dobe. A mám rada knihy od Roalda Dahla, detské i tie pre dospelých, píše super poviedky. Odviate vetrom som tiež hltala, ako už niekto písal, viem sa veľmi dobre stotožniť so Scarlett.
Kniha kníh - Biblia
A ešte silne na mňa zapôsobila kniha: Strácam svoje ja.
O žene veľmi úspešnej, vzdelanej, u ktorej prepukne alzheimer. Písané je to jej očami. A veľmi dobre vystihla kniha tú tragédiu stracania kontroly nad vlastným životom
Ram Dass be here now
V detstve Anna zo Zeleného domu a v dospelosti bola pre mňa veľmi silná Škola malého stromu (Malý strom) od F.Cartera a Hľadanie zmyslu zivota od V.Frankla.
Jeho láska ťa uzdraví. Mohla by som dať rôzne tipy výborných kníh, ale táto by pomohla každému.
Anna Karenina
Idiot
Večne spievajú lesy
My zo stanice Zoo
Továrna na smrť
Smrť je mojím remeslom
Bitúnok č.5
a mnoho iných ...
@janage priznám sa , že Egypťana som čítala 10 rokov dozadu, už toľko som o nej nevedela, ale idem ju vziat z knižnice a znova prečítať, mám to v pláne .👌
Celestinske proroctva, chatrč
@mooonika1975 ja sa na ňu chystám aj v slovenčine niekedy. Na mňa veľmi zapôsobila.
Som idealista👌
Žiadna 😅
V češtine je to kniha Jizvy na duši, v originale Belonging, čítala som ju v angličtine a francúzštine asi 3x a zmenila mi život doslova. Kúpila som ju úplne náhodou, inak knihy nečítam. Neskôr som sa zoznámila s rodinou o kt. Je príbeh, konkretne s jednou osobou a odvtedy nič nie je ako bývalo🙂 Celé zvláštne...
Vo svetle pravdy, vela veci uz vidim inak

Odviate vetrom❤️