Martinus - Knižná odysea 2 2019
ahojte, na Martinusackom webe prave zacala knizna odysea, co keby sme tu zdielali odpovede na otazky? 😊
Tak vyriesene, s pomocou manzela 😉
@zuzana_2 trošku napovedy? Snažila som sa doterazale akosi mi to uniká
Prvé číslo čo mi napadlo a hneď správne! S rovnicou sa veru ja trápiť nebudem 🤣
Tie, ktore uz mate, prosim napovedu k E, vobec netusim o aku knihu ide
Uz som ju nasla ale rovnica mi nevychadza
Prišiel na psa mráz...dnes som vedľa ako tá jedľa. Neviem čo mám nájsť: číslo, dielo či autora?
@duracelka13 myslim ze cislo x navedie k autorovi, len zatial mi nevychadza ziadne zmysluplne
Vysledok je iba cislo, ktore asi nic neznamena, je to proste iba vysledok rovnice
@natalyk777 Napis mi ktore cislo ti chyba.
Fujky matika.... 😒
No mne vychádza nejaké desatiné číslo......
Na D je napoveda vo wiki cez rok 1955 😊
Nezabudnite ze delite iba s A
Neviem asi počítať, stále len desaťtinné číslo mi vychádza. ☹
Dnes nočná mora... s číslami som sa nikdy nekamarátila, mám dyskalkúliu, a oni dajú totooo! :(
prosim vas pekne a to co tam mam vlastne vylustit? absolutne nerozumiem tomuto.... 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@zuzuliennka1 v kazdej ulohe sa doplni cislo podla zadania do rovnice a rovnica sa vypocita. Vysledok sa napise ako odpoved, je to iba cislo, cele cislo, nic neznamena, je to iba odpoved.
Ahojte, má niekto správnu odpoved? Ja sa strácam v tych číslach... môžem poprosit do ss? Aspon za srdiečka a ďakujem 😉
No niekde tam mám určite chybu. Dospel som k takýmto záverom:
A: Číslo ... žije
B: Číslo pred dvojbodkou v názve diela
C: Tiež jasné ... takto starí ľudia sa už väčšinou nemôžu hrať s legom 🙂
D: Ako tu už bolo napísané Nabokovova Lolita - narátal som: Kto šetrí má za ...
E: Nebudem prezrádzať názov knihy ale šírka by mal byť ten menší rozmer, čiže viac ako 120 a menej ako 140.
Keď to takto doplním tak mi vyjde 42,1, takže buď mám chybu niekde tu, alebo neviem počítať. Poraďte prosím. Díky
@jesuschrist presne takto to vyšlo aj mne!

Toto bol boj, ale podarilo sa 🍾