icon

Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh

aurorastone
7. mar 2022

Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂

Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂

Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?

aurorastone
autor
15. mar 2022

@katy255 presne tak ešte som to ani nedočítala 😁

randy666
15. mar 2022

Som si myslela, že dnes to nebude take jednoduché, ale reku vyskúšam napísať a prešlo to 😁 pomôcka, ten predmet môže mať akúkoľvek podobu či tvar, predmet 😉

tinika
15. mar 2022

ešte ze deti maju radi HP :D: D

zuzuliennka1
15. mar 2022

@vsauce_ HP som necitala ani nevidela, takze netusiim 🙈 nie je este nejaka ina pomocka?

aurorastone
autor
15. mar 2022

@zuzuliennka1 predmet do ktorého vložíš kus duše

zuzuliennka1
15. mar 2022

@aurorastone uz mam , vdaka, google nasiel odpoved 😁😁😁

aurorastone
autor
15. mar 2022

@zuzuliennka1 to tak rýchlo? 😁 to si ešte pred mojim komentom musela najst ci? 😄

zuzuliennka1
15. mar 2022

@aurorastone ano, pozrela som nejake napovedy o stranku skor, skusala som googlit predmet - vlozit kus duse - harry potter a nasla som to😁

vsauce_
16. mar 2022

Dnes slovenský autor, ktorý sa zameriava na desivé horory. Písal trochu aj o mafii. Jednu knihu o tajomnom mieste na Slovensku mu aj sfilmovali 🙂

salonka22
16. mar 2022

@martinkakontova ale ved pointa je neprezradit tu hned vsetko, ale dat len napovedu... Nie taku okatu, nech sa človek aspon potrapi

katy255
16. mar 2022

este jedna indicia 🙂 autorove priezvisko sa sklada zo slova,ktore je nazvom pre vtipne nakreslenie/vyobrazenie tvari,postav,...

reaand
16. mar 2022

Dievčatá my sme jedného času pomenovali film, že Tržnica od Kikiríka 😂

witosovak
17. mar 2022

ahojte, dnes dalo zabrať ale mám. náveda: český autor, v názve je zvieratko ktoré si stavia hrádze

witosovak
Autor odpoveď zmazal
witosovak
17. mar 2022

kniha mala prvé vydanie v roku 1937

vsauce_
17. mar 2022

No, ešteže je manžel Čech a túto knihu mali doma 😆 tak hneď vedel 😃 ja som sa dnes nechytala 😃
Nápoveda - kniha pre mládež, kde sa dajú nájsť aj veci o správnom táborení a skautingu 🙂 Ilustrácie k prvému vydaniu vytvoril úžasný pán Burian ❤️

tatiana1329
17. mar 2022

Baby mne to nechce zobrat ani slovensky ani cesky 🙈

vsauce_
17. mar 2022

@tatiana1329 Mne to zobralo česky. Mali by to byť 4 slová 🙂

andrea_82
17. mar 2022

@vsauce_ ja som to zase napísala slovensky a zobralo 😀

tatiana1329
17. mar 2022

Uz mam, mala som tam chybu 😅🤣🤣🙈

jassica
17. mar 2022

o tejto knihe som ozaj nikdy nepočula tak to bolo naozaj veľmi ťažké, Dakujem krasne za napovedy 😉

t1na
17. mar 2022

ooch dnes ťažké...mne napadla iba príručka od Disneyho 😀

aurorastone
autor
17. mar 2022

Ja stále nič a to už som dala 4 názvy co som nasla 🙈

vsauce_
17. mar 2022

@aurorastone Skús napísať do google klúčové slová 'vedúci oddielu kniha pre mládež' a vyskočí ti stránka wikipédie s autorom, kde nájdeš aj knižku 🙂 Neviem aká nápoveda by neznela nejak okato 😀 Na toto som hrozná 😀 Pomôže aj rok prvého vydania 🙂

aurorastone
autor
17. mar 2022

@vsauce_ ďakujem už mám 😊

tinika
17. mar 2022

dakujem na druhy pokus :D mna prv napadol vojak svejk ked ste pisali o českej knihe :D :D

t1na
17. mar 2022

vďaka aj mne ste pomohli 🙂

monikiri
17. mar 2022

ja som ráno rozmýšlala nad takými dielami ako Kto chytá v žite alebo niečo iné vojnové. Potom že to bude niečo ako Rýchle šípy.. a teraz už mám jasnú odpoveď po nápovede tu 🙂

n820p
17. mar 2022

Už čakám na zajtrajšiu knihu 😁

vsauce_
17. mar 2022

@n820p Ja zbožňujem tie vlkove kresby 😀 Vždy sa k nim vraciam a rehocem sa na nich 😀