Názory rodičov na Harryho Pottera
Ahojte kresťanské aj nekresťanské mamičky, dovolíte svojim deťom čítať príp. pozerať Harryho Poterra? Aký máte na to názor? Viem, že aj na cirkevných školách o ňom deti točia...
@anonym_autor coo?moje decko chodilo do cirkevnej školy a tam to normálne pozerali v družine alebo čítali knihy
V 11tich mal nejaké 4 knihy už dávno prečítané
Zakazes? Na tajnaca si ju prečíta a nebude s tebou ani debatovať
@pribinak Ja viem, len som chcela počuť váš názor. Lebo niektorí odmietajú, že čáry máry blbosti a niektorí to berú ako normálnu knihu🙂
ani sa ti nedivím, že tú prvú otázku si zmazala a dávaš to anonymne 😂
@pribinak Ja viem, len som chcela počuť váš názor. Lebo niektorí odmietajú, že čáry máry blbosti a niektorí to berú ako normálnu knihu🙂
@anonym_autor Dobšinský ktorý pozbieral slovenské ľudové rozprávky musí puknúť smiechom.
Však naše ľudové rozprávky sú samé čary - mary, zaklínadlá a podobne
Zdravý rozum všetkým želám
Mam male deti 2 a 4 r ale určite keď budu väčšie, tak im dovolím pozerat... tie prve časti sú super..tie posledne su trochu strašidelné pre dieťa tak to ked budu velke 😄 nechápem čo kto riesi však je to len fikcia a naše "kuzelne" detstvo ...doteraz si to s mužom radi pozrieme 😃
Do 3 - jky majú dovolené pozerať, kolko chcu. Kiežby už začali citat aj moju zbierku kníh HP 🙂 ( deti 5,9)
@anonym_autor teeeda, ja by som to zakázal spolu s akoukoľvek sexuálnou výchovou a pôjdeme všetci rovno do neba 😇... či inam?
Prečítaj si 5. kniha Mojžišova 18:10 a Skutky apoštolov 19:19-20
Moja má 4 roky, prvé časti videla (páčilo sa jej)... ostatné si určite pozrieme tiež keď bude trošku staršia.
Ak chce niekto zakazovať Harryho Pottera, lebo sú tam čary, nech zakáže aj Popolušku, lebo tam víla čarovným prítokom vyčaruje Popoluške krásne šaty. Čo ti poviem.🤷
@anonym_autor panebože Harry Potter má skoro 30rokov🤦🏻♀️🤦🏻♀️,koľko rokov si mala ty, keď bola vydaná kniha alebo sfilmovaná séria? Ako si to zvládla?
Pacia sa mi tie nazory ake je to zle kvoli magii a pod. Jedna tiktokerka o tom mala video....hrozne satanisticke to je....a ona potom da video o tom,ako sa modlila za muzovu nohu a ona mu dorastla o 25cm!!! Ach.. podla mna to riesia len fanatici. Moje deti videli 2casti ale velmi ich to zatial nelaka extra
@anonym_autor niektori odmietaju aj sexualnu vychovu na skolach a zdovodnia to kadecim.
Mna osobne HP nikdy nezaujal, moje dieta ano. Ja ho nepozeram, dieta moze.
Harry Potter je skvela kniha - super postavy, vecne temy priatelstva, lasky, boj dobra a zla, magickost, filozoficke temy.
Kks je to kniha ... Čo s tým má viera? Neboli to cirkevné súdy ktoré si vymysleli že bylinkarka je čarodejnica a robili s nimi hókusy pokusy aby si udržali moc?
@anonym_autor pravdaze, sama ich mam vsetky precitane a s detmi sme si ich spolu pozreli ako HP vikend maraton, ked raz bolo vonku hnusne
Nikdy mi uprimne nenapadlo toto riešiť. Film ako každý iný. Je to len film ..a tak to vysvetľujem aj deťom. Mágia je vsade aj v rozprávkach ako už bolo vyššie spomenuté napr .Popoluška a taka Divka na košteti,
Úplná pohoda ...
Už napr taku Wednesday by som asi prvákovi nedovolila pozerať,ale trošku neskôr.
No hárry poter kľudne aj knihy aj film . Deťom treba veľa vysvetlovat . S vierou to nemá nič
@anonym_autor sme krestanska rodina a odmietame. Je tam riadna magia
@anonym_autor Dobšinský ktorý pozbieral slovenské ľudové rozprávky musí puknúť smiechom.
Však naše ľudové rozprávky sú samé čary - mary, zaklínadlá a podobne
Zdravý rozum všetkým želám
@pribinak presne tak, Dobsinskeho rozpravky su horor, neboli urcene detom.
Nasim deckam som este ja citavala, je to rozpravka, pribeh, fantasy, nic viac nic menej🤷♀️
@anonym_autor sme krestanska rodina a odmietame. Je tam riadna magia
@anonym_01ae70 aká mágia ? Ja na take dristy neverim. Verim v Boha
Keď si človek bez zaujatia prečíta bibliu ako sorry, Harry Potter je oproti tomu nič 😅. Takže nevidím dôvod zakazovať niečo také deťom. Ja milovníčka Harryho Pottera som to synovi pustila keď mal 5r. Normálne ďalej žije usporiadaný život 😂🙈
@anonym_autor naše deti vedeli v 5 rokoch niektoré úseky naspamäť, z knížok aj z filmov. Žijú a nijako ich to nezdeformovalo 🙄👍
A potom som tu ja co stale cakam na list z Rokfortu 🤣.
A potom som tu ja co stale cakam na list z Rokfortu 🤣.
@anonym_2378ad sme dve 🤣
@anonym_01ae70 aká mágia ? Ja na take dristy neverim. Verim v Boha
@pribinak mágia je od diabla. Robíš niečo s pomocou zlých duchov.

V 11tich mal nejaké 4 knihy už dávno prečítané
Zakazes? Na tajnaca si ju prečíta a nebude s tebou ani debatovať