Knihy pre rodičov detí s ADHD
Ahojte mamičky, ktoré riešite s deťmi ADHD. Vedeli by ste mi poradiť nejaké knihy alebo literatúru, ktorá sa týmto zaoberá? Čo vám pomohlo, nejaké rady, cvičenia. Ďakujem 🙂
Urcite od Zuzany Vojtovej psychologicky ktora sa velmi dlho zaobera takymito detmi.Pomohlo mi vsetko mozne od nej…
@kristina030 ja mám doma túto knižku
@jumama To s tou uzkostou ma zaujalo, z coho maju tieto deti uzkost?
@viera a kde by som sa dostala k jej knihám? Zatiaľ sa mi nepodarilo nič konkrétne nájsť ani cez Martinus, ani cez prehliadač. Ďakujem
@veverkaa2 a nebudete ju chcieť posunúť? Na internete je vypredaná...
Tie deti citia tlak - sustred sa, pracuj na tomto, teraz tu sed - a oni nedokazu, nie preto, ze nechcu, proste je to dane tou ich neurodivergenciou. A ked neobsedia a nerobia co treba, vacsinou su napominane atd... To sa zacykli, ze sa budu bat zlyhania, ze sa budu bat toho, ze nevedia splnit ulohu...
@kristina030 Publikacie som mala stiahnute z netu.Treba pogooglit.Boli tazko dostupne. Tu sa nachadza a tu asi aj najdes publikacie.Treba sa informovat tam.Nie vsetci maju knihy vo vydavatelstvach a pod.Zaobera sa tym roky aj s kolegynami…Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie
Cyprichova 42,
831 05 Bratislava
@kristina030 môžem Vám ju poslať ak potrebujete
Dobrá správa o ADHD
@veverkaa2 mozem aj ja poprosit? icbrixi@gmail.com dakujem!
@kristina030 teraz mam pozicanu knihu od Grolimunda Ako sa uspesne ucit s adhd.

Ake stare dieta? Kamila Kopsova ma knizky o tigroch - a to je dobry navod, ako spolupracovat s dietatom - vacsinou maju obrovsky vzdor tieto deti, ked maju robit cosi, co si samy nevymysleli. Vedia sa velmi sustredit na nieco svoje, zahlbit tak, ze sa hnevaju, ak ich rusis. Toto je pre mna taka najpodstatnejsia vec - tato tvrdohlavost a akoby opozicnictvo voci tomu, co je potrebne. Ale vychadza z ich uzkosti, u nich treba riesit tu uzkost. Máme dítě s ADHD - Drahomíra Jucovičová Hana Žáčková o je dobra kniha s radami pre rodicov. A este Gabor mate Roztekana mysl - uz vysla aj jej slovenska verzia medzitym, ta mi pomohla uvdiet a pochopit ADHD u dospeleho cloveka. Mate pise tak rozvlacne trochu, nemusi to sadnut kazdemu.