Nočné hádanky v Martinus knižnom putovaní
Ahojte, napadlo ma, že vytvorím túto ,,skupinu" kde si budeme pomáhať. Dnes o polnoci bude prvá hádanka.🙂
Nie priezvisko + kvet
@anonym_585d4f ďakujem pomohlo o tejto knihe som ešte ani lnepočula
je natoceny aj film so Seanom Connerym v hlavnej ulohe
Dnes sa mi druhy krát podarilo tam šupnuť spravnu odpoved na prvú 🙂
Nie priezvisko + kvet
@anonym_585d4f super trefná nápoveda,to musí poznať každý 👍
Konečne niečo z toho mála čo sa oplatí čítať. Prvé vydanie na Slovensku Tatran 1991 v edícii LUK za 48 Kčs. To boli časy, ale sa minuli ...
ak ešte niekto nevie, tak je to román zo 14. storočia, napísal ho slávny autor U. E., prostredie kláštora a záhadné úmrtia mníchov
Tu je z kníhkupectva, ale netuším
@anonym_8bfa04 je to Dominik Dán, keď pohľadáš jeho knihy podľa obálky (prst a dym) určite nájdeš o ktorú ide
@anonym_8bfa04 je to Dominik Dán, keď pohľadáš jeho knihy podľa obálky (prst a dym) určite nájdeš o ktorú ide
@anonym_645525 Presne, aj mňa hneď napadol tento autor.
dievcata, toto som mala v maturitnych otazkach.... totalna klasika ;) dokonca ked vychadzali so sme knizky, tak toto bolo cislo 1 - davali zadarmo vtedy
Dnes somto dala na prvú😉knihu som nečítala, no film videla niekoľko krát
Dnes sme to dali so synom tiež hneď na prvý pokus. Konečne niečo superznáme😅
Dnes absolútne jednoduché, bez zavahania. Staci poznat sfilmovanu verziu. Kniha a knihy ako také, tam hraju veľmi dôležitú úlohu. Su vynimocne, vzácne a smrtiace
názov dnešnej knihy napovie nebo, strom a hádam aj ten kopec…
napísala ju jedna zo sestier…
Ihneď na prvý pohľad… ak môžem dať indíciu: anglická autorka jedna zo sestier, a názov: veľmi rozfúkané, alebo rozorvané, strmé kopce… nechcela som to až tak upresňovať…
Na prvý šup bez indícií 🙂 Teším sa z toho, že sem dali taký starý titul.
Ihneď na prvý pohľad… ak môžem dať indíciu: anglická autorka jedna zo sestier, a názov: veľmi rozfúkané, alebo rozorvané, strmé kopce… nechcela som to až tak upresňovať…
Ďakujem za nápovedu s tými kopcami, dnes na prvú 😊
@evareva ďakujem, okamžite mi to doplo, klasické krásne staré dielo (aj sfilmované), za mňa jednoduché celkom dnes 👌😊
Keby boli všetky hadanky ako dnes tak by to bola veľmi ľahká súťaž 🙂

@elanor super pomôcka, veľmi mi pomohla, ďakujem 😊 .. je to taká klasika, myslím, že niekedy to bolo aj povinné čítanie ešte v roku pána, keď som chodila na strednú 😀
@nataliai nič ma nenapadá