icon

Martinus: Zažite knižné putovanie naplno

zuzula777
4. mar 2024

Zakladám tému na pomoc s udalosťou od Martinusu 🙂 každoročne sa na to teším 🙂

Prvá postava ľahučka - uhádnuteľná z prvej indície 🙂

pietra
9. mar 2024

@alzbeta921 čítala si všetky nápovedy tu? Podľa mňa nie je možné to po nich neuhádnuť 😲

dielo kanadskej spisovateľky, jeden z najznámejších dievčenských románov, kde hlavnou postavou je sirota s ryšavými vlasmi. Býva v dome nejakej farby.

nikoleta213
9. mar 2024

Myslíte, že tie znaky ešte na zabalených pohľadniciach sú tiež trosku malé nápovedy alebo je tom tam len tak?

martinkakontova
9. mar 2024

@vkatush prosím ako sa volá seriaál ?

martinkakontova
9. mar 2024

už mám

martinkakontova
9. mar 2024

nechce by to zobrať annu
@pietra

martinkakontova
9. mar 2024

@mima1608 akú má prezývku ?

martinkakontova
9. mar 2024

@burinka19 ďakujem pomohla si mi

martinkakontova
9. mar 2024

@tomkovae73 neberie mi to čarodejnika harryho

miggy
9. mar 2024

@pietra prosím, napíšeš mi do správy? Nijako mi to nechce zobrať. A urcite viem o čom je rec

martinkakontova
9. mar 2024

už mi to zobralo annu

martinkakontova
9. mar 2024

@nikoleta213 pomôžeš mi neviem uhádnuť bonus

martinkakontova
9. mar 2024

@bazuska Minpinkovia mi to neberie

pietra
9. mar 2024

@martinkakontova dávaš meno aj priezvisko? Alebo daj názov diela, čiže A. z .... Samotné krstné meno to nezoberie

pietra
9. mar 2024

@miggy trochu som sa stratila, ktorú nápovedu potrebuješ?

miggy
9. mar 2024

@pietra dnešný bonus

martinkakontova
9. mar 2024

nejde mi harry potter zo 6.3. miponkovia Minpins a dnešný bonus
@pietra

martinkakontova
9. mar 2024

nejde mi harry potter zo 6.3. miponkovia Minpins alebo nekonečný príbeh a dnešný bonus

pietra
9. mar 2024

@martinkakontova 6.3. nebol Harry Potter, preto ti to nejde. Postava sa volá rovnako ako dielo, je to dievčenské meno. Autor je rovnaký ako pri Minponkoch, ale hľadaj iné dielo.

Nekonečný príbeh si trafila, teraz už len nájdi správne meno. Daj si do googlu postavy z neho a napíš ho tak, ako počuješ (alebo ako ti ho ponúkne google).

Dnešný bonus som dala s nápovedou odtiaľto, nepoznám tú knihu, tak neviem bližšie poradiť. Ja som to našla pomocou autorky spomenutej tu, obálky jej knihy (podobá sa na ten obrázok) a potom som vygooglila meno hlavnej postavy.

pietra
9. mar 2024

@miggy ak máš správne dielo, tak si ho daj do google a nech ti nájde meno hlavnej postavy. Obálka tej knihy sa podobá na ten obrázok.

vkatush
9. mar 2024

@martinkakontova
Seriál sa volá tak ako aj kniha, takže spoiler, nech nečíta ďalej, kto nechce.
Je to Príbeh služobníčky, v originálnom je to The Handmaid's tale. A hlavná postava,. ktorú stvárnila Elisabeth Moss, je správna odpoveď.

avalsorim
9. mar 2024

@pietra
@vkatush dievčatá ďakujeme 🙂

nikoleta213
11. mar 2024

Dnešnú pohľadnicu vzdávam, budem si musieť počkať na indíciu o 12:00

nlndsk
11. mar 2024

@nikoleta213 je to klasika, otec je v občianskej vojne, štyri sestry spolu s matkou sa o seba starajú samé, je to aj sfilmované. Nádherná kniha.

brendaa
11. mar 2024

Ahojte @nlndsk skvelá indícia💙

kvetka_123
11. mar 2024

Hral v tom niekto známy?

kvetka_123
11. mar 2024

Dalo sa to uhádnut. A dokonca ak si dáte do google napovedy co tu sú spomenuté tak vám to vyjde .

eva233
11. mar 2024

Podľa napovedy od @nindsk a podľa googla to ide krásne uhádnuť aj tne kto netuší, len teda napríklad mne vzalo iba s priezviskom 😉

pietra
11. mar 2024

myslím si, že knihu viem, aj mi sedí indícia odtiaľto. Len ani jedno meno mi to nezobralo

alandra
11. mar 2024

@pietra ani mne

pietra
11. mar 2024

@alandra keď som išla druhé kolo, tak mi to jednu sestru zobralo. celé meno aj s priezviskom (bez -ová)