Čítali ste Bibliu?

27. feb 2023

Ahojte čítala niektorá bibliu Sväté Písmo

lenagawel
27. feb 2023

ano

jaskolka
27. feb 2023

Áno, mám ju prečítanu viackrát

janetinka27
27. feb 2023

Ano, tuto podobnu jeruzalemsku z dobrej knihy sme kupili raz na vianoce pribuznej. Konkretne tato pouziva trochu ine terminy ako sme zvyknuti, ale ma velmi dobre recenzie

doriiis
27. feb 2023

Nie,nikdy

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anaj_janka
27. feb 2023

Čítala som, poznala príbehy,ale popravde keď som počula otázku aký problém rieši biblia, aké je jej hlavný odkaz ľudstvu, človeku.....nevedela som (buď dobrý najviac ako môžeš,veď Boh je milosrdny - hlavne že si sa snažila, to nebolo).
Ale potom začal Pan Ježiš prehovárať ku mne a svietiť a ja som sa mohla vidieť,že aký je Bože on nielen je láska, ale Boh sa hnevá na hriesnikov-to bola facka,že i na mňa.
Dnes som Božím dieťaťom,patrím mu. 🙂🤗
Prajem ti užitočné čítanie...

xsimonkax
27. feb 2023

Nečítala.

tenerifka
27. feb 2023

Nie

panelacikova
27. feb 2023

nie

rony2255
27. feb 2023

@anaj_janka Boh sa nehnevá, Boha to bolí, keď zhrešíme, no napriek tomu nás nekonečné miluje. On nás netrestá, on sa obetoval za nás. Pekne je to ukázané vo filme Chatrč

rony2255
27. feb 2023

Prečítala som prvých 5 Mojžišových kníh, knihu Ester, Jób, Jonáša možno ešte nejaké kratšie knihy zo starého zákona, všetky evanjeliá viackrát, niektoré listy apoštolov, niečo zo Zjavenia Jána

soldi
27. feb 2023

Ja som ateista ale bibliu som citala kedze to podla mna patri k vseobecnemu vzdelaniu

ka_ty2
27. feb 2023

Áno, viackrát. Aj teraz od decembra som začala znova čítať - za 1 rok prečítam celú

loliki
27. feb 2023

A chceš kupovať alebo čítať? Dá sa nájsť www.mojabiblia.sk

sszuzu8
27. feb 2023

Áno ale nie celú

anaj_janka
27. feb 2023

@rony2255 a z čoho potom vychádza kniha zjavenia? všetky tie hrozné súdy za hriechy ludí? tie súdy budú vykonávať dobrí, Boží anjeli....na kom budú tie súdy, ked Boh každého nezmerne miluje?....

Boh cloveka stvoril miluje ho, áno Boh je láska, ale rovnako je Boh svätý: cloveka stvoril dokonalého, ale clovek padol, stal sa hriešnym (nechce Boha) - je sebeckým, preto nás Boh označuje ako stratených, ktorí stále hladáme stratené stastie a nevinnosť a v takomto hriešnom stave nás ku sebe nepustí (i ty doma u seba, hoc mas rada blízkych, predsa chces, aby si vyzuli topánky a nenosili ti tu spinu).
Preto jeho odkaz je stále rovnaký činte pokánie, vstúpte si do svedomia, vyznajte a zanechajte svoje hriechy, uverte v Krista, aby ste boli spasení.

Boh nemá len jednu stránku charakteru (nie je senilný dedko co oko podla svojvole zažmurí), to jasne dokazuje kríž Kristov, kde bol vyliaty Boží hnev - tu vidieť Boha ako Sudcu.
Isto suhlasíš, že Božie uvažovanie sa nemení, Boh je charakterovo stále rovnaký.
"Ty nie si Boh, ktorému by sa páčila neprávosť, zlý človek nepobudne pri tebe, ani nespravodliví neobstoja pred tvojím pohľadom. Ty nenávidíš všetkých, čo páchajú neprávosť, ničíš všetkých, čo hovoria klamstvá. Od vraha a podvodníka sa odvracia Pán s odporom." Božie slovo

anaj_janka
27. feb 2023

@rony2255 ešte jedna otázka, keď si povedala, že sa obetoval za nás .....ak ťa správne rozumiem, keby sa zajtra nezobudíš a si pred Božou tvárou, tak vieš že si zachránená, a si dedičom večného života, Boh ťa prijal. áno? kde sú tvoje hriechy?
Ďakujem za odpoveď

gabrielkaa
27. feb 2023

Začala som starý zákon. Vlastne pentateuch. Nesmierne náročné čítanie, musím niektoré state viac krát citat. Dvojjazyčný - hebrejsko-český . Neni to nič take ako som kedysi bibliu čítala. Takú tu rodinnú .

fatima99
28. feb 2023

zacala som, myslela som, ze to dam cele, ale nie, clovek musi premyslat, zamyslat sa a nie kazdy den som mala na to naladu-

rony2255
28. feb 2023

@anaj_janka Boh nám dal slobodnú vôľu a je na nás, či sa rozhodneme pre Dobro alebo Zlo. Ponuka nám tak veľa možností, no do žiadnej nás nenúti. A podľa svojich zásluh budeme odmenení.
Keby teraz zomriem a predstúpim pred Božiu tvár, veľmi by som a bála. Nemám čisté svedomie, nemám čistú dušu. Asi najhoršie je, že si to uvedomujem a nič s tým nerobím. Viem, že ma čakajú múky v očistci, viem, že nepôjdem hneď do neba. Ale verím v Božiu lásku a milosrdenstvo. Dúfam v to, že ma zachráni. Každým jedným dňom mi dáva šancu aby som sa dostala do neba. A je len na mne, či ju využijem. Áno, viem to o sebe, že som vlastne farizej.
Vlastne vám ďakujem za váš komentár. Vaším komentárom mi Boh znova ukázal cestu (a tu je ukázané jeho milosrdenstvo, snaží sa, aby som nebola zatratená, ale je len na mne, ako sa rozhodnem), a teraz je len na mne, či sa ňou vydám, budem si spytovať svedomie žiť správne, alebo zostanem na svojej ceste.

loliki
28. feb 2023

@rony2255
@anaj_janka Ak sa nemýlim, Boh už mnohým odpustil hriechy. Myslíte si, že u vás 2 by mal s tým nejaký problém, ak by ste ich úprimne oľutovali? 🙂

anaj_janka
1. mar 2023

@rony2255 úprimne ti ďakujem za odpoved.
Prajem Božie požehnanie "Kto hľadá, nájde...kto ma usilovne hľadá tomu sa dám nájsť.

Možno ti pri Tom hľadaní pomôže:
Ak je Boh spravodlivý Sudca, musí hriech potrestať.

(Ak by pedofil ublížil dievčatku túžime po spravodlivosti áno?
A ak by sme sa dovolaval, že je mu to ľúto a že Sudca je milosrdny a zákryl oči pred zákonom, dal by mu slobodu, aký by bol ten sudca v tvojich očiach? Skorumpovaný či milosrdny? A ako k tomu príde ublížené dievčatko?

Porozmýšľaj a prajem naozaj, aby si získala milosť odpustenia. 🤗
Boh Sudca potrestal môj hriech na Kristovi. Boh nemôže prehliadnuť hriech, niekto zaň zaplatiť musí.
Zákon znie "odplata za hriech smrť"

Boh nás neospravedlňuje preto akí sme alebo čo konáme,ani nie je kupec "dobre skutky a za to nebo" , ale len pre to čo vykonal Pan Ježiš - stále to platí a jeho smrť a vzkriesenie bude platiť večne, iná cesta do Božej prítomnosti nevedie.

Je to cesta pokania-uvedomenia si svojej hriesnosti, z ktorej ma vytiahol a očistil Pan Ježiš,tým že zobral môj údel trestu, prijal ma, na mojej súdnej zložke je napísané - zaplatené a este prišiel ku mne do srdca, je mojím radcom. Vtedy som plakala a prosila o milosť a Boh Sudca mi ju dal. Boh ostal aj spravodlivý Sudca - potrestal Pána Ježiša, Pan Ježiš išiel na kríž z lásky ku mne (lebo vedel,že ja potrebujem Záchrancu od hriechov). A Boh - Otec ostal milosrdny a mne dal slobodu žiť,dal mi nové srdce i moc víťaziť nad hriechom (nezit v jednom kolečku).
Chcelo to pokoru,aby som uverila,že Boh žiada poslušnosť a tak sa k nemu dostanem. 🙂
Ahoj

anaj_janka
1. mar 2023

@loliki Boh keď tvoril svet,tvoril ho mocou svojich úst. Slovom všetko stvoril: nevedia i zem.
Avšak, aby človeka - mňa dostal z pádu do hriesnosti, musel opustiť svoje kráľovstvo a prísť sem na zem, obliecť si toto telo, žiť ako človek a MUSEL ZOMRIEŤ, aby človek dostal to stratené srdce z raja. Vidíš tu najvyššiu cenu? My sme predraho ziskaní. Nebo dalo navyššiu cenu akú mohlo, aby sa otvorili dvere do neba pre človeka. Čo by sme tu my mohli svoje pridať?

Tu nestačí nič ľudské - iba Boh, ktorý je živý odpovedá na našu úprimnosť, preto dal svoje slovo,aby sme mohli spoznať Božie srdce a ak cinime pokanie a pozveme Krista do svojho života, aby bol naším, mojím Pánom, On sam dá vedieť človeku do srdca, že mu je odpustené, ze je prijatý, je tam ISTOTA a strach je preč (ostal iba strach hresit, preto aj kríž Kristov bol taký hrozný - Boh nám dal vedieť aký ma názor na hriech - Boh sa hnevá).

Pan Ježiš je Spasiteľ od hriechu a dáva nový život s novým srdcom a radosťou a potom život s ním v nebeskom kráľovstve - mieri, pokoji, radosti. Papa

anaj_janka
1. mar 2023

@loliki Rim 6:23 "Lebo odplatou za hriech je smrť, ale darom Božím z milosti je večný život v Kristu Ježišovi, v našom Pánovi."
Dar sa dá len prijať alebo odmietnuť.

rony2255
1. mar 2023

@anaj_janka možno sa to ti nepáči, alebo sa ti to ťažko prijíma, no aj ten pedofil je Božie dieťa, ak úprimne oľutuje svoje hriechy a bude sa snažiť o nápravu, Boh mu odpustí. My nemáme právo súdiť. My sa máme snažiť odpustiť a za hriešnikov sa modliť a pomôcť im vrátiť sa na cestu spásy.

rony2255
1. mar 2023

@loliki je to príliš trúfalé, myslieť si, že mi odpustí, ak preto teraz nič nerobím

loliki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rony2255
1. mar 2023

@loliki odpustenie nie je o kladení podmienok

loliki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
1. mar 2023

Nie, necitala. Je to znoska prekrutenych vymyslov na zastrasenie ludi.