icon

Najlepšia kniha, ktorú ste kedy prečítali?

14. aug 2024

Aká je najlepšia kniha čo ste kedy čítali? Nemyslím moc odborné knihy alebo motivačné ale také pri ktorých po prečítaní nemôžete prestať myslieť na dej a kľudne by ste ju dali odznova zas 🙂

7trisha7
17. aug 2024

Vsetky knihy od Sebastiana Fitzeka 😄 milujem ich lebo koncia vzdy tak necakane ze je snad nerealne to predvidat… a take oddychovky milujem klasiku Pottera (precitane mam doslova asi 50x minimalne ale asi aj viac), Fablehaven, Hry o zivot, trilogia Labyrint, trilogia Kruh, trilogia Divergencia…. Vsetko mam precitane niekolko x 🙃

bibino22
17. aug 2024

@dusankomoj mne od Lackberck Zlatá klietka

petrofka
17. aug 2024

bola to kniha, ktorú som si kúpila s ďalšími 50 timi. Tá kniha ma baví. Rozdelila som si ju na malé časti, aby som ju rýchlo neprečítala. Nechcela som, aby skončila 🙂 Myslím, že ani nepoznám niekoho, komu by sa páčila až tak ako mne. Yalom - Lži na pohovce.

jamabe
17. aug 2024

@mousegirl všetky knihy od Waltariho milujem 😊

sayonara15
17. aug 2024

Robin od Zdeny Frybovej. A este Vajce a ja

pepi30
17. aug 2024

@simsalabim moja obľúbená- a som na tom presne ako ty, a teraz si mi pripomenula, tuším začnem zas 😉

elviku11
17. aug 2024

@liv1 Gábor Máte - Mýtus normálnosti. To mi silno zmenilo pohľad na svet, v dobrom

tarrra
17. aug 2024

Medený jazdec od Paulline Simona,trilógia. Úžasná naozaj odporúčam

tarrra
17. aug 2024

@maryg16 od nej sú všetky skvelé

123sofia123
17. aug 2024

Nie je čo závidieť

babulkomale
17. aug 2024

@kvadrinkaaa ako ta zmenila?

liv1
17. aug 2024

@elviku11 dakujem ❤️☺️

nikam
17. aug 2024

Utla knizkocka od fínskeho autora Juhani Aho: Železnica. Ako je mala, tak je (z mojho pohladu) nabita emociami dvoch jednoduchych starych ludi putujucich krajinou, aby si pozreli novopostavenu zeleznicu. ❤
A opakovane som citala Annu zo Zeleneho domu.

bubuska
17. aug 2024

Chlapci z Nickelu - podľa skutočných udalosti , USA rasová problematika 50 roky, Pulitzerova cena. Ťažká téma ale výborne spracované

30katrusa40
17. aug 2024

@kvadrinkaaa mne sa tiež veľmi páčili. Dostala som ich v starom vydaní od mojej tety a aj plamene inkvizície. Som za ne rada.

regetka
17. aug 2024

Tak som rada, že knihy sa stále čítajú... Zobrala som si zopár nápadov, čo ďalšie prečítať. Vyrastala som na Benzoniovej romanov...Krásnej Kataríne, Fiora, Kráľovnin náhrdelník... Angelike, Gričskej čarodejnice, Prekliati králi, Piliere zeme... potom knihy od Dana Browna... a srdcovka Elsa Trioletova Ruže na úver...

beronsche
17. aug 2024

@akvi mne sa veľmi páčila fantasy trilógia Dcéra dymu a kostí, ale čosi sa mi marí, že 3.diel nevyšiel v preklade... (Inak slovenský prebal knihy fakt hnusne gýčový, nie, žeby na tom záležalo..)

marinlin
17. aug 2024

Moje srdcovky sú Odviate vetrom, Anna Karenina, Rebeka, Anna zo Zeleného domu (3 prvé diely, ostatné sú už neporovnateľne slabšie, asi preto, že ich autorka písala oveľa staršia). Všetky prečítané veľa krát od začiatku do konca, aj keď Anna Karenina viackrát len obľúbené pasáže.

xyara
17. aug 2024

Mám rada rôzne smery...
Fantasy - pravdaže Harry Potter, séria o Kate Daniels (Ilona Andrews), séria Dcéra dymu a kostí (posledná časť vyšla iba anglicky), séria Mediátor (Meg Cabot, to je skôr teen)...
Detektívky - všetko od Lisy Gardner...
Romantické - Pýcha a predsudok, Tajné denníky slečny Mirandy Cheeverovej...
A milujem Máj (Karel Hynek Mácha) - nie je to síce román, ale podľa mňa je to majstrovské dielo...

beronsche
17. aug 2024

Vďaka tejto téme sa mi napĺňa Wish list...🤪
Zaznelo tu niekoľko mojich obľúbených (Anna zo.., Harry Potter, Plamene inkvizície...), ešte pridám knihu Liečiteľ, Noah Gordon.
A keďže, čím som staršia, tým viac sa vyhýbam ťažkým témam, obľúbila som si knihy Jonasa jonassona, najviac sa mi páči Analfabetka..

lenusiatko
17. aug 2024

V puberte som prečítala všetky knihy od J.M.Simmela a teraz sa k nim vraciam. To čítanie medzi riadkami, úplne divne príbehy, nečakané zápletky ma vždy dostali. A potvrdzujem Dom duchov, aj keď skôr som videla film a to som asi nemala.

daniela242
17. aug 2024

Mňa veľmi bavili v podstate všetky knihy od Erich Maria Remarque, na výške som na jeden sup prečítala od Hemingwaya Rajská záhrada.. ta atmosféra letného Španielska mi utkvela v pamäti dodnes. Potom všetko od Ericha Segala, Kenna Foletta. Z novších ma veľmi bavili detektívky od Nesba a teraz naposledy ma zaujali knihy od slovenskej autorky Michaely Ely Hajdukovej. A Harry Potter ma bude baviť asi navždy-)

fcuk
17. aug 2024

Simmons- Terror, King- It 🎈

ixayxa
17. aug 2024

Joseph Heller: Hlava XXII

12katka21
17. aug 2024

.

elviku11
17. aug 2024

moje naj

flloweradella
17. aug 2024

@jessicai tie som milovala, dokonca som ich niekoľko rokov hľadala a podarilo sa mi kúpiť celú sériu na Bazoši

reklamka
17. aug 2024

@lenusiatko Uz som sa bala, ze nikto nespomenie J.M.Simmela. 🙂

Ak mam vybrat jednu knihu, ktora je pre mna uplne naj tak to je jeho Laska je len slovo.♥️

lenusiatko
17. aug 2024

@reklamka áno, ta je úžasná, teraz čítam Len vietor vie odpoveď.

jamesinka
17. aug 2024

Knihy, ktoré s obľubou čítam niekoľkýkrát: Pollyanna, Perla v piesku, Leotina zahrada, Chatrč, Sudca a jeho kat, Popol všetkých zarovná, Utrpenie mladého Werthera (túto si musím dávkovať, strašne silné emocie na mna), Pipi Dlhá Pančucha. Teraz čítam Sedem sestier.