Martinus - Knižná odysea 2 2019
ahojte, na Martinusackom webe prave zacala knizna odysea, co keby sme tu zdielali odpovede na otazky? 😊
dnes to Lujza skvelé opísala
zienky 1 kniha je Alica v ......?
tu 5. knihu by som bez napovedy tu nedala.
este 3 mi chyba ,krstne meno autora prosim 🙏
Je to koleso z bicykla, keď tam nie sú špice a chlapci po ňom búchajú paličkou, aby sa kotúľalo. Volali to karikovanie, asi po maďarsky.
Dobrý večer, vie mi niekto poradiť ešte z dvoma knihami ?
už mám: - dievčatko so zajačikom
- niečoho meno
- kytica niečoho
Ale ešte dve mi chýbajú, a neviem na ne prísť...
@kajkakajkakajka ktoré nemáš? Tú knihu o novom slovenskom filme ktorý sa odohráva tuším na Tribeči?
A piata kniha je rozprávanie inak, čítajú sa pred spaním a sú pre nezbedné dievčatá (6 slov má názov) 🙂
@kajkakajkakajka vyssie mas indicie, autor j.k. slovensky, kniha sfilmovana, oblast tribec... posledna kniha pribehy pre rysave dievcata, (rozpravka s rysavym dievcatkom, matka chcela aby sa vydala, dievcatko ju zacarovalo na velke zviera..toto je indicia na posledne slovo nazvu knihy)
@monca_24 Od akej autorky je tá kniha ?
@monca_24 tá piata kniha
@kajkakajkakajka odpoviem ja, ak nevadi... Elena Favilli, Francesca Cavallo
@ivkasendy ĎAKUJEEEM 😉
Tú 4 stále neviem :/
Už som na to prišla 😂 tie napovedy som až teraz pochopila ďakujeeeem
tak ja ako absolutny necitatel a maly fanusik HP si toto necham asi az na rano a poctive guglenie 😂😁😁
Tak dnes som ani nemusela riesit tajnicku, rovno som zadala odpoved 😂😀
a potom som si pre zaujimavost precitala aj otazky v doplnovacke... 😂
Dnes parada
Dnes fakt lahke, aj ked som na jednu otazku nevedela odpoved, skusila som si tipnut a vyslo
A ja sa dnes absolútne nechytám. HP je úplne mimo môj záber.🤔😮
Musím priznať, že dnes som musela o pomoc poprosiť uja Google, nakoľko HP mi nič nehovorí ...
Nejaká pomôcka pre nečitateľov Harryho?
@gamaz ja som skoro všetko gúglila 🙂
1. Stredné meno ti nájde google, je na P 😉
2. Sladkosť, ktorú každý miluje.
3. Nahnevaný strom, ktorý stojí pred Rokfortom.
1. Google - matka Voldemorta
2. Toto žiaľ neviem 😏
3. Google - madam Pomfreyová
4. Meno na K, našla som ho na wikipedii v dokumente o Fenixovom ráde, kde sú všetci členovia 🙂
Druhá časť tajničky je meno plaza 😀
Vdaka googlu to nebolo tazke 😉

Tá jednotka ma zmiatla. Dávala som meno, ktoré je známejšie v českom preklade. No, ale nakoniec to boli fajn nápovedy. dalo sa to z nich určiť v pohode.