Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh
Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂
Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂
Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?
Ahojte, v detských knihách sa moc nevyznám, ale táto je veľmi známa. Mne pomohla nápoveda z fb: tri slová. 1. niečo, čo sa píše každý deň; 2. prídavné meno charakterizujúce hrdinu, 3. veľmi ustráchaný človek. Je to séria detských kníh
Dnes som to konečne aj ja dala na prvýkrát - ak ešte niekomu pomôže, že knižky obsahujú veľa jednoduchých čiernobielych kresieb a boli natočené aj filmy.
Dievčatá ďakujem za nápovedu, inak by som na to neprišla.
Stále nič 😄
ja tiez stale nic, a medzi prvou 5kou na Martinuse dnes zobrazuje Donbas, kremel, Korejske halusky a pod :D
stale som stratena
a fakt je v prvej patke, diky za tip. Tato kniha mi absolune nic nehovori, ani film som nezachytila. Dakujem 🙂
Keby stale dakto nevedel tak vo sa volal g… h……
Keby tie knižky neobjednavam na vianoce deťom tak tiež ich nepoznám 😁... Hoci neviem z akého dôvodu si stále pamätám český názov knih
Dnes som sa vôbec nechytala 😁🤷🏼♀️ vďaka vám som to dala 🙂 ďakujem
Dnes by som doplnila, meno autora je pseudonym manzelskej dvojice, ktora pise tieto diela. Pseudonym ma priezvisko podla nemeckeho astronoma
Júlia je dnes už asi v piatkovej nálade 😄
Pseudonym autorskej dvojice, ktorí sa vo svojej tvorbe zameriavajú na krimi. Krstné meno pseudonymu je autor trilógie Millenium a priezvisko nemecký astronóm 🥸
Krstné meno pseudonymu odkazuje na autora trilógie Milénium a priezvisko na nemeckého astronóma ktorý žil medzi 15. až 16. storočím je to fyzik, optik a matematik, objaviteľ troch základných zákonov pohybu nebeských telies.
Kniha sa odohrávala v Štokholme
Joooj, zúfalá a istá si odpoveďou píšem meno a nič. Znovu a nič. Zdvojím s v mene, nič. Zdvojím p v priezvisku nič. Tak reku asi sa mýlim. Až kým neprídem na to, že ten blbý autocorect mi prepisuje to, čo napíšem...🤦🤦🤦
ciiiii.... dnes ťažké pre mňa bolo, ale dala som to. Ďakujem vám
Ahojte, všetci. Len vďaka vám sa mi podarilo vyriešiť všetky doterajšie otázky z Hrdinskej Päťky. Veľmi vám za to ďakujem 🤩
@lubka484 ja mam pocit ze niekedy mi prepisuje celé vety a vynecháva zvrátené zamena 🤣

@bory195 už som na to prišla, ale priznávam bez mučenia, toto by som nedala. Toto dielo išlo mimo mňa...
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.😊