Názory rodičov na Harryho Pottera
Ahojte kresťanské aj nekresťanské mamičky, dovolíte svojim deťom čítať príp. pozerať Harryho Poterra? Aký máte na to názor? Viem, že aj na cirkevných školách o ňom deti točia...
@martin96321
3. kniha Mojžišova 19:26 bola napísaná približne pred 3500 rokmi
5. kniha Mojžišova 18:9-11 bola napísaná približne pred 3500 rokmi
a Skutky apoštolov 19:18-20 boli písané približne pred 2000 rokmi
Inkvizícia aj križiacke výpravy bolo zneužívanie moci a cirkev konala proti Ježišovmu učeniu zapísané napríklad v evanjeliu Jána 15:10–14, a má na rukách vinu krvi aj Ježiš o nich hovoril Matúš 7:15-23 že budú vystupovať v jeho mene ale ich skutky budú zlé.
Pod hrozbou mučenia a smrti nútili ľudom kresťanstvo a upaľovali ľudí ktorý vlastnili Bibliu.
K tomu týranie detí, zakrývanie zneužívania, ich hriechy sa nahromadili až po nebo, preto bude na nich vykonaný rozsudok zapísaný v knihe Zjavenie 18 kapitola.
Jednoducho svojimi skutkami hrubo pošpinili boha.
@anonym_a0b8f1 Takze sa im snazili nasilu vnutit vieru. Myslis to takto? Strasili ich ze je to hriech,ze ic pán za to potresta,ze budu zatratení. Aky je v tom rozdiel co robite vy? Pokial si dobre pamatam,urcite to neviem od slova do slova . Mate ist kde vas prijmu a chcu pocuvat. Ak vas neprijmu otraste si ich prach zo sandalov a chodte dalej.......nieje to presne,iba zhruba.
@selena_luna staci sa opýtať chatu AI
Postoje pápežov k dielu Harry Potter sú rôzne a odrážajú rôzne názory v rámci katolíckej cirkvi.
---
🕊️ Pápež Benedikt XVI. (kardinál Ratzinger)
V roku 2003, ešte ako kardinál, Benedikt XVI. (vtedy Joseph Ratzinger) reagoval na knihu nemeckej autorky Gabriele Kubyovej, ktorá kritizovala Harryho Pottera. V súkromnom liste uviedol, že tieto knihy obsahujú „jemné zvody“, ktoré môžu „hlboko skaziť kresťanskú vieru“ v duši mladých ľudí, ešte predtým, než môže správne vyrásť.
Neskôr, v roku 2008, oficiálny vatikánsky denník L'Osservatore Romano uverejnil článok, v ktorom označil Harryho Pottera za „nesprávny model hrdinu“. Autor článku, Edoardo Rialti, kritizoval „polopravdy“ v príbehu a vyjadril obavy, že môžu viesť k morálnym zmätkom.
---
✝️ Pápež Ján Pavol II.
Existujú správy, že v roku 2003 Mons. Peter Fleetwood, vtedajší oficiálny predstaviteľ Pápežskej rady pre kultúru, vyjadril podporu knihám o Harrym Potterovi počas tlačovej konferencie o New Age. Tvrdil, že ak autorka J.K. Rowlingová zamýšľala pomôcť deťom rozlišovať medzi dobrom a zlom, jej úmysly sú „kresťanské“. Tieto vyjadrenia však neboli oficiálnym stanoviskom pápeža Jána Pavla II.
---
👨⚖️ Otec Gabriele Amorth
Otec Amorth, bývalý hlavný exorcista Vatikánu, bol známy svojimi tvrdými kritikami Harryho Pottera. Tvrdil, že knihy „skrývajú podpis kráľa temnoty, diabla“ a že čítanie týchto kníh môže viesť k záujmu o mágiu a následne k satanizmu.
---
📰 Vatikánsky denník L'Osservatore Romano
V roku 2008 uverejnil L'Osservatore Romano článok, v ktorom označil Harryho Pottera za „nesprávny model hrdinu“. Autor článku, Edoardo Rialti, kritizoval „polopravdy“ v príbehu a vyjadril obavy, že môžu viesť k morálnym zmätkom....
Nie, Ján Pavol ll nevydal jasne stanovisko.
@cecilia29 ty nechapes ze treba detom vysvetlovat? Niekto tu citoval nieco z Biblie o magii ze krestania sa maju vyhybat. Tak to ani obycajnu Popolusku nemozu pozerat?
K tomu AL ja som sa ho tiez pytala napr na mena a odpovedal mi ze mena su z latinciny.
Ja zasa poznam ludi kt HP nemaju radi a ich nazor tolerujem. Ale ta slepa viera ze knaz ma vzdy pravdu. No mna ucilo v skole ze si treba najst viac zdrojov, a treba pouzivat aj rozum. To je ako ked ide rozpravat knaz ako sa ma zit v manzelstve pritom nikdy zenaty nebol 😀😀😀
Depresie atd boli vzdy len trz to prestava byt TABU co je super.
Ja idem napisat kamaratovi co je v seminari aky ma on na HP nazor 😉
pre vsetkych 🤣🤣🤣
Vecer napisem ze ci malej kuzla funguju 🤣🤣🤣
@janulik2008 woooooow, to je super.
@janulik2008 woooooow, to je super.
@elanor minuly rok sme nestihli sutaze tak sme to dnes museli napravit 🤣
@elanor minuly rok sme nestihli sutaze tak sme to dnes museli napravit 🤣
@janulik2008 akoze, vazne tivho zavidim, u nas take nebyva.
Svojho casu bol u nas podnik, ktory sa volal Deravy kotlik, ale zial corona, jej opatrenia atd ho stala "zivot".
Neskor niekto iny otvoril Rokfortsku klubovnu, funkovala tak 2-3 roky, v druhe polke augusta iba status na FB, ze zatvaraju zo dna na den, lebo im to financne nevychadza, naklady vacsie ako prijmy.
Akoze mali svoju pravilne nepravidelnu klientelu, ale hold nestacilo to. Skoda, velka skoda.
@janulik2008 akoze, vazne tivho zavidim, u nas take nebyva.
Svojho casu bol u nas podnik, ktory sa volal Deravy kotlik, ale zial corona, jej opatrenia atd ho stala "zivot".
Neskor niekto iny otvoril Rokfortsku klubovnu, funkovala tak 2-3 roky, v druhe polke augusta iba status na FB, ze zatvaraju zo dna na den, lebo im to financne nevychadza, naklady vacsie ako prijmy.
Akoze mali svoju pravilne nepravidelnu klientelu, ale hold nestacilo to. Skoda, velka skoda.
@elanor ale tolko deti ze wau 🤣

@anonym_a0b8f1 Odkial vies,co sa bohu pacilo pred 3000 2000 1000 rokmi? Jezis si oblubil Mariu Magdalenu a svaty Peter na nu kydal. Az sa jej zastal svaty Pavol. Myslis ze sa mu to pacilo? Pacila sa bohu inkvizicia? Alebo kriziacke vypravy? Ci sa mu viac pacilo predavanie odpustkov,? Mozno zneuzivane, tyrane a zavrazdene deti v cirkevnych sirotincoch? Ooytaj sa exorcistu...dostanes jednu odpoved. Opytaj sa teologa a dostanes inu odpoved. Opytaj sa knaza ktory sa stara o chorych ludi a len Ta vysmeje,ze riesis blbosti. Ak na nieco pozeras,tak svojim pohladom.
@martin96321
3. kniha Mojžišova 19:26 bola napísaná približne pred 3500 rokmi
5. kniha Mojžišova 18:9-11 bola napísaná približne pred 3500 rokmi
a Skutky apoštolov 19:18-20 boli písané približne pred 2000 rokmi
Inkvizícia aj križiacke výpravy bolo zneužívanie moci a cirkev konala proti Ježišovmu učeniu zapísané napríklad v evanjeliu Jána 15:10–14, a má na rukách vinu krvi aj Ježiš o nich hovoril Matúš 7:15-23 že budú vystupovať v jeho mene ale ich skutky budú zlé.
Pod hrozbou mučenia a smrti nútili ľudom kresťanstvo a upaľovali ľudí ktorý vlastnili Bibliu.
K tomu týranie detí, zakrývanie zneužívania, ich hriechy sa nahromadili až po nebo, preto bude na nich vykonaný rozsudok zapísaný v knihe Zjavenie 18 kapitola.
Jednoducho svojimi skutkami hrubo pošpinili boha.