icon

Ktorá kniha je podľa vás povinná na čítanie?

21. apr 2025

Kde skladujete všetky svoje poklady? 😁 Keby ste si mali vybrať jednu jedinú knihu, ktorú si podľa vás povinne musí každý prečítať, aká by to bola kniha🤔🙂

Strana
z3
autor
22. apr 2025

Fakt vám ďakujem, veľa kníh ma zaujalo, tak sa rada inšpirujem..

guiseppinka
22. apr 2025

Mam precitanych dost vela knih. Myslela som si, ze som vadna, kedze aj ja patrim do tej skupiny, ktora maleho princa nepochopila, aj napriek tomu, ze viem, o co tam ide.
Otec goriot bol tak brutalne napisany, ze som zhltla asi 200 stran naraz, ale citat to bolo ciste psycho...
Zvieracia farma uzasna kniha. Po rokoch mam stale mega emocie z peter a lucia. Ruskych klasikov sme necitali, ale rozoberali mega podrobne. Zo slovenskeho citania sa mi pacil zivy bic.
Velmi zaujimave knihy boli biografia nikola tesla a edith piaf. A brutalna kniha bola alchymista. Este by sa naslo vela zaujimavych...

medea2003
22. apr 2025

Na vychod od raja, citala som ju viackrat v roznych zivotnych etapach a vzdy ma oslovila niecim inym. Celozivotny sprievodca 🙂

vlucifuk
22. apr 2025

Mňa asi najviac ovplyvnil šlabikár.🤦‍♀️ Ja čítam veľa, ale veľa aj zabúdam, takže väčsinou si knihu pamätám len krátko, a potom ju vytlačí iná kniha. S tým si neviem rady. Teraz som dočítala knihu Prežila len jediná a odporúčam. Jediná kniha, ktorú som prečítala viackrát, je súbor školských "slohových" prác s názvom Dúfam, že sa z toho dostanem. Ľahká, vtipná, zo života.

ibrunova
22. apr 2025

@viestta my sme mali doma vraj tri na seba naväzujúce Mary a ja, Vajce a ja, Moja skvelá kariéra. Nikdy som ich nečítala, naozaj naväzujú, nevieš náhodou?

ibrunova
22. apr 2025

A za mňa Anna zo Zeleného domu

viestta
22. apr 2025

@ibrunova ano, nadvazuju, vajce, Mary a potom kariera

ninanikalova
24. apr 2025

Malý život, moja srdcová kniha. Odporúčam všetkými 10. Bola nádherná a neskutočne bolela 😅.

orisker
24. apr 2025

Jonas Jonsson: Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a
zmizol
Analfabetka, ktorá vedela počítať

babel87
24. apr 2025

Odviate vetrom - Sever proti juhu

alica110
24. apr 2025

Biblia

adreena
24. apr 2025

Každý by si mal aspoň raz v živote prečítať Bratia Karamazovovci. Mňa veľmi hlboko ovplyvnila.

janage
24. apr 2025

Egypťan Sinuhe - pre SŠ
Jedna kniha sa odla mňa nedá určiť lebo pre rôzny vek sú rôzne knihy vhodné.

lenkike
24. apr 2025

Pripnem sa kvôli inšpirácii 📌

michaela175
24. apr 2025

kde skladujem svoje poklady? 🙂 no zatiaľ kade tade v skrini, ale snívam o tom, že raz budem mať krásnu knižnicu a pri nej kreslo 🙂
a asi ani neviem vybrať jednu jedinú knihu, ktorú by si mal prečítať každý, je na trhu veľmi veľa kvalitných kníh... pred cca 20 rokmi som sa dostala ku knihe My děti ze stanice ZOO, v tom čase som čerstvo skončila strednú školu a začala pracovať a táto kniha vo mne doteraz zanechala hlboký odkaz... musela som ju vlastniť a keďže na Slovensku sa v tom čase ešte nedala kúpiť, kamarátka mi ju kúpila v Brne v cz jazyku a následne prešla rukami mnohých ľudí, lebo ju chceli čítať.. a tiež tá kniha, ktorú som ja mala pred tými 20 rokmi požičanú od mojej vedúce, si dodnes pamätám, že už mala čo to za sebou, že bola asi tiež veľa krát čítaná... presne ako tie staré 20 ročné učebnice zo školy, ktoré sme si navzájom posúvali z ročníka do ročníka 🙂)

oxiba
24. apr 2025

Lexikon slusneho spravania ak by musela byt len 1 a keby islo o povinne citanie 🙂
Ak tak vseobecne, tak pre popieracov holokaustu - Oddudeni prezit, z takych veselych a optimistickych su i moje srdcovky knihy Betty MacDonald Vsjce a ja, Mary a ja, Ja to zvladnem (V cestine to je Morova rana).
Pre tych, kt.chcu pochopit hoaxerov: Alternativne fakty. Pre rasistov : Nezabijajte vtacika. Pre tych, ktori maju radi necakane konce 100 rocny starcek, ktory vyliezol z okna a zmizol.
Je vela zaujimavych knih, k roznym etapam zivota sa hodia rozne knihy.
A aj biblia patri k vseobecnemu prehladu, dokonca i pre neveriacich

dzuditka
24. apr 2025

Ako prvá ma napadla - My děti ze stanice ZOO
Jednoznačne odporúčam pre každé dieťa, ktoré ide do puberty

sisaka
24. apr 2025
@dzuditka

Ako prvá ma napadla - My děti ze stanice ZOO
Jednoznačne odporúčam pre každé dieťa, ktoré ide do puberty

@dzuditka taká kniha je prastará, neviem, či dnešnú mladež osloví tak ako oslovila tú porevolučnú, keď sme o drogách nič nevedeli. Jej autorka je mi dodnes nesympatická, vyzerá to, že celý život ju nezaujímalo nič iné len drogy. Keby som dieťaťu dala do ruky niečo motivačné, tak radšej autobiografiu, kde sa autor vyseká z úplného dna a niečo v živote dokáže.

sova7
24. apr 2025

Ženy, ktoré behali s vlkmi. Prečo sa zle veci dejú dobrym ľuďom.

brendaa
24. apr 2025
@elzu

Promiň - jednu jedinou fakt nedám, protože kazda jedina me zasáhla v jinou dobu a zanechala dojem doteď:

1984 od Orwella
Příběh služebnice od Atwood
Hana, Les, Tiche roky od Mornstajnove
Osmy zivot (pro Brilku) od Haratischwilli

Souostroví Gulag od Solzenicyna
Nase tela, jejich bojiste od Lamb
Vyhnani Gerty Schnirch, Bila voda, Zitkovske Bohyne od Tuckove

Pravidla moštárny od Irvinga
Zelena míle od Kinga
Mistr a Marketka od Bulgakowa
Anna Karenina od Tolstoie
Idiota od Dostojevskiiho

O Pejskovi a kočičce od J.Čapka
Děvčátko Momo a ukradeny čas od M.Ende
Nekonečný příběh od M.Ende
Ronja dcera loupežníka od A.Lindgren
Bratři lvi srdce od A. Lindgren

@aeruginosa píšem na zoznam
@elzu hmm Mistr a Marketka od Bulgakowa táto kniha ma zaujala, ako toto napísať je podľa mňa veľké majstrovstvo 👌

ivana11232
24. apr 2025

Elena Marothy-Soltesova - Moje deti

jaja20
24. apr 2025

Ja by som dala ako povinné čítanie Obchod na korze od Ladislava Grosmana alebo Spaľovač mŕtvol,ak by bol v knižnej podobe.

anega79
24. apr 2025

Odviate vetrom, Vtaky v trni, Dom duchov, Jozova Hanule, Zelary

zuzana76
18. máj 2025
@sisaka

Knihu Malý princ som čítala niekoľko krat, v rôznych životných etapách, dokonca som si ju kúpila, pozrela film, prečítala v inom jazyku - stále nechápem, prečo sú ľudia z nej tak unesený. Chápem jej posolstvo, chápem, čo tým chcel povedať, ale mojej “duše” sa teda nedotkla.
Ak by som mala odporučiť knihu s nejakým hlbším duchovným posolstvom, tak mňa oslovil Prorok od Khalil Gibran.

@sisaka ja mam rada obe, aj od Khalila a aj od Exuperyho

libusak
20. máj 2025

Slabikar? 🤷

Strana
z3