Akú záložku používate v knihách?
Pekný večer prajem. Akosi mi pri čítaní ubehli myšlienky a začala som sa zamýšľať, aké majú ľudia záložky v knihách. Podelíte sa o tie vaše? Sú "na úrovni" alebo je to len bloček z pokladne, ktorý vám náhodou prišiel pod ruky?
Prosím zločincov, ktorí si ohnú stránku tam kde skončili, aby sa radšej nepriznávali 😂😂
@buberova mala som svoje obľúbené záložky. Keď som bola malá bola to pohľadnica čo som dostala od brata. Potom neskôr také parádne s kvetinami, a kupovala som si také krásne akoby na tom záležalo. Teraz už je mi jedno, použijem čokoľvek čo nájdem. Kľudne aj papierovú vreckovku. Alebo rovno nechám knihu otvorenú. Už ako som sa stala mamou tak som vyselektovala niektoré veci v živote ktoré mi niekedy prišli dôležité, tak teraz je mi to ukradnuté.
Ja som ten človek s náhodným papierikom, prípadne žiadnou a potom listujem a listujem 😅 nikdy mi žiadna nevydržala, možno lebo sa s knihou bežne presúvam po celom byte, chvíľu čítam na gauči, potom v posteli, potom na kresle a tak nejak to striedam a záložka zostáva položená, tam kde som ju vytiahla
@buberova moja mamina občas používala bankovky 🤣 nieje to tak dávno,čo mi z dlho nečítanej knihy vypadla desaťkorunová bankovka. A ja osobne záložky nepoužívam. Naučila som sa zapamätať si stranu,lebo môj tato sa vyžival v kanadských žartíkoch a bežne záložky posunul o pár strán dopredu, alebo dozadu. Chýba mi to .
Vselico - najcastejsie vlastna zalozka z knihy - vacsinou citam vydania knih, ktore maju dosky so zalozkou, potom som uz pouzila ako zalozku aj kus papiera, letaky, pero, telefon, druhu knihu, kus toaletaku (cisteho), sponka. Dokonca ked som nenasla nic som aj stranku zlozila 😂😰
Pouzivala som rozne zalozky- pohladnice aj blicky, pripadne listok z vlaku 🙂 najradsej mam tie snurky ale nie su v kazdej knihe. Odkedy mam deti, musim si pamatat kde skoncim lebo predsa mamkine knizky su zaujimavjesie ako ich a potom uz nic nie je na svojom mieste (obcas ani vazba🤦♀️)
Keď kúpim knihu v Martinuse, väčšinou mi dajú záložku, tú používam v danej knihe. Na starších knihách z antikvariátu mávam šnúrky. Ale mala som ako záložku aj blok z obchodu, lístok z vlaku/autobusu a dokonca aj kúsok toaletného papiera.
ja som papieriková. mala som kopec rôznych parádnych záložiek, lenže ja nečítam knihy lineárne, ale súbežne… takže všetky sa postupne rozptýlili do toho mora kníh…
@dusankomoj mne keby vypadla záložka, musela by som asi čítať od začiatku 😂😂
Priznam sa, zalozim co chytim. Blocek, pohladnica, sek, vacsinou nakupny zoznam, hocijaky kus papiera je ok …v zalozkovom svete som na urovni suteren
co mi pride pod ruku. Naj staru neplatnu bankomatovu kartu, alebo staru permanentku z minifarmy z Lubiny. Ked sa mi niekde zapatrosi, a tak bars jaku visacku z oblecka, a ked uz ozaj nic, tak cisty servitok 😀
ja som papieriková. mala som kopec rôznych parádnych záložiek, lenže ja nečítam knihy lineárne, ale súbežne… takže všetky sa postupne rozptýlili do toho mora kníh…
@biba_18 ja mám tiež rozčítaných viacero naraz. Všade mám nejakú knihu - na záchode, na nočnom stolíku, v kabelke do autobusu, v obývačke. Raz potrebujem oddychovku, inokedy literatúru faktu, potom zas niečo o výchove a tak si to pekne striedam podľa nálady.
@buberova nikdy som záložky nepouzivala, odjakživa si pamätám strany, aj keď mám rozcitanych viac kníh.
To iste dcéra 6r, vždy si pamätá kde sme skokcili a nalistuje si
To sim tu jediny knihomol co pouziva utrzok toaletaku? 🤣
Ja som odjakziva kreativna dusa, takze vacsina mojich zaloziek su mnou namalovane, vyrobene, ale tak isto si rada kupujem handmade zalozky. Pouzivam aj klasicke z knihkupectva alebo vzdy ked niekde cestujem tak si ako suvenir nejaku prinesiem. Ja mam uz docela zbierku a to nejsom skreckovac veci ale zalozky nezaberaju miesto 😅 a hlavne ich stale pouzivam.
Mam to rozne. Bud tam strcim kusok cohokolvek tenkeho, co je zrovna po ruke (kupon z obchodu, papierovu vreckovku, …).
Minule niekto zazvonil, tak som tam dala narychlo mobil. Potom som ho nevedela najst.
Alebo mam magneticke. Drevene (tie mi inak pridu dost hrube). Alebo kovove s 3D ozdobou na konci.
Aktualne pouzivam tie laserom vyrezavane kovove. Za par eur z Temu, ale vyzeraju velmi dobre. (A dosli tak pekne darcekovo zabalene, ze objednam aj kamoske k Vianociam.)
@buberova ja používam hocijaký papierik, už aj ten utrzok toaletaka bol 😁
Ale stále si pamätám ako kedysi dávno bol niekde rozhovor s pani čo pracovala v knižnici. Ta vraj už v knihách našla všetko. Čo ju napr šokovalo, to bola dobre ozuzlana bravčova koza, taky pásik čo ostal zo slaniny 🤣 to už je teda sila 👀
@buberova líščiu riťku 🦊😍 milujem vtipné záložky. Ale veľakrát keď nenájdem, kľudne aj steblo travy, ponožku, sponku, gumičku, ale väčšinou hľadám stranu 😁
Používam kadečo a zvyčajne niečo len tak schytim - bloček, odstrihnutú visačku z oblečenia a dokonca aj lístok z kina - mám jeden z roku 2002 keď som bola na Pána prsteňov s kamarátkou😁 ten už bol vo viacerých knihách.
A v čítačke kníh mi záložku netreba😉.

Za seba pridávam magnetickú mačaciu, ktorá už má čo to za sebou 😂