Ako často čítate nové knihy, ktoré ste kúpili?
Raz a zapadá prachom? Alebo posúvate ďalej? Predaj, darovanie. . . . .
väčšinou len raz...
a preto chodím do knižnice, pretože sme nemali kde knihy dávať...
Väčšinou raz, len zopár mám takých, ku ktorým sa vraciam.
Ale posúvam ďalej, buď kamoškám, knihovratok na martinuse alebo knihoboot. A zväčša aj tak kupujem, z druhej ruky (pokiaľ nejde o novinky).
@blazargandalf prečítam ja, ocino, mamina, sesternica a potom predám. Čítam prevažne krimi 🙂. Nepotrebujem mať vystavené v knižnici všetko čo som prečítala.
Ale mám samozrejme aj menej "konzumné" kúsky, ktoré si nechávam.
Odkedy mám deti, väčšinou len raz. Knihy, ktoré mi nestoja ani za dočítanie, posúvam ďalej. Knihy, ktoré stoja za ďalšie prečítanie, nechávam vo svojom vlastníctve - deti raz odídu a čo bude človek robiť na dôchodku?
Väčšinou len raz prečítam.Vynimocne dva krát. Chodím radšej do knižnice. Plus sa snažím nejaký knihy darovať alebo vymeniť za iné.
vacsinou len raz a predavam, pripadne vykup martinus. Odborne knihy si nechavam tie obcas prelistujem, ked sa potrebujem v niecom utvrdit. Detske knihy si nechavame.
@blazargandalf kedysi som si nechavala, ale nemám to kde dávať už takže už len posúvam,vymienam a knižnica je super vec
@blazargandalf Niektoru, ked sa mi pacila precitam aj dva- trikrat. Knihy, ktore ma vobec nezaujali vavsinou dam na bazar, ale tych je velmi malo. Mne robi radost mat kniznicu s knihami.😊
Od detstva chodim do kniznice, cize citam pozicane knihy vacsinou. Ak dostanem ako darcek, co je bohuzial malo, tak si necham. Nerada poziciavam. Kupujem uz malo kvoli miestu, kniznica je plna. A zopar knih mam ako pamiatku na mamku... Po case precitam znova, ak zabudnem obsah.
mám knihy po dedkovi, ktoré som čítala hádam 100x, väčšinou každú prečítam viac ako raz a kníh sa nezbavujem, nechávam si ich
Ako ktorú. Nesmrtelnost od Kunderu som čítala už asi desaťkrát.
Väčšinou čítam opakovane, knihy si nechávam, nepredávam ich, na to sú pre mňa príliš cenné.
Kupujem si knihy, ktore citam opakovane, alebo o ktorych je predpoklad, ze ich bude citat este dakto z rodiny. A odkedy mam citacku, tak ostatne citam tam.
@blazargandalf ako ktore...ale vacsinu ano, dokupili sme uz tri kniznice 🙂
len jednu knihu som zatial precitala 2x, ale aj tie, co si precitam len raz, ale velmi ma oslovia, si necham...ze keby som dostala chut este raz citat 🙂
Mam velku kniznicu a pravidelne citam. Vacsinu lepsich knih precitam asi dvakrat, “horsie” raz a necham si ich. Casto nad nimi uvazujem, prechadzam si niektore pasaze, analyzujem text a jazyk. Niektore poziciam mamine. Idem po autoroch, vydavatelstvach alebo zanroch.
Ak mam knihu, ktora nestoji za docitanie alebo dalsie precitanie alebo inu pracu s textom, vraciam do Knihovratka v Martinuse, alebo proste vyhodim.
Super je aj Kindle, tam mam vacsinou take hovadinky na spestrenie a nezabera to miesto.
Ja som zatiaľ čítala Hra o tróny 3x, a nie posledný. Zatiaľ mám ešte dosť kníh je prečítaných takže všetky ostatné len 1x som čítala. Istý čas som pracovala v knižnici, to bol pre mňa raj, ale nechodím tam vadí mi že tie knihy musím vrátiť 😅 Poziciavam mame, tie ktoré ma nebavili som dala do knižnice a knižnej búdky
Tak ja keď nejakú kúpim tak ju prečítam raz a odložím. zatiaľ som sa teda ku knihe nevrátila. Ale moc nečítam takže tých kníh toľko našťastie nemám.
@blazargandalf niektoré opakovane, niektoré raz. Veľa si požičiavam z knižnice. A ak sa mi niektorá veľmi páči, tak si ju zoženiem. Ale to väčšinou odborné.
Ja si kupujem odborne knihy takze si ich nechavam a vraciam sa k nim. Romany co dostavam na vianoce posuvam mamine a babke
@blazargandalf knihy, ktoré si kúpim čítam veľa krát aj keď ich už poznám naspamäť.
@blazargandalf raz. Preto knihy nekupujem. Zato mám preukaz do knižnice. Keď dostanem, prečítam a posúvam ďalej.
@blazargandalf Vacsinou raz,ale mam knihy,ktore citam viackrat. Tie,ktore ma az tak nezaujali predavam dalej ostatne si nechavam v kniznici.
kupujem encyklopedie, naucne knihy - potom knihy do serii, a beletriu ktoru vyslovene ze chcem. Takze tieto knihy beriem do ruk viackrat, a celkom pravidelne. Na obycajnu beletriu mam kniznicu, nemam potrebu kupovat knihy len tak --- uz teraz mame plnych 6 kniznic sirky 80 cm, fakt si neviem predstavit kam by som beznu beletriu davala...

Niektore len raz, ale v rodine ich precitaju viaceri, niektore mam take, ze ich mozem citat zas a znova.