Aký film vás ovplyvnil?
Je nejaký film ktorý vás ovplyvnil? Aký? Mám napísať esej a napáda ma tak jedine titanic ale chcela by som aj názory iných. Možno nájdem nejaký nový film
No asi potrebujes film ktory ma nejaku myslienku o ktorej by si mohla pisat. Ale da sa pisat aj o svojich dojmoch z nejakeho filmu, ktory nemal myslienku ale bol vizualne uzasny. Ja mam velmi rada sci-fi... Planeta opic (s Charltonom Hastonom), Duna, Terminator, Predator, Votrelec. No a s tych inych Anglicky pacient, Plynove lampy, Ben-Hur, Frajer Luke, Butch Cassidy a Sundance Kid, Slumdog Millionaire len tak zopar co ma napadnu, ktore dokazem pozerat znova a znova.
@taskataska Titanik ma jednu uzasnu myslienku a to ze bol nepotopitelny a pritom stroskotal tak katastrofalne pocas svojej prvej cesty. Stal sa z neho pojem.
A predpokladam ze autorka myslela Cameronov film a na tom s mi pacilo ako do toho velmi sikovne zasadil love story, a tiez fakt ktory suvisel so skutocnnou udalostou ked nasli potopenu lod.
Zaujímavý film o predsudkoch, ľudskom zmýšľaní, odlišných "bohoch" je film P.K.
Možno že môže trochu odradiť "absurdno", ale práve o tom to ide, o to poukázanie na svet, že často to tak žijeme.
3096 days
@taskataska praveze myslim že je to veľmi dobrý príklad toho ako si boli istí že loď je neporazitelna, preto dali malo zachrannych clnov. Zachraňovali najskor bohatych... boli pyšní, pohrdavi, zabudli ze existuju vacsie sily ako oni. A k tomu ten pribeh lasky.. ja si myslim že je to fajn film na zamyslenie
Základný motív Titanicu je Kontrast medzi bohatými a chudobnými, medzi noblesou a ľudskou prirodzenosťou a najmä medzi životom a smrťou.
@taskataska
Mne sa veľmi páčil The Age of Adaline (Večne mladá), pretože nestarnúť vyzerá na prvý pohľad lákavo, ale...
A este Želary 🙂
Hlas mora a Dont f*ck with cats, ale to je dokument, ale ak by mohol byť ešte dokument, tak Trial of Gabriel Fernandez.
Volam sa Khan. TOPKA 👍 kto nevidel, povinne pozriet.
Quo vadis - je tonz krestanskeho prostredia, ale myslim, ze oslovi aj ateistu. Ja som aj citala knihu. A este jeden film mi rezonuje v hlave - len neviem nazov...cca 18storocie, kde mlada zena bola tehotna v meste a aby neostala v hanbe, tak jej nasli muza na nejakej farme. To akym sposobom si on k nej hladal cestu, ze len nieco spomenula a on hned na druhy den jej to zacal plnit, bez toho, aby jej to povedal. Celkovo to prostredie, kde sa to odohrava a asi podstata lasky ukryta v cinoch a nie slovach. Rada by som ho este raz pozrela..
zivot je krasny (1946)
@janetinka27 Veru, nádherný vianočný film a tak málo vysielaný...
@janetinka27 pozriem si..
A Chlapec v pruhovanom pyzame...dlho mi zostal v hlave po pozreti,aj s takym zvlastnym pocitom...
Este si dovolim tento film https://www.csfd.cz/film/350816-zivot-je-uzasny... naozaj kazda bytost ma na tomto svete miesto..aj ta sebemensia
Interstellar
okrem ineho Sedem zivotov, Ten chlapec, Nech je svetlo, Ostrov (2005), Levie srdce (2013), Utek do divociny, Dokonaly zmysel,....
Ďakujem za tipy 🙏 ešte by som dala rada do pozornosti film Lion, tiež veľmi pekny a podľa skutočnej udalosti
https://www.freefilm.to/film/lion
Tlmočníčka s Nicole Kidman 👍
Chlapec v pruhovanom pyzame.