Knižné putovanie Martinus 2025
Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.
Ďakujem ja krava som to dávala oddelene a to malo byť spolu to slovo . Už to mám ďakujem veľmi pekne
@dqqq Prosím SoS toto nedám, tupá v angličtine a ešte žáner úplne mimo mňa Dávala dom coldstark ale neberie. Ďakujem.
@janavrbica daj do gúglu najchladnejšie ročné obdobie a budovu kráľov. Ide o sídlo rod. Stark. Stačí zadať len posledné spomenuté.
@janavrbica Sú to dve slová spojené do jedného slova. Ročné obdobie, kedy sneží + názov budovy, kde žili králi. ALEBO druhá nápoveda: sídlo rodiny Stark ALEBO tretia: Hra o tróny.
@janavrbica Napíš to slovné spojenie v slovenčine. Žiadny coldstark to nie je. Cold nie je názov ročného obdobia a Stark je ich meno rodu.
@nekonecna_katastrofa
Tak dnes som bola zúfalá ale tu ste mi pomohli. Sama by som na neprišla. Toto je mimo môj žáner.
Knihu som uhadla hneď, no miesto ma veru potrapilo. Ďakujem za napovede. Teším sa na ďalšie dni.
@janavrbica nemusíš byť zdatná v angličtine keď si dáš sídlo Starkovcov tak ti to dá aj v angličtine aj v slovenčine
@janavrbica zadáva sa názov v slovenčine
Dievčatá, ste bohovské. Ďakujem 🩷
Knihu som necital, ale film bol dobry
Postava si pestovala zemiaky zo svojich h*
tak dnešná postava je z brutálneho príbehu, a dokonca aj super filmu! Má Dosť typické americké meno, často používané. Priezvisko sa podobá menu populárnej speváčky, autorky piesne "I will always love you". POZOR, LEN SA PODOBÁ! 🙂
Dnes to bolo za dve sekundy. 😁 Ľahšie ako to včerajšie. 😁
Veď som to videla aj čítala asi milión krát...
Skoro zomrel, a zostal bez spojenia sám
🙏
Pomocka: kniha bola aj sfilmovana a jej nazov suvisi s planetou na obrazku. Kniha sa vola ako bytost, ktora by na tej planete zila. A najst hlavnu postavu z tej knihy uz snad vygoogli aj male decko.

Každé zo Starkovych deti malo svojho starovlka a jeden syn zostal na vozíčku keď sa ho pokúsili zabiť Lannisterovci po tom čo odhalil ich vzťah