Najlepšia kniha, ktorú ste kedy prečítali?
Aká je najlepšia kniha čo ste kedy čítali? Nemyslím moc odborné knihy alebo motivačné ale také pri ktorých po prečítaní nemôžete prestať myslieť na dej a kľudne by ste ju dali odznova zas 🙂
@petrakomenska ďakujem. Mala by som aj väčšiu knižnicu,ale máme málo stien (máme veľa okien v dome,a nieje kam postaviť) tak mám knihy všade po dome.
Medený jazdec
A z absyntoviek na zamyslenie: Vitajte v raji. Čítala sa sama. Aktuálna dovolenkova téma, ako turizmus hlboko zasahuje do životov miestnych ľudí, do prostredia,často nenávratne,ako ho vnímajú "domorodci",kt. napr. maju zákaz ísť na pláž,kde ako deti chodili,lebo už patrí hotelu, ako sa cerpá voda a zdroje aj z oblasti s ich nedostatkom etc. Nikdy som nebola na rezorty, skôr backpacker. O to viac ma prekvapilo,že ani to nie je úplne ok...
King - Žiarenie a Doktor Spánok, Alex North Šepkár a Temný priateľ, Hajduková - Draculova žena, celá séria Strašidelné domy od Darcy Costes. Ako mladá som milovala gricsku čarodejnice a plamene inkvizície. A série románov od Virgínia Andrews
Kvety pre Algernona
Ruské denníky, napísala Aľa Rachmanovová
@aeruginosa Erich Segal- Chlapci z Harvardu
Vždy ma chytí za srdce nejaká iná, s odstupom času nejako nehodnotím a vždy sa nájde niečo nové, podľa toho čo čítam a mení sa to aj životným nazeraním na svet.
Posledné:
Séria Sedem sestier
Kde raky spievajú
Osvienčimská uspávnka
V pekle plynových komôr
Jeden deň Ivana Denisovica
Biblia a Tolkien a celé jej dielo= jadro mojej knižnice ..okrem toho iné ktoré čítam a momentálne má oslovia. Posledne kniha Vykúpená láska
Malý princ, medvedik puf a kniha džungle moje topky
A potom skutočne príbehy z gulagov a koncentrátov
@sphene ooooo, presne, Meno vetra je uplny TOP . Tron zo skla v tesnom zavese 🙂 Milujem fantasy, ak mas nejaky tip na daku dobru, tak sem s nim 😎 A mna nesklamala ani seria Divergencia a ani seria Eragon, knihy na rozdiel od filmu su fakt dobre.. A nedavno som citala Silo, tiez vcelku fajn.
Ja si rada precitam take pohodove oddychovky teraz-bolo ich dost,no neviem ktoru by som posunula ako topku,ale ked som bola dievčatko este velmi davno,citala som knizku-Magdalenka a škriatkovia😁 ta mi utkvela v pamäti naozaj az dodnes,nikdy na ňu nezabudnem-uplne som ten dej prezivala a strasne som tuzila aj ja mat takych skriatkov.cize mozem prehlasit,ze to bola moja top knizka urcite
Jednoznačne Pippi dlhá pančucha a ešte Via mala
@veronicka88 nádhera 😍
Všade kde môžem - čítam. Za mňa zoznam top kníh - na poradí nezáleží:
1. Elena Ferrante - Geniálna priateľka ( všetky diely)
2. Anna zo Zeleného domu.. tiež všetky
3. Vtáky v tŕní
4. Sophiina voľba
5. Dievča so zelenými očami
6. Knihy Umberta Eca
Jozefa Kariku nemám rada - jednak ho poznám osobne - je to taký slizký človek.. veľa ľudí je naňho naštvanych lebo v románoch používa reálne priezviska ľudí zo svojho okolia. 😂😂😂 A nemám rada ani ten jeho štýl.
Dom duchov, Odviate vetrom, Modry bicykel, Zelary, Traja kamarati
Eddie Jaku - najstastnejsi clovek na zemi
Z detstva Toša a Tomek, tú knihu som čítala veľa krát, páčili sa mi príhody dvojičiek(brat a sestra),ktoré sa cez prázdniny zamenili, neskôr Anna zo Zeleného domu, Vajce a Ja, Sofiin svet, Osudný omyl,Bez dcéry neodídem, vôbec som nevedela, že mana s dcérou napísali pokračovanie, až tento rok som ho náhodne objavila cez antikvariat. Syn pána sirôt, Jednoducho mňa zabudli, Proces od Anette Hess, Svedectvo o živote v KĽDR a Severka od Niny Špitalnikovej, Mengeleho dievča, Lovci nacistov, Zásady muštarne, knihy od Paola Coelha, najviac Piata hora, keď potrebujem rozosmiať, tak od Haliny Pavlovskej.
Uspavac
Všetky od Dominika Dána a Čachtická pani
Monila Wurm - slzy predaných dievčat
Vykúpená láska od Francine Rivers
Kde taký spievajú...👍
Konečne fajn téma;) divím sa, že tu ešte nepadol Egyptan Sinuhet od Waltariho… to je kniha ako žiadna iná
Táňa Keleova Vasilkova Slzy a smiech

A pridávam moju❤️