Martinus - Knižná odysea 2 2019
ahojte, na Martinusackom webe prave zacala knizna odysea, co keby sme tu zdielali odpovede na otazky? 😊
dakujem kočky pomohli ste mi už mám všetko
Viete mi poradit s ulohou z 20.3. Neviem kde robim chybu, doplnila som pismena a namiesto knihy mi vyhodilo film
@ankaevka dakujem to som zadavala aj pred tym -
Ked som lustila sama a nevzalo mi to, ale aspon viem, ze som sa nemylila. Dakujem
@bloger spoj slová obratník a rak
Viete mi poradit s dnesnou prvou knihou?
@ankaevka Dakujem, uz mam...ale indicia jeho bola blba...podla mna...
@tomkovae73 tak mna to napadlo hned na druhe pocutie, horsie to bolo s 5 knihou, tu penu mohol opisat aj inak
viete mi poradit planéta z dátumu 11.3. prosím ďakujem
viem že prve mesto je turecký istanbul, druhe mesto washington, tretie španielska sevilla,štvrte budapešt, piate westminster v londýne ale už som dala aj že george washington alebo nutné zlo dej tej knihy je v Londýnskom Westminster aj grandhotel a neviem prísť na to Aké meno spája tieto čísla. viem že autorom filmu stroskotanec je William Broyles Jr. ale nezobralo mi to autora filmu
@martinkakontova ten kto hral stroskotanca hral este v niekolkych uspesnych filmoch, ktorych dej sa odohrava v tychto mestach
ďakujem aaadkaaa poradila si mi dala som Toma Hanksa čo hral stroskotanca ale nezobralo mi to
viete mi poradit prosím planéta z dátumu 11.3.
viete mi poradit prosím planéta z dátumu 14.3. ďakujem
niekto tu poradil že treba dať vyznačené slovo čo je v ukážke z knihy Muž menom Ove tak som dala vyznačené slovo krokodýl aj krokodýlovi ale nezobralo mi to
@martinkakontova ano a yom hanks hral v inych uspesnych filmoch, teda sfilmovanych knihach a hlada sa autor knih...riesil rozne vrazdy, napr.vrazdy cirkevnych hodnostarov v jednej knihe...rozne sifry
@martinkakontova treba ho napísať opravené
dala som Tom Hanks čo hral stroskotanca ale nezobralo mi to
@michellemary
@martinkakontova ale nie tom hanks...tom hanks hral aj v sfilmovanych knihach od toho autora, ktoreho hladas...inferno...
@martinkakontova ale ty nemas pisat meno herca, ale autora tych knih. Tom Hanks hral aj ulohu profesora s inicialami R. L., riesil rozne sifry. Odpovedou je meno autora, ktoreho inicialy su D.D.
viete mi poradit prosím planéta z dátumu 18.3.
prvú časť tajničky už mám
1. - matka Voldemorta je merope gauntová
2. Kde sa ukrýval Lord Voldemort po tom, čo sa mu nepodarilo zabiť Harryho Pottera?
3. madam Pomfreyová
4.Ako sa volá auror, ktorý bol členom Fénixovho rádu a zároveň slúžil ako osobná ochranka muklovského premiéra?
@martinkakontova to zelene zviera s velkymi zubami treba napisat pravopisne spravne
ďakujem aaadkaaa za pomoc poradila si mi bez teba by som to neuhadla
@martinkakontova voldemort sa ukryval v krajine, ktorej hlavne mesto je Tirana
tu 4. neviem, ale celkova odpoved znie rovnako ako nazov jednoho obojzivelnika
ďakujem @pietra za pomoc už mám druhú časť tajničky
@martinkakontova auror bol kingsley

Baby ak pomôže toto;
1.👩🍳🇦🇺🤴
2.súbor máp a výtvor na oblohe
3.rovnobežka na Zemi
4.čarovné iným slovom a robíme to väčšinou cez víkend
5.používame na holenie a pondelok,utorok,streda,...sú čo?
Snaď trošku pomôže