icon

Nočné hádanky v Martinus knižnom putovaní

dqqq
5. okt 2025

Ahojte, napadlo ma, že vytvorím túto ,,skupinu" kde si budeme pomáhať. Dnes o polnoci bude prvá hádanka.🙂

maya_hi
13. okt 2025
@anonym_b76a7e

Veď tieto hádanky sú len formou reklamy pre Martinus na tituly, ktoré práve vyšli alebo vyjdú. Prvá hádanka - vyšla sága a zrovna je v zľave.. druhá hádanka - autorovi práve vyšiel Pád. Tretia hadanka - v septembri vysla novinka autora a je Top 1. Etc.. Je to skrátka len cielena reklama, nejde apriori o zabavu pre citatelov..

@anonym_b76a7e a možno ako predať knihy, ktoré sa už prestávajú predávať 😁 Veď sem nedajú niečo, čo je vypredané a dotlač v nedohľadne 🤌

anonym_585d4f
13. okt 2025
@maya_hi

@anonym_585d4f od roku 1960 do 2025 vyšli a vychadzajú aj iné žánre ako fantasy 😏 Potom nech sa to už nevolá Knižné putovanie ale Putovanie po fantasy literatúre 😏 Každá kritika nie je frflanie. Je to konštruktívne hodnotenie. Tento rok je tá súťaž absolútne nevyvážená. To je celé 😏

@maya_hi Narážala som na to, že táto diskusia nebola založená so zámerom debatovania o tom, či sa trafili niekomu do vkusu, ale s cieľom podeliť sa o nápovedy. Je otravné sa pri hľadaní nápovedy prelúskavať cez zbytočné príspevky (oduté o tom, že už nebudú hrať, lebo fantasy, "dnes ľahké",...)

valilienka2
13. okt 2025

dievčatá neviete poradiť ďalšiu nápovedu? predchádzajúce boli v pohode, dnešná nie a nie mi prísť na um 🙂

kikundela
13. okt 2025

Ja uz neviem 😂 môžete este poradiť prosim

sisa_s
13. okt 2025
@kikundela

@kikundela 3.diel trilogie o drakoch, kniha v svk vysla v septembri s oriezkou, v nazve je cierny drahokam

beronsche
13. okt 2025
@kikundela

@kikundela keď si dáš do vyhľadávania v martinuse fantasy s témou draci, hneď prvá kniha v ponuke...
Zatiaľ vyšli 3 z plánovaných 6 kníh,v názve jednotky je číslo, v názve dvojky kov, v názve trojky meteorologický jav..

elanor
13. okt 2025
@kikundela

@valilienka2
@kikundela este v noci dala jedna kocka super radu - nazov cierneho kamena + pocasie (ako uz bolo par dni dozadu, vtedy to tusim bola hmla, tak som si s nou pomohla a google si s tym uz poradil).
Hned mi trkol v hlave nazov draho cierneho kamena (isto viete, ak nie, google to isti), cize tukla som do google nazov toho kamena+hmla+hniha a ono mi to uz hned naslo knihu, ktora sa vola “meno toho kamena” “poveternostna udalost”

biba_18
13. okt 2025

@elanor čiernych kameňov je ale viac 😉

valilienka2
13. okt 2025
@elanor

@valilienka2
@kikundela este v noci dala jedna kocka super radu - nazov cierneho kamena + pocasie (ako uz bolo par dni dozadu, vtedy to tusim bola hmla, tak som si s nou pomohla a google si s tym uz poradil).
Hned mi trkol v hlave nazov draho cierneho kamena (isto viete, ak nie, google to isti), cize tukla som do google nazov toho kamena+hmla+hniha a ono mi to uz hned naslo knihu, ktora sa vola “meno toho kamena” “poveternostna udalost”

@elanor ďakujem už mám

zitush
13. okt 2025
@sarusik_sari

Napriek tomu že milujem fantasy teraz ma naštvali. Tá knižná séria je síce dosť známa ale mám pocit že prvý diel je o veľa známejší ako druhý dieľ ktorý martinus vyžaduje. Keby dali druhý diel určite by to bolo ľahšie pre všetkých.A pre tých čo hovorili že fantasy je úpadok literatúry. Nie nie je to úpadok literatúry je to iba ďaľší žáner ktorý sa iba stal veľmi populárnym a keďže mi to príde že martinus si snaží spraviť reklamu tak tam dáva samé fantasy. Samozrejme toto je iba môj názor a nemienim tu teraz hovoriť že fantasy je najlepšie ale nemyslím si že žiadny žáner by mal byť nazvaný úpadok literatúry

@sarusik_sari martinus vyzaduje 3 diel .... skusila som prve dva a nic az treti je spravny

kikundela
13. okt 2025

Dakujem

elanor
13. okt 2025
@biba_18

@biba_18 tak ten je asi najznamejsi.

marykovac
13. okt 2025
@biba_18

lezú mi na nervy s tým fantasy…

@biba_18 úplne ma to rozčuľuje. Zo všetkých hádaniek je vždy veľká časť fantasy🙈

sulavikova
13. okt 2025
@elanor

@biba_18 tak ten je asi najznamejsi.

Akože čo je veľa, to je veľa fantasy už aj na mňa. Dnešné putovanie za mňa otras;( takže rovno hádam zajtra milovaný T.P. alebo Sapkowski, Tolkien ešte nebol🫣.

sarusik_sari
13. okt 2025
@zitush

@sarusik_sari martinus vyzaduje 3 diel .... skusila som prve dva a nic az treti je spravny

@zitush hej potom som si to až uvedomila

anonym_7a5415
13. okt 2025

Ja sa priznam, ze po napovede s ciernym kamenom ma ako prve napadlo uhlie 😀😀😀 Na svoju obranu dodavam, ze to bolo rano o piatej 😀

kacenka1302
13. okt 2025
@anonym_7a5415

Ja sa priznam, ze po napovede s ciernym kamenom ma ako prve napadlo uhlie 😀😀😀 Na svoju obranu dodavam, ze to bolo rano o piatej 😀

@anonym_7a5415 😂😂😂😂

monkara18
13. okt 2025
@biba_18

@biba_18 mne pomohla nápoveda, že čierny kameň čo prináša šťastie v láske

trikolina
13. okt 2025
@slnkompobozkana

Tí, ktorí tam napísali Harry Potter, môžeme ešte v súťaži pokračovať? 😂

@slnkompobozkana ja som ho písala už minule😆

trikolina
13. okt 2025
@anonym_7a5415

@anonym_7a5415 neboj,nebola si sama😂😁

dqqq
autor
13. okt 2025

Fantasy ide úplne mimo mňa nedala by som to bez vašich rád. Ďakujem vám🥰

trikolina
13. okt 2025

Akože teraz som to vyriešila len vďaka vám,tento žáner ide úplne mimo mňa,a ten názov knihy fakt mohli dať niečo ľahšie,si myslím že veľa z nás to nečíta nepozná,....

biba_18
13. okt 2025

@trikolina @slnkompobozkana podľa mňa harry potter sedí na všetky nápovedy doteraz 😂😂 ok, možno na tretiu nie… ale zvyšok hej 😉

bloger
13. okt 2025

Prosím poradíte tú z 10.10. lebo absolútne už neviem. O akú knihu by mohlo ísť.

anonym_585d4f
13. okt 2025
@bloger

Prosím poradíte tú z 10.10. lebo absolútne už neviem. O akú knihu by mohlo ísť.

@bloger jonathan swift

bloger
13. okt 2025
@anonym_585d4f

@bloger jonathan swift

@anonym_585d4f dakujem veľmi pekne.

evicast
13. okt 2025

Ahojte, viem ze je to mimo temy.. ale nema niekto 2 diel z dnesnej hadanky ako epub? 🙏🏼 Prvý a tretí som našla. Dakujem

nigip
13. okt 2025

ďakujem, žienky ❤️

anonym_585d4f
13. okt 2025

Dockali ste sa, ziadne fantasy 😀 napoveda - romantika, klasika, 19.storocie, Mr. Darcy ❤

lexi91
13. okt 2025

Dnes ľahké, najznámejšia anglická spisovateľka iniciály J.A. 🤗