icon

Martinus - Knižná odysea 2 2019

zuzuliennka1
1. mar 2019

ahojte, na Martinusackom webe prave zacala knizna odysea, co keby sme tu zdielali odpovede na otazky? 😊

kikulienka94
21. mar 2019

ja som dnešné postavičky proste tipla, podľa 3 postavičky bez toho aby riešila nápovedu :D

mooonika1975
21. mar 2019

@ankaevka našťastie dom to nelustila, podľa prvého a som vedela že narazil vo vesmíre len asteroid.

sticker
mimca77
21. mar 2019

Dnes super 🙂 inak netreba sa velmi zabavat s tymi bodmi, ja som to chcela postupne riesit, ale najprv som si to precitala, podstatne su max body 3,5,6,7, ale stacili mi aj len 6,7. Jedna sa o postavicku vpravo hore 🙂

iiii222
21. mar 2019

niekto prosím napísať správnu odpoveď trápim sa s tým a stále nič už mám aj tu knihu mile........ ale postavu mi neberie žiadnu

ogah982
21. mar 2019

@iiii222 My však nechceme meno hrdinky, ktorá vyhrala tento knižný súboj, ale meno hlavnej mužskej postavy z kníh, v ktorých vystupuje.

pietra
21. mar 2019

@ankaevka presne, aj som ju vylucila ako tu s najnizsim percentom a potom mi to vychadzalo aj na analyticke myslenie

ankaevka
21. mar 2019

@pietra mam taky dojem, že to bol chytak to hrdina/nka a mali sme vlastne prist na to, ze myslia muzskeho hrdinu s najmensimi % lebo iba tak mi davaju zmysel dalsie pokyny

pietra
21. mar 2019

@ankaevka asi ani nie chytak. Ked som si to vygooglila, tak som nasla stranku, kde boli vysledky zobrazene akoby v grafe a tam Marplova bola na poslednom mieste. Lenze potom som nasla inu stranku, kde boli rozpisane jednotlive turnaje a tam zo vsetkych turnajov najmenej % (15) ziskal Lannister. A potom to uz sedelo.

gilmorka
21. mar 2019
mashee
22. mar 2019

V Brightone žije Nick. Napisal knihu o chlpáčovi. Tam má meno podobné s jednou spisovateľkou.

zuzana_2
22. mar 2019

Knihonaut mi konecne pomohol, jeho napoveda je super.

ankaevka
22. mar 2019

tak dnešnú bez nápovedy pozrieť si knihy od cavea by som nedala, lúštila som text tej piesne, pozerala zoznamy spisovateľov, ktorí dostali nobelovu cenu ale k nej som sa dopracovala až po zapísaní správnej odpovede

cookie123
22. mar 2019

Mohla by som poprosiť nejaku napovedu??

ankaevka
22. mar 2019

@cookie123 pozri si knihy, ktore napisal nick cave, najdes tam jednu s popisom zo sifry, druhe meno z tej knihy je vlastne odpoved

tomkovae73
22. mar 2019

@ankaevka Skvela napoeda, dakujem🙂

pietra
22. mar 2019

na nicka cavea som prisla. Pozrela knihy. Na popis mi sedela jedna, co ma v popise spominaneho zajacika. Ale meno tam nevidim.

pietra
22. mar 2019

uz som si aj ukazku tej knihy otvorila a ziadne meno mi to neberie.

zuzuliennka1
autor
22. mar 2019

@ankaevka pozeram tie jeho knihy ale absolutne sa nechytam

ankaevka
22. mar 2019

@pietra je v nazve tej knihy
@zuzuliennka1 kniha s bielym usiacikom

ankaevka
22. mar 2019

@pietra priezvisko toho usiaka

zuzuliennka1
autor
22. mar 2019

ahh dakujem 😊

pietra
22. mar 2019

@ankaevka dakujem. Ja som davala krstne, krstne aj priezvisko, ine mena z ukazky, zensky tvar priezviska, ale samotne priezvisko v muzskom rode nie

luciadragica
22. mar 2019

Ahojte priateľky, ako ste prišli na toho Nicka Cava? Ostatné sú dobré vodítka, ale v živote by mi nenapadlo, že je to dielo Nicka C.

sticker
ankaevka
22. mar 2019

@luciadragica knihonaut dal v popise link na jeho pesničku Jubileum street

ankaevka
22. mar 2019

@luciadragica Jubilee street

luciadragica
22. mar 2019

@ankaevka Ahaaa, už chápem. To by mi nenapadlo, asi preto, že hudbu "nepočúvam" vďaka mojej hluchote :D

etnatn
22. mar 2019

Ja som taká sprostá, na knihonauta som si nepočkala a teda Nick ma nenapadol a to je pre mňa top...a na konci je to aké jednoduché..

abraxos
22. mar 2019

Bez vás by som to dnes nedala 😊😊Ďakujem ❤️

reanda
22. mar 2019

nick je predsa jaskynny muz

ankaevka
22. mar 2019

@reanda len keď človek nevie anglicky, tak na to tak rýchlo nepríde..ja som sa napríklad zamerala viac na text piesne, hľadala ženu spisovateľku, ktorá dostala nobelovu cenu za tvorbu ale už nežije keďže si máča keksík s nobelom..možno blbosť ale mňa to tak ťahalo