Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh
Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂
Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂
Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?
@monikiri mne to pripomenulo triedneho z gympla, tak som si spomenula na dávne časy 😁
Zeny mne kresbicka dnes na supu hned pomohla 😀😀😀
homer vojna
kôň
Ahojte dnes naozaj ľahké, krásna nápoveda od Júlie, ak neviete: najznámejšia česká autorka, 19. stor.
Dnes som úplne mimo absolútne netuším
Dnes česká spisovatelka, ktorá väčšinou písala z vidieckeho prostredia 🙂
no tak ale dnes to je extremne lahke, skoda
aspon raz som bez Vašej pomoci niečo uhádla :D :D
Už som na to prišla ďakujem za pomoc
Dnes hľadáme predmet, ktorý sa nachádza v knižnej ságe od jedného z najznámejších autorov fantasy. Môžeme ho poznať aj pod iniciálami JRRT 🙂 V hladanom predmete mohli postavy vidieť vzdialené veci, alebo cez neho komunikovať. Vyzerá ako gula z čierneho skla ⚫️
Komu by este nepomohlo, tak na wiki je zoznam predmetov z toho konkretneho diela 😊
@vsauce_ obdivujem a nechapem ako ste na to prisli... ale dakujem za napovedu...
@smolinka024 ja nic ani tuk
Vidiaci kameň, bolo ich 7, jeden mal Biely čarodej vo veži
@smolinka024 Mňa napadlo hneď toto fantasy, ale skúšala som predmety úplne od brucha ako mi išli v hlave 😀 Takže som rada, že som to potom na nejaký 6 pokus trafila 😀
Ešte ten predmet slúži ako krištáľová gula a vyrobil ho národ mocných elfov 🙂 Asi najlepšie hladať cez tieto klúčové slová cez google pre toho, kto to nečítal alebo nevidel film.
Dá sa to vyhľadať aj ako "spojenie medzi minas anor, orthanc, osgiliath..."
Ešte ak by niekto naozaj nevedel, tak pridávam citát bez toho predmetu a možno to bude pre niektorých ešte jednoduchšie 🙂
(......) is a dangerous tool, Saruman.
zadajte si do googla - Vidiace kamene pan prstenov a hned prvy odkaz

ahojte, dnes by som poradila že s miestom sa viaže veľmi známa bitka, ktorá sa stala kvôli údajne najkrajšej žene sveta