icon

Aká kniha vám zmenila život?

25. jún 2022

Aká kniha vám zmenila život? Respektíve vám niečo do života dala? Cítili ste sa pri nej inak, niečo ako keď si človek prečíta napr. Malého princa?

cucoriedkacucoriedka
26. jún 2022

Tajomstvo

alchemilka610
26. jún 2022

Vo Svetle Pravdy od Abd-ru-shina

julkajanos
26. jún 2022

Ja som uz precitala mnoho knih, mam rada psychologiu a knihy o sebarozvoji a motivacii mam precitane na kila. V kazdej z nich sa da nieco pre seba najst:
Tajomstvo
Slabikare stastia
Klub nerozbitnych deti
Psychologia pre milujucich rodicov
Paulo Coelho (vacsina jeho knih)
Harry Poter
Dych
A mnoho mnoho dalsich…. ALE 🙂jedna kniha mi dost drasticky zmenila doterajsi zivot, je od slovenky Andrei Richardson a vola sa MINIMALISTICKY DOMOV.
Tato kniha sa pre mna stala zasadnou, pretoze dokazala pomenovat vsetky problemy mojho zivota a z maximalistky spravila minimalistku (velmi spokojnu a majucu cas na svoje konicky a uzivanie si zivota)

marianisima
26. jún 2022

Majster šarkanov (autor Khaled Hosseini je prosto moja láska), Veronika sa rozhodla zomrieť (Paolo Coelho), Medveďovce (Fredrik Backman) a veľmi rada čítam knihy od psychiatra Irvinga D. Yaloma a neurológa Olivera Sacksa 🙂

mykaellle
26. jún 2022

Knihy od Anastasie Novych. Sensei zo Šambaly a AllatRa 🙂

lenkike
26. jún 2022

Za posledný rok najsilnejšia kniha Mengeleho dievča

moniketa
27. jún 2022

Biele oblaky od Juraja Špitzera

sisaka
27. jún 2022

Kniha, ku ktorej sa neustále vraciam a nebola tu ešte spomenutá je Prorok od Kahlil Gibran.

banderaska29
27. jún 2022

sila prítomného okamihu ! 🙂

medea2003
27. jún 2022

@mooonika1975 wau, videla som uz kopu diskusii na podobnu temu a je mi z nich do placu, ked vidim, ake braky ludi oslovuju. Nerada hodnotim a nebodaj podcenujem druhymi, ale je mi hrozne z toho, ze bud ludia necitaju, alebo ked uz, tak co citaju. Super, s niekym ako ty by som si rozumela 🙂

janetinka27
27. jún 2022

@medea2003 ahoj a ktore z tychto uvedenych knih povazujes za braky?

0silvia0
27. jún 2022

@medea2003 mna zaujali tvoje pocity z ludi, ktori citaju podla teba braky... To fakt ti je hrozne a do placu z toho, co oslovuje inych ludi?

mooonika1975
27. jún 2022

@medea2003 ❤️

hermiona12
27. jún 2022

Dievča vo vlaku. Je aj film.
Nemôžem povedať že mi zmenila život, ale jednoducho ku koncu knihy vidíš ako niekto môže manipulovať ľuďmi do takej miery že ten človek nemôže oddeliť realitu od klamstvá.

loliki
Autor odpoveď zmazal
beataxxx
27. jún 2022

Veľmi ma potešilo, že viaceré spomínate Vecne spievajú lesy a Egypťana Sinuhe, ešte Gentleman v Moskve je podľa mna kniha napísaná s úžasnou noblesou a verne opisuje ten ich hrozný režim a ľudskú statocnost ako si zachovať charakter, taktiež mám rada knihy od Edwarda Rutherfurda, len tie sú tak ťažko zohnatelne, že asi ich veľa ľudí necitalo - Hvozd, Paríž, Londýn, New York, Dublin a iné - vždy na osude niekoľkých rodov z rôznych sociálnych vrstiev sleduje dejiny daného miesta od osídlenia až po súčasnosť veľmi pútavo zakomponované do deja a veľa veľa inych

sisaka
27. jún 2022

Pre niekoho brak, pre niekoho poklad. To je na tom pekné, že každá knižka si nájde svojho čitateľa. Ak niekoho baví sa ponoriť do kritikmi ovenčenych kníh a prináša mu to radosť - super, ak sa niekto potrebuje odtrhnúť od reality a zahĺbi sa do do prvoplánovej romantiky, prečo nie, ak si niekto potrebuje poplakať nad osudmi iných ľudí, inšpirovať sa myšlienkami iných, nájsť smerovanie svojho života prečo nie? Najdôležitejšie je nájsť si v správnom čase správnu knižku, ktorá nám niečo dá.

@medea2003 prosím ťa, daj nám tipy na tú skutočnú kvalitnu literatúru, nech nemusíš nad nami plakať. Rada si prezriem môj zoznam kníh, či tam mám nejakú kvalitu, či len brak.

sisaka
27. jún 2022

@beataxxx čítala som Londýn a New York, Londýn bol úplne super, preto som si kúpila New York a ten ma nejak nechytil, ale ešte určite chcem skúsiť nejaké iné mesto.

beataxxx
28. jún 2022

@sisaka keby si sa chcela tej knihy zbaviť, odkúpim za akúkoľvek cenu🙂🙂🙂

jankalukasova
28. jún 2022

Zbierka príkladov na prijímacie pohovory z matematiky...😃 Na VŠ.
Nehovorím, že mi zmenil život ale určite ma na SŠ ovplyvnil Erich Maria Remarque. A tiež kniha od Alexandra Solženicyna, Jeden deň Ivana Denisoviča.

bessie12
28. jún 2022

Zacala som citat muzi su z Marsu a zeny z Venuse. Zatial som len na zaciatku, ale ta kniha ma zaujala. A chcela by som si este kupit knihu 5 jazykov lasky na kazdy den. Cital niekto tu knihu ? Je dobra ?

jankalukasova
28. jún 2022

A ešte neodmysliteľný Hans Ruesch, Dlhé sú tiene severu a pokračovanie Návrat k dlhým tieňom. Obe dávajú iný pohľad na spôsob života západnej civilizácie a hlavne dôvod, prečo nie je aplikovateľný všade.

mooonika1975
28. jún 2022

@beataxxx ten rutherfurd - to sa dá zohnať aj v slovenčine ? Lebo vidim len češtinu... či?

mooonika1975
28. jún 2022

@jankalukasova ja už som ďalej 😉 mikroekomia VŠ -trochu som ju opominala, ale vyzerá, že cez leto bude mojou kámoškou 😵😝😅

diaszoky
28. jún 2022

Biblia a sostante nas odtialto

judar
28. jún 2022

Ziadna :D ziadna nezmeni nikomu zivot a nedava nic nokomu do zivota - mozno tak zaklad vzdelanosti skolske ucebnice, ale zas skrz motivacne knihy podsuvaju druhym pohlady, vnimania, myslienky autorov co je onicom....a citit nieco pri nejakej knihe? tak to je rovnaka euforia ako pri filme - po kratkom case nadsenie vyprcha, a o to rychlejsie ak to nieco nahradi

basska_b
28. jún 2022

@bessie12 Kup si klasicku knihu "Pat jazykov lasky" bez dalsich podtitulov. Potom su uz take odnože typu "Pat jazykov lasky pre deti, v praci, v manzelstve, na kazdy den..." , ale to uz je podobne ako ta zakladna kniha

jankalukasova
28. jún 2022

@mooonika1975 ja už som pár rokov zo školy... a teda mikroekonómia mi spoločnosť nerobí už dlho. No každopádne si tu éru pamätám.
resp.. Zbierka príkladov na prijímacie pohovory z matematiky, mi zmemila život ale je to už dávno...

bessie12
28. jún 2022

@basska_b tuto mam uz par rokov doma, ale este som ju necitala zatial. 🙂 takze vravis, ze si ju nemam kupovat. Este mam knihu "keby sme vedeli ... pred svadbou"! ale ani tuto som este necitala.

basska_b
28. jún 2022

@bessie12 ja mam "Keby sme vedeli predtym, ako sme mali deti"... celkom pekna