Najlepšie knihy pre 12-ročné dievča
Ahojte. Viete mi poradiť nejaké super knihy ktoré by bavili 12 ročne dievča? Od 6 rokov číta knihy a veľmi ju to baví lenže už nevieme aké. Z kníhkupectva knihy nechce lebo ona si ich vždy kúpi za lacnejšie a za to ju chválim. Pokiaľ by ste vedeli o nejakých budeme radi ✨
@petra1216 Romantické tínedžerské a aj humorné sú Džínsovy denník - od jednotky všetky série. Denník princeznej. Ak niečo viac dramatické a aj s myšlienkou, ale náročnejšie, tak The Hunger games.
Ona nemá jeden žáner ale bavili ju napríklad Frajer na záskok,knihy od Wendy mass
Moja dcéra bude mať 12 a tiež velmi rada číta čokoľvek jej príde pod ruku, ale najradšej má žánre fantasy a romantiku, detské krimi..
najradšej HP, Anna zo zeleného domu, eragon (iba jednotka vraj bola dobrá) potom atramentové srdce od cornelie funke, ale tiež sa jej páčila len jednotka, čítala aj chlapca v pasikavom pyzame, ale to je také smutnejšie, na to treba mysliet.. veľmi si chvalila všetky knihy konyvran.. pravidelne si požičiava troch patracov, ale aj sériu medzi nami dievčatami mala rada, to je taká pubertacka klasika, to som čítala aj ja v jej veku 😅
Zatiaľ ďakujem za všetky radi dcéra si už povyberal a našla za lacno tak si ju plánuje kúpiť ✨ ale u nás je ešte to problém že niekedy keď ju tá kniha moc zažhavý tak prečítala 340 stranovú knihu za 5 dní 🤣
Medzi nami dievcatami;)
fantasy percy jacskon
je taka klasika cim zacat
Zatiaľ ďakujem za všetky radi dcéra si už povyberal a našla za lacno tak si ju plánuje kúpiť ✨ ale u nás je ešte to problém že niekedy keď ju tá kniha moc zažhavý tak prečítala 340 stranovú knihu za 5 dní 🤣
@petra1216 to je dobre že ju čítanie baví, ja som v 14tich prečítala grófa Monte Christa čo je cca 1500 strán za týždeň
@petra1216 Séria od Enid Blyton - Dvojčatá👍 1. Podarené dvojčatá, 2. Dvojčatá Pat a Izabela, 3. Dvojčatá znovu v škole, 4. Dvojčatá v druhom ročníku, 5. Dvojčatá a Claudine, 6. Dvojčatá v piatom ročníku. Dvojčatá sú tínedžerky, takže myslím, že 12 ročnej by sa to mohlo páčiť. Knihy nájdeš len v knižnici alebo v antikvariátoch. A nech ťa neodradí obálka kníh, podľa mňa nekorešponduje s textom.
Z novšej literatúry detektívna séria pre tínedžerov od Holly Jackson: 1. Ako nájsť vraha, 2. Dobré dievčatá končia zle, 3. Kto druhému hrob kope
A jasné, že klasika: Anna zo Zeleného domu, Traja pátrači, Harry Potter, Malé ženy, Jana Eyrová...❤
Odporúčam aj Príbehy na dobrú noc pre rebelky 1 a 2
Knihy od Kerstin Gier prečítala moja sesternica v tom veku všetky. Sú naozaj zaujímavé.
@petra1216 Harry Potter snáď už čítala, ak nie treba napraviť. A do knižnice chodíte?
@petra1216 možno by ozaj nezaškodilo behnúť do tej knižnice. Možno tam nájde niečo zaujímavé. A inspiruje sa. Ale inak tiež odporúčam tých Troch pátračov. Ja som v tom veku čítala kadečo. Mňa tie romantické tínedžerské nezmysly nikdy nebavili.
Rozmýšlame že pôjdeme ale u nás v knižniciach majú strašne roztrhané... knihy ale pozrieme

@petra1216 v tomto veku som sa zamilovala do Anny zo Zeleného domu