icon

Akú záložku používate v knihách?

buberova
16. sep 2025

Pekný večer prajem. Akosi mi pri čítaní ubehli myšlienky a začala som sa zamýšľať, aké majú ľudia záložky v knihách. Podelíte sa o tie vaše? Sú "na úrovni" alebo je to len bloček z pokladne, ktorý vám náhodou prišiel pod ruky?
Prosím zločincov, ktorí si ohnú stránku tam kde skončili, aby sa radšej nepriznávali 😂😂

Strana
z3
buberova
autor
16. sep 2025

Za seba pridávam magnetickú mačaciu, ktorá už má čo to za sebou 😂

svokrinjazykmonika
16. sep 2025

@buberova mala som svoje obľúbené záložky. Keď som bola malá bola to pohľadnica čo som dostala od brata. Potom neskôr také parádne s kvetinami, a kupovala som si také krásne akoby na tom záležalo. Teraz už je mi jedno, použijem čokoľvek čo nájdem. Kľudne aj papierovú vreckovku. Alebo rovno nechám knihu otvorenú. Už ako som sa stala mamou tak som vyselektovala niektoré veci v živote ktoré mi niekedy prišli dôležité, tak teraz je mi to ukradnuté.

ibrunova
16. sep 2025

Takúto magnetickú

4stanka4
16. sep 2025

@buberova Ja mam takúto drevenú, ani neviem ako sa ku mne dostala ale mam ju veľmi rada

buberova
autor
16. sep 2025
@ibrunova

Takúto magnetickú

@ibrunova vitaj v klube magnetických zvieracích záložiek 😆😎

buberova
autor
16. sep 2025
@4stanka4

@buberova Ja mam takúto drevenú, ani neviem ako sa ku mne dostala ale mam ju veľmi rada

@4stanka4 tak toto je definícia na úrovni záložky 😲😲

lindous
16. sep 2025

Ja som ten človek s náhodným papierikom, prípadne žiadnou a potom listujem a listujem 😅 nikdy mi žiadna nevydržala, možno lebo sa s knihou bežne presúvam po celom byte, chvíľu čítam na gauči, potom v posteli, potom na kresle a tak nejak to striedam a záložka zostáva položená, tam kde som ju vytiahla

sszuzu8
16. sep 2025

Záložku nemám vždy si pamätám kde som skončila. Ale keď niečo zaujme nejaký citát alebo časť textu dám si tam sponku 😃🤗

bambicka
16. sep 2025

neviem, ako sa vola ta snurka 🙈🤣

majka2959
16. sep 2025

@buberova Najradšej používam podlhovastú tenkú záložku z kníhkupectva alebo inú, občas aj pohľadnicu s blahoželaním. V niektorých knihách, ktoré čítam dlhšie, napr. odborných, si rada nechávam magnetickú záložku.

dusankomoj
16. sep 2025

@buberova moja mamina občas používala bankovky 🤣 nieje to tak dávno,čo mi z dlho nečítanej knihy vypadla desaťkorunová bankovka. A ja osobne záložky nepoužívam. Naučila som sa zapamätať si stranu,lebo môj tato sa vyžival v kanadských žartíkoch a bežne záložky posunul o pár strán dopredu, alebo dozadu. Chýba mi to .

anonym_23e930
16. sep 2025

Vselico - najcastejsie vlastna zalozka z knihy - vacsinou citam vydania knih, ktore maju dosky so zalozkou, potom som uz pouzila ako zalozku aj kus papiera, letaky, pero, telefon, druhu knihu, kus toaletaku (cisteho), sponka. Dokonca ked som nenasla nic som aj stranku zlozila 😂😰

mariafilip
16. sep 2025

Pouzivala som rozne zalozky- pohladnice aj blicky, pripadne listok z vlaku 🙂 najradsej mam tie snurky ale nie su v kazdej knihe. Odkedy mam deti, musim si pamatat kde skoncim lebo predsa mamkine knizky su zaujimavjesie ako ich a potom uz nic nie je na svojom mieste (obcas ani vazba🤦‍♀️)

nekonecna_katastrofa
16. sep 2025

Keď kúpim knihu v Martinuse, väčšinou mi dajú záložku, tú používam v danej knihe. Na starších knihách z antikvariátu mávam šnúrky. Ale mala som ako záložku aj blok z obchodu, lístok z vlaku/autobusu a dokonca aj kúsok toaletného papiera.

biba_18
16. sep 2025

ja som papieriková. mala som kopec rôznych parádnych záložiek, lenže ja nečítam knihy lineárne, ale súbežne… takže všetky sa postupne rozptýlili do toho mora kníh…

biba_18
16. sep 2025

@dusankomoj mne keby vypadla záložka, musela by som asi čítať od začiatku 😂😂

olimuc
16. sep 2025

Priznam sa, zalozim co chytim. Blocek, pohladnica, sek, vacsinou nakupny zoznam, hocijaky kus papiera je ok …v zalozkovom svete som na urovni suteren

elanor
16. sep 2025

co mi pride pod ruku. Naj staru neplatnu bankomatovu kartu, alebo staru permanentku z minifarmy z Lubiny. Ked sa mi niekde zapatrosi, a tak bars jaku visacku z oblecka, a ked uz ozaj nic, tak cisty servitok 😀

nekonecna_katastrofa
16. sep 2025
@biba_18

ja som papieriková. mala som kopec rôznych parádnych záložiek, lenže ja nečítam knihy lineárne, ale súbežne… takže všetky sa postupne rozptýlili do toho mora kníh…

@biba_18 ja mám tiež rozčítaných viacero naraz. Všade mám nejakú knihu - na záchode, na nočnom stolíku, v kabelke do autobusu, v obývačke. Raz potrebujem oddychovku, inokedy literatúru faktu, potom zas niečo o výchove a tak si to pekne striedam podľa nálady.

simona20201309
16. sep 2025

@buberova nikdy som záložky nepouzivala, odjakživa si pamätám strany, aj keď mám rozcitanych viac kníh.
To iste dcéra 6r, vždy si pamätá kde sme skokcili a nalistuje si

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
adka3321
16. sep 2025

@buberova Ja som asi 20 rokov mala taku menavu karticku z Harryho Pottera, moja najoblubenejsia, uz bola cela poohybana, pookusovana, vydrata, ale stale bola naj a potom jedneho dna prisla trojrocna dcerka a zlomila mi ju 😭😭 tak teraz mam vernostnu karticku z yves rocher 😀

biba_18
16. sep 2025

@adka3321 čo si, keď to zlomila, mohla si mať záložky 2!

adka3321
16. sep 2025
@biba_18

@adka3321 čo si, keď to zlomila, mohla si mať záložky 2!

@biba_18 to uz boli male kusky a nebolo to uz ono 🤷 a este to bolo aj ostre po tych zlomenych okrajoch, to bola taka plastova karticka

eeffka
16. sep 2025

To sim tu jediny knihomol co pouziva utrzok toaletaku? 🤣

levantinka
16. sep 2025

Ja som odjakziva kreativna dusa, takze vacsina mojich zaloziek su mnou namalovane, vyrobene, ale tak isto si rada kupujem handmade zalozky. Pouzivam aj klasicke z knihkupectva alebo vzdy ked niekde cestujem tak si ako suvenir nejaku prinesiem. Ja mam uz docela zbierku a to nejsom skreckovac veci ale zalozky nezaberaju miesto 😅 a hlavne ich stale pouzivam.

moonlight1210
16. sep 2025

Mam to rozne. Bud tam strcim kusok cohokolvek tenkeho, co je zrovna po ruke (kupon z obchodu, papierovu vreckovku, …).
Minule niekto zazvonil, tak som tam dala narychlo mobil. Potom som ho nevedela najst.

Alebo mam magneticke. Drevene (tie mi inak pridu dost hrube). Alebo kovove s 3D ozdobou na konci.

Aktualne pouzivam tie laserom vyrezavane kovove. Za par eur z Temu, ale vyzeraju velmi dobre. (A dosli tak pekne darcekovo zabalene, ze objednam aj kamoske k Vianociam.)

mamutka
16. sep 2025

@buberova ja používam hocijaký papierik, už aj ten utrzok toaletaka bol 😁
Ale stále si pamätám ako kedysi dávno bol niekde rozhovor s pani čo pracovala v knižnici. Ta vraj už v knihách našla všetko. Čo ju napr šokovalo, to bola dobre ozuzlana bravčova koza, taky pásik čo ostal zo slaniny 🤣 to už je teda sila 👀

mamickalisticka
16. sep 2025

@buberova líščiu riťku 🦊😍 milujem vtipné záložky. Ale veľakrát keď nenájdem, kľudne aj steblo travy, ponožku, sponku, gumičku, ale väčšinou hľadám stranu 😁

pinkgirl
16. sep 2025

Používam kadečo a zvyčajne niečo len tak schytim - bloček, odstrihnutú visačku z oblečenia a dokonca aj lístok z kina - mám jeden z roku 2002 keď som bola na Pána prsteňov s kamarátkou😁 ten už bol vo viacerých knihách.
A v čítačke kníh mi záložku netreba😉.

Strana
z3