icon

Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh

aurorastone
7. mar 2022

Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂

Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂

Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?

lubka484
23. mar 2022

@bory195 už som na to prišla, ale priznávam bez mučenia, toto by som nedala. Toto dielo išlo mimo mňa...
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.😊

janulla1
23. mar 2022

@lubka484 aj ja dnes som prvykrat vobec netusila 😔

labus
23. mar 2022

@vsauce_ dakujem za nápovedu ,lebo som sa riadne trápila

witosovak
24. mar 2022

Ahojte, v detských knihách sa moc nevyznám, ale táto je veľmi známa. Mne pomohla nápoveda z fb: tri slová. 1. niečo, čo sa píše každý deň; 2. prídavné meno charakterizujúce hrdinu, 3. veľmi ustráchaný človek. Je to séria detských kníh

andrea_82
24. mar 2022

Dnes som to konečne aj ja dala na prvýkrát - ak ešte niekomu pomôže, že knižky obsahujú veľa jednoduchých čiernobielych kresieb a boli natočené aj filmy.

vsauce_
24. mar 2022

@witosovak
@andrea_82
Ďakujem za nápovedy ❤ Ja som dnes vôbec nevedela o čo ide. Zachytila som len film, keď to raz dávali 😀

pinkgirl
24. mar 2022

@witosovak chytila som sa na tvoju nápovedu - ďakujem. Na moje šťastie máme tieto knihy doma - aj som ich čítala 🙂

reaand
24. mar 2022

Dievčatá ďakujem za nápovedu, inak by som na to neprišla.

wlf
24. mar 2022

Stále nič 😄

bory195
24. mar 2022

@wlf pozri si rebríček na hlavnej stránke Martinusu, pod názvom dnes letí (knihy), je v prvej päťke

hime22
24. mar 2022

ja tiez stale nic, a medzi prvou 5kou na Martinuse dnes zobrazuje Donbas, kremel, Korejske halusky a pod :D
stale som stratena

hime22
24. mar 2022

a fakt je v prvej patke, diky za tip. Tato kniha mi absolune nic nehovori, ani film som nezachytila. Dakujem 🙂

hokej007
24. mar 2022

Keby stale dakto nevedel tak vo sa volal g… h……

aurorastone
autor
24. mar 2022

Keby tie knižky neobjednavam na vianoce deťom tak tiež ich nepoznám 😁... Hoci neviem z akého dôvodu si stále pamätám český názov knih

floren
24. mar 2022

@witosovak jej, ďakujem za pomoc

randy666
24. mar 2022

Dnes som sa vôbec nechytala 😁🤷🏼‍♀️ vďaka vám som to dala 🙂 ďakujem

tinika
24. mar 2022

@randy666 ja som len načitala stranku a ked som zbadala poslednu indiciu (kedze som to rano nestihla) tak to mam z prvej :D mame doma vsetky knihy

tinika
24. mar 2022

@witosovak :D mne stačila posledna napoveda :D :D toto bola pre mna jedna z najlahsich knih ale bolo ich viac :D inač paradne to vedia napisat ako basničku a podobne super marketakov maju

tkjana
25. mar 2022

Dnes by som doplnila, meno autora je pseudonym manzelskej dvojice, ktora pise tieto diela. Pseudonym ma priezvisko podla nemeckeho astronoma

vsauce_
25. mar 2022

Júlia je dnes už asi v piatkovej nálade 😄
Pseudonym autorskej dvojice, ktorí sa vo svojej tvorbe zameriavajú na krimi. Krstné meno pseudonymu je autor trilógie Millenium a priezvisko nemecký astronóm 🥸

hokej007
25. mar 2022

Krstné meno pseudonymu odkazuje na autora trilógie Milénium a priezvisko na nemeckého astronóma ktorý žil medzi 15. až 16. storočím je to fyzik, optik a matematik, objaviteľ troch základných zákonov pohybu nebeských telies.

hokej007
25. mar 2022

Kniha sa odohrávala v Štokholme

lubka484
25. mar 2022

Joooj, zúfalá a istá si odpoveďou píšem meno a nič. Znovu a nič. Zdvojím s v mene, nič. Zdvojím p v priezvisku nič. Tak reku asi sa mýlim. Až kým neprídem na to, že ten blbý autocorect mi prepisuje to, čo napíšem...🤦🤦🤦

vsauce_
25. mar 2022

@lubka484 Tiež mávam tento problém a potom sa jedujem, že čo všetci hovoria o správnej odpovedi, keď mne to nejde?! 😂 😂

nina2114
25. mar 2022

@lubka484
@vsauce_ Len dajte to celé meno do vyhľadávača na Google, krstné meno treba skrátiť

t1na
25. mar 2022

ciiiii.... dnes ťažké pre mňa bolo, ale dala som to. Ďakujem vám

therese_2011_bobus
25. mar 2022

Ahojte, všetci. Len vďaka vám sa mi podarilo vyriešiť všetky doterajšie otázky z Hrdinskej Päťky. Veľmi vám za to ďakujem 🤩

lubka484
25. mar 2022

@nina2114 ja ale nepotrebujem nič dávať do Google, mne odpoveď prepisoval autocorect😁
Keď som ho opravila, všetko bolo v poriadku.😉

lubka484
25. mar 2022

@vsauce_ a najhoršie je, že to neviem vypnúť.🤦 Koľkokrát aj kamarátkam poposielam hlúposti.😁

aurorastone
autor
25. mar 2022

@lubka484 ja mam pocit ze niekedy mi prepisuje celé vety a vynecháva zvrátené zamena 🤣