Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh
Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂
Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂
Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?
@andrea_82 táto nápoveda veľmi pomohla. Ďakujem 🙂
Dnes to bola pre mňa malina, ten film zbožňujem, ale tu starú klasiku, moderné prevedenie nech si nechajú...
Ahojte, dnes jednoduché: kniha, satira, o cestovatelovi ktory podnikne 4 cesty kde vsade ziju specialni ludkovia, miesto dnesnej hadanky je prvy z nich, bolo to aj sfilmovane v roku 2010 kde hrali Jack Black a Emily Blunt
Dnes hladáme bájnu krajinu, ktorá je obývaná trpaslíkmi 🙂 (a hovorí sa tak aj druhu sliepok 😀 )
Dnes jednoduché, pomyslela som si, no názov L _ _ _ _ _ tia mi neberie. Nejaký iný tvar, alebo som úplne mimo? ď
@ela12 dobre máš, ale iný tvar, bez toho konca
jo, mám to😉 ...ešte som skúsala s koncovkou -sko..., ale skrátit mi to nenapadlo🙈...vdaka Vám
Podľa knihy je urobený aj animovaný film, skôr pre staršie publikum (🧍♀️🗝️🚪). Za dverami boli jej falošný rodičia ktorý namiesto očí mali gombiky a tvárili sa že su ľudia ale pritom boli Oco Čarodej a mama Čarodejnica.
Autor (N.G.), napísal spoločnú knihu s autorom z 28.3., bol to príbeh o anjelovi Azirafalovi a démonovi Crowleym
Jeeeej moja obľúbená rozprávka ❤️
Fuuu dnes nič, ani nápovedy nepomáhajú ☹
Dievčatáí tak som zalovila v Martinuse podľa mena autora, ale som sa zapotila 🙂 no takéto rozprávky aj pre dospelých nie sú pre mňa 🙂
@reaand no ja uz mam aj otvorenu ukazku z tej knihy (aspon myslim) a teda postavu neviem uhadnut 🙈
@zuzuliennka1 postava je názov knižky
@andrea_82 ale kniha ma v nazve dve slova🙈 nejak mi to nevychadza
@zuzuliennka1 tak to máš potom niečo iné
@andrea_82 autori NG a TP, príbeh o anjelovi Azirafalovi a démonovi Crowleym 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
@andrea_82 uz to maaaam 😂😁
@laviedeluz hladaj len NG
@laviedeluz som na tom podobne, mam knihu, mám autora a nič
@kajkajanka ak máš správnu knihu, tak názov postavy je aj názov knihy, je to jedno slovo.
Gombíky namiesto očí
@trema ďakujem, prekladač mi to stále opravil a vyhadzovalo ma to ako nesprávne. Konečne som na to prišla.
Dievčenské meno s preklepom

@reaand nechceš ju posunúť ďalej 😁?