icon

Môže ChatGPT pomôcť pri vydaní vlastnej knihy?

28. sep 2025

Napísala som dlhý príbeh, má 157 strán.
Veľkú časť som napísala ja, ale sú tam aj časti, s ktorými mi pomohol ChatGPT. Odhadom je tam asi 20 strán napísaných s jeho pomocou. Chcela by som to poslať vydavateľstvu a skúsiš šťastie. Podľa vás ide zistiť, že som niečo z toho nenapísala ja?

cyneric
28. sep 2025

Záleží, ako si s tým textom následne pracovala, t.j. či si ho nejakým spôsobom opravila, prepísala, zmenila formuláciu tak aby bola podobná tvojmu natívnemu štýlu písania. Ak áno, tak z čistého textu sa to iba ťažko zisťuje. 🙉 Ak si nechala AI napísať celé strany bez prestávky a bez korekcie tak áno, človek ktorý je zvyknutý čítať/opravovať takéto texty vie pravdepodobne rozpoznať čo písal človek a čo AI.

khirali
28. sep 2025

Existuju weby na kontrolu textu či sú písané s AI. Nie je to samozrejme stopercentné. V zahraničí už má veľa vydavateľov uvedené , že nie je možné cez nich vydať knihu písanu s pomocou AI, dávajú to podpisovať do zmluvy autorom. Na Sk a CZ to asi nie je ešte tak rozsirene. V každom prípade pokiaľ si napísala toľko strán sama , nevidím dôvod na to , aby si neprepisala 20 strán od chatgpt podľa svojho. A áno, vo väčšine prípadov sa dá rozpoznať text pokiaľ majú vo vydavateľstve skúsenosť. Takisto , pokiaľ sa to prevalí , ako autor si podľa všetkého skončila ako u vydavateľstiev , tak u čitateľov. Želám veľa úspechov ale v každom prípade si to prepis.

anonym_f52ddd
28. sep 2025

ani tieto 4 riadky si nenapisala bez chyby, tak si nerob nadeje

bystrozraky
28. sep 2025

Akoby to nebolo jedno. Ráta sa len to, či je dobrá, alebo nie. Veď dnes ju môžeš „vydať“ už aj sama (selfpublishing), tak to skús a uvidíš. AI ti s tým určite pomôže ;) Takých kníh už dnes je, kde pomáhala AI. Preto ani nemám chuť čítať žiadnu novú 🙂 Načo by som čítal knihu, čo písala AI... veď si napíšem s jej pomocou takú, akú ja chcem... Nenechaj sa odradiť, keď ju už máš, tak to skús – čo môžeš stratiť?

liusa82
28. sep 2025

presne tak.To sme teda dopadli.Akurát minule som nad tým rozmýšlala že už zachvilku každý bude môcť napísať knihu nebude treba ani fantázie ani talentu lebo mi ju vymysli umelá inteligencia.Spisovatelom sa už nebude chcieť ani nič vymyšlať.Budú len ryžovať.No ja dúfam ale že sa to nestane.Ja velmi rada čítam a aj sama si rada vymyšlam pribehy.Neviem si predstaviť keby chcem vydať knihu že si pribeh a dej nevymyšlam ja sama ale nejaká umelina.Ale tak ja ani neplánujem nič vydávať

misanthropicdann
29. sep 2025

@anonym_autor neviem ci to bude niekto riešiť.
Je kopu kníh a relatívne dobre predávaných ktoré sú 100% písaných AI. A ďalšia kopa ich denne vzniká.