Názory rodičov na Harryho Pottera
Ahojte kresťanské aj nekresťanské mamičky, dovolíte svojim deťom čítať príp. pozerať Harryho Poterra? Aký máte na to názor? Viem, že aj na cirkevných školách o ňom deti točia...
@anonym_autor
Ahoj, je to mágia, a riadna, deti ani dospelí si to nechcú pripustiť ale má to veľký vplyv na duševné zdravie človeka, nie len HP ale aj iné podobné postavičky ako tá zakliata plyšová hračka labubu, alebo ako sa to volá, pokémoni, Hello Kitty atď. Ja som to ani s deťmi neriašila ani filmy ani knihy podobné, proste sme im vysvetlili, že my kresťania také pozerať nebudeme, lebo je to zlé...sú tam vážne a riadne zaklínadlá, autorka je satanistka a to riadne funguje, boli články o tom, ako sa deti pokúšali o nejaké časy z knihy a fungovalo to naozaj a teraz majú psychické problémy alebo sú posadnuté...Ja viem, že pre iných je to len film a len kniha, ale takéto veci na nás číhajú všade okolo a už si to ani neuvedomujeme, nemáme dosť vo svete? Veď sú omnoho krajšie filmy aj knihy, len sa spraví z toho veľký boom lebo to je všetko propaganda a všetci to potom chcú. Žiaľ aj na cirkevných školách, kde by mali vedieť o čo ide, tak isto a ´´oslava´´ Halooween, to je tiež riadna diabolčina....
@terezka1947 tak ťažko môžeš hodnotiť, že tam nie je vidno rozdiel medzi zlom a dobrom a pýtat sa o čom vlastne sú.. keď ťa nezaujímajú, nečítala si celý príbeh, tak nehodnot, že ide len o módu..
(Robit môžeš samozrejme čo chces, je to len konštatovanie)
@jana_eyre_2 ok,tak nebudem hodnotiť HP.
Kľudne nech si číta každý,čo je mu srdcu milé.
@anonym_autor
Ahoj, je to mágia, a riadna, deti ani dospelí si to nechcú pripustiť ale má to veľký vplyv na duševné zdravie človeka, nie len HP ale aj iné podobné postavičky ako tá zakliata plyšová hračka labubu, alebo ako sa to volá, pokémoni, Hello Kitty atď. Ja som to ani s deťmi neriašila ani filmy ani knihy podobné, proste sme im vysvetlili, že my kresťania také pozerať nebudeme, lebo je to zlé...sú tam vážne a riadne zaklínadlá, autorka je satanistka a to riadne funguje, boli články o tom, ako sa deti pokúšali o nejaké časy z knihy a fungovalo to naozaj a teraz majú psychické problémy alebo sú posadnuté...Ja viem, že pre iných je to len film a len kniha, ale takéto veci na nás číhajú všade okolo a už si to ani neuvedomujeme, nemáme dosť vo svete? Veď sú omnoho krajšie filmy aj knihy, len sa spraví z toho veľký boom lebo to je všetko propaganda a všetci to potom chcú. Žiaľ aj na cirkevných školách, kde by mali vedieť o čo ide, tak isto a ´´oslava´´ Halooween, to je tiež riadna diabolčina....
@frzeiovn stredovek neskoncil, stredovek trva...
iba tolko k tvojmu vyplodu
@anonym_autor Dobšinský ktorý pozbieral slovenské ľudové rozprávky musí puknúť smiechom.
Však naše ľudové rozprávky sú samé čary - mary, zaklínadlá a podobne
Zdravý rozum všetkým želám
@pribinak Presne. Ja som mala doma knihu...Najkrajšie slovenské rozprávky, alebo také niečo...s dcérou (vtedy 5 ročnou) sme ju začali čítať a prestali sme po pár vetách, hrôza a des...a ešte tie škaredé a strašidelné kresby čo v tej knihe boli 🤣 predala som ju...HP je oproti tomu nič...
@anonym_autor
@frzeiovn ženy kde by na toto chodíte 😂. Taký Potter tu bol už v roku 1997, ešteže decká v tej dobe nemali psychické problémy. A čo také moncici, neverím,že ste to nemali doma, Barbie a podobne diablove veci🤦🏻♀️
@anonym_autor
@frzeiovn vazne tie zaklinadla funguju? Sakra, preco mne nie? Co robim zle?
Inak, dala som si namahu a precitala som si celu diskusiu. Na toto by sa hodila jedna pamatna veta Rada Prochazku.. doplnite si 🙂
Milé komunikujúce, ja som odpovedala autorovi svojim názorom, nikoho z vás nepresviedčam aby ste to nečítali alebo nepozerali...
@anonym_autor
@frzeiovn ach bože môj ty to vidíš ,😁 Halloween som nemala rada ani ja ale odkedy neter chodí školy som si ho obľúbila. Aj doma máme výzdobu samozrejme nie nejaké mŕtvoly atď ale napr tekvice atď a čuduj sa svetu sa ma pýtala mala že kedy pôjdeme na cintorín zapáliť sviečku.
Niektorí všade už vidia diabla.
Prosim vas, dohladajte mi nejake zdroje o tom, ze tie zaklinadla funguju. Mne by sa to vazne zislo. Najma privolavat predmety, umlcat deti a premiestnit sa. Prosim.
@tetapetra vsak nasledky moncicakov vidime dnes 🙂
@diewcatqoo tak to teda hej, človek, ktorí vyrastal v tej dobe,zrazu vidí bubakov aj tam kde nie sú. Najhoršia smrť je smrť z prestrašenia
@diewcatqoo tak to teda hej, človek, ktorí vyrastal v tej dobe,zrazu vidí bubakov aj tam kde nie sú. Najhoršia smrť je smrť z prestrašenia
@tetapetra tu v tejto diskusii to krasne vidno, na koho to malo vplyv 🙂
@frzeiovn vazne tie zaklinadla funguju? Sakra, preco mne nie? Co robim zle?
@diewcatqoo ja sa tiez neviem dopracovat k tomu ktore a ako funguju 😂. Ale asi zle vyslovujeme Wingardium Leviosa.
@janulik2008 mna napriklad v HP v zivote nenapadlo vidiet tam nejake satanske zaklínadlá 😂. Proste je to kniha/film.
@diewcatqoo ja sa tiez neviem dopracovat k tomu ktore a ako funguju 😂. Ale asi zle vyslovujeme Wingardium Leviosa.
@janulik2008 mna napriklad v HP v zivote nenapadlo vidiet tam nejake satanske zaklínadlá 😂. Proste je to kniha/film.
@anonym_2378ad nuz treba asi odhalit spravnu azykovu "mutaciu", v ktorej to funguje.
tak, ideme nacvicovat...
😂
@anonym_2378ad nuz treba asi odhalit spravnu azykovu "mutaciu", v ktorej to funguje.
tak, ideme nacvicovat...
😂
@anonym_2378ad
@elanor a máte správne prutiky? 🥺 🤪
@anonym_2378ad
@jana_eyre_2 mam 12 a pol palcovy, z javoroveho dreva a v jadre je chlp z chvosta jednorozca. Podla Ollivandera je velmi poddajny a oddany majitelovi.
@anonym_2378ad
@jana_eyre_2 tak toto je otazka uplne na mieru, pre mna 🤩
Staci si len vybrat 🥳
Staci si len vybrat 🥳
@elanor prave ma vyplo 😂😂😂😂😂😂
Staci si len vybrat 🥳
@elanor pozor, aby ta tu krestania neupalili 🙂
@anonym_2378ad ale čosi 😁 ja tiež nie. Pre mňa je to kniha na ktorej som vyrástla. Veď vďaka HP začali deti znova čítať. 😉 Kto chce tak nájde všade niečo. Napr v sobotu ideme na kúzelníci školu čo bude v KE a mala už plast zháňa 🤣 inak by ma zaujímalo že prečo ten kto nečítal všetky knihy ide rozprávať o Tom že to je satanske dielo? 😁
@elanor pozor, aby ta tu krestania neupalili 🙂
@diewcatqoo
Tak moment, ja som kresťan a v tejto debate, veľmi aktívny zástanca HP ⚡️. Vo farnosti, kde som kedysi bývala, mal kňaz sériu kázní s tematikou HP, veľmi pekne deťom vysvetľoval silu priateľstva, lásky, obety … prepájal to s príbehom Ježiša. Bolo to super. Osobne poznám veľa kňazov, ktorý HP čítali, majú ho radi, využívajú ten príbeh pri práci s deťmi. Nie sme všetci kresťania uderení 🤪. Preto som sa aj zapojila do tejto debaty, lebo ženy, čo to tu obviňujú zo satanizmu, tie knihy ani nevideli. A osobne nie som úplne ok s tým, ak kňaz len tak označí niekoho za čarodejnicu, to mi príde na totálku mimo. Hoc je aj exorcista.
@diewcatqoo
Tak moment, ja som kresťan a v tejto debate, veľmi aktívny zástanca HP ⚡️. Vo farnosti, kde som kedysi bývala, mal kňaz sériu kázní s tematikou HP, veľmi pekne deťom vysvetľoval silu priateľstva, lásky, obety … prepájal to s príbehom Ježiša. Bolo to super. Osobne poznám veľa kňazov, ktorý HP čítali, majú ho radi, využívajú ten príbeh pri práci s deťmi. Nie sme všetci kresťania uderení 🤪. Preto som sa aj zapojila do tejto debaty, lebo ženy, čo to tu obviňujú zo satanizmu, tie knihy ani nevideli. A osobne nie som úplne ok s tým, ak kňaz len tak označí niekoho za čarodejnicu, to mi príde na totálku mimo. Hoc je aj exorcista.
@yoxinka vďaka za tento komentár 🙏. Osobne si myslím,že sú aj normálni, rozumní kňazi a aj veriaci, ktorí si nepomýlili vieru s fanatizmom.
@diewcatqoo
@yoxinka prepac, jasne, ze som nemyslela vsetkych. Myslela som tych fanatickych, ktori sa tu horlivo angazuju v diskusii a vidia hrozbu uplne vsade. Ja som tiez krestan a HP povazujem za krasny pribeh o laske.
Staci si len vybrat 🥳
@elanor 😂😂😂 tak to je výber.. my máme len nejaké štyri.. muza mám totiž mukla 😂
@frzeiovn ach bože môj ty to vidíš ,😁 Halloween som nemala rada ani ja ale odkedy neter chodí školy som si ho obľúbila. Aj doma máme výzdobu samozrejme nie nejaké mŕtvoly atď ale napr tekvice atď a čuduj sa svetu sa ma pýtala mala že kedy pôjdeme na cintorín zapáliť sviečku.
Niektorí všade už vidia diabla.
@janulik2008
Lenže Heloween a ísť na cintorín zapáliť sviečku sú dve odlišné veci, len sa to oslavuje v ten istý čas....

@yoxinka pripadne ak vie pani aspon zaklady anglictiny tak si to dokaze prelozit rovnako. Kedze anglictina vychadza do velkej mery z latinciny
@lucopeda
Ale samozrejme! Ako začať sa opúšťať, že nevie, čo znamenajú latinské názvy, je v dnešnej dobe, kedy existuje milión nástrojov ako to zistiť, úplne na smiech. Tak ale vzhľadom na to, že to nečítala, určite tam očakáva nejaké satanistické formulky 🤷♀️.