Martinus - Knižná odysea 2 2019
ahojte, na Martinusackom webe prave zacala knizna odysea, co keby sme tu zdielali odpovede na otazky? 😊
Cisla maju jednu spolocnu vlastnost
@monca_24 Lebo tam nemáš dávať názvy kníh. "Akonáhle to budete mať, tak v detaile každej z nich na www.martinus.sk nájdete jedno písmenko. Poskladajte písmená dohromady a získate názov legendárneho výživného pokrmu, ktorý je zároveň riešením dnešnej úlohy."
@pietra sú to čísla deliteľné sebou samým a 1 a sú také opustené
Tak iba jednu knihu som z nich poznala, ostatne ,kym mi to docvaklo...
Ake farby tu spominate???🙈ved vsetky su ciernobiele🙈jedna kniha ma.napadla s K2 ale mi to nezobralo,ja vobec netusim co mam s tym robit😂kludne aj ip poprosim s nejakym blizsim popisom 😂dakujem😊
@adriannasvk sú to odtiene farieb čiernobielej
@adriannasvk teda jednej farby, ktorá ti vznikne zmiešaním čiernej a bielej
@ankaevka ved seda ci aj viac ich je? 😂ja tomu fakt nerozumemim🙈
@adriannasvk no veď odtiene šedej, je to aj sfilmované, hlavná hrdinka šedá myška, hlavný hrdina fešák so zvláštnymi sklonmi
Ja neviem či už ja som debil ale ja tie kopce....... proste nič nula fáza ......
Ahojte milé spolulúštiteľky 🙂 Z tej dnešnej mám dve knihy, ale tá tretia mi, obrazne povedané, rozbíja hlavu a nie a nie na to prísť, čo tie čísla na obrázkoch vôbec znamenajú???? 😅
@lucifer013 Nájdi spoločnú (matematickú) vlastnosť tých čísel. Ide o knihu talianskeho autora.
Ženy, čo s tými kopcami, mne nič nepasuje, nič nesedí. Neviem nájsť knihu. 😢😢
Tak dnes by som to bez Vás nedala :D ďakujem
@ankaevka dakujem 😊🙈konecne mam vsetky 😊
mam jednu knihu o farbe a viac neviem, neviem, neviem .....
Ahoj mamicky mam tu s farbami, aj kopacami ta tretia je zahada... potrebujem pomoc😒
@05ada všetky čísla maju spoločného delitela teda seba a 1tku , a sú samé povedane inak
@05ada sú to také prima čísla
rozkliknem knihy a ziadne pismenko nevididim :(
@kahlan1 tie čísla majú spoločny matematicky názov - začínaju 2,3,5..
@mischel218 ale ja viem uz vsetky knihy ale ked rozklinem na martinuse tak nevidim tie zlte ramceky vôbec nic

@adiika nejaka napoveda k cislam, prosim. vobec neviem, co s tym