icon

Nočné hádanky v Martinus knižnom putovaní

dqqq
5. okt 2025

Ahojte, napadlo ma, že vytvorím túto ,,skupinu" kde si budeme pomáhať. Dnes o polnoci bude prvá hádanka.🙂

evareva
12. okt 2025
@biba_18

lezú mi na nervy s tým fantasy…

@biba_18 absolútne s Tebou súhlasím… podľa mňa je to úpadok literatúry….

adik64
13. okt 2025

Aj ja s vami suhlasim, kazdy den len fantasy ako keby ine zanre neexistovali 🤷

lucinkak
13. okt 2025
@larsen

Dnes jednoduché. Čierny kameň - jeho názov a tiež meteorologický jav, ako bol minule pri fantasy 🙂

@larsen ďakujem super nápoveda, o takej knihe som predtým ani nepočula 👌😊

maya_hi
13. okt 2025
@evareva

@evareva hneď ako som zbadala indíciu som si povedala ja to kašlem. Už ma to nebaví 🫤

adulka07
13. okt 2025
@maya_hi

@evareva hneď ako som zbadala indíciu som si povedala ja to kašlem. Už ma to nebaví 🫤

@maya_hi podobne...

luckagu
13. okt 2025

Ja sa dnes nechytam vobec. Ani napoveda mi nepomohla.

aisa777
13. okt 2025
@larsen

Dnes jednoduché. Čierny kameň - jeho názov a tiež meteorologický jav, ako bol minule pri fantasy 🙂

@larsen nápoveda veľmi pomohla lebo túto knihu ešte nemám ani doma teda ani prečítanú 😀 ale najprv som hádala tie prvé dve čo už mám a nesedela ani jedna 😁

macik166
13. okt 2025

Neviem. Ani AI nevie.

sarusik_sari
13. okt 2025

Napriek tomu že milujem fantasy teraz ma naštvali. Tá knižná séria je síce dosť známa ale mám pocit že prvý diel je o veľa známejší ako druhý dieľ ktorý martinus vyžaduje. Keby dali druhý diel určite by to bolo ľahšie pre všetkých.A pre tých čo hovorili že fantasy je úpadok literatúry. Nie nie je to úpadok literatúry je to iba ďaľší žáner ktorý sa iba stal veľmi populárnym a keďže mi to príde že martinus si snaží spraviť reklamu tak tam dáva samé fantasy. Samozrejme toto je iba môj názor a nemienim tu teraz hovoriť že fantasy je najlepšie ale nemyslím si že žiadny žáner by mal byť nazvaný úpadok literatúry

sarusik_sari
13. okt 2025

A pre tých čo nevadia iniciály autora sú R.Y.
Mimochodom minulý rok sa z tejto knižnej série hádalo miesto

sarusik_sari
13. okt 2025
@macik166

Neviem. Ani AI nevie.

@macik166 napíš xander riorson toho by mal poznať

aisa777
13. okt 2025

Dnes je to tretia kniha zo série a veľmi mladá kniha. 4.11 na Martinuse vyjde jej exkluzívne vydanie v češtine . V názve je ako prvé názov čierneho kameňa (Veľmi silný kameň, prinášajúci šťastie v láske), ako tu už bolo písané a druhé slovo je “nepríjemné” počasie 😀 asi sa už viac nedá napovedať. Keď si dáte názov toho kameňa a kniha na Google tak Vám to určite nájde 🙂

mandy6664
13. okt 2025
@aisa777

Dnes je to tretia kniha zo série a veľmi mladá kniha. 4.11 na Martinuse vyjde jej exkluzívne vydanie v češtine . V názve je ako prvé názov čierneho kameňa (Veľmi silný kameň, prinášajúci šťastie v láske), ako tu už bolo písané a druhé slovo je “nepríjemné” počasie 😀 asi sa už viac nedá napovedať. Keď si dáte názov toho kameňa a kniha na Google tak Vám to určite nájde 🙂

@aisa777 dakujem pomohli ste mi 😉

adulka07
13. okt 2025
@aisa777

@aisa777 ďakujem..už som to našla

brendaa
13. okt 2025
@aisa777

@aisa777 ďakujem za nápovedu👌

slnkompobozkana
13. okt 2025

Tí, ktorí tam napísali Harry Potter, môžeme ešte v súťaži pokračovať? 😂

miskasiska
13. okt 2025

Dievčatá ďakujem za dnešné nápovedy, tento žáner ide mimo mňa.

zuzin78
13. okt 2025

dakujem za napovedu.

beronsche
13. okt 2025
@evareva

@evareva nemuseli by dávať toľko fantasy, ale rozhodne nesúhlasím, že je to úpadok literatúry!
Je toľko výborných fantasy knih...

simca06022011
13. okt 2025
@biba_18

lezú mi na nervy s tým fantasy…

@biba_18 podla mna vyberaju podla citatelnosti a fantazy ma vela citatelov :D teraz.

beronsche
13. okt 2025

Ja mám pocit, že z veľkej časti ide o promo..
Mňa už "dostali", knihu zo 4.dňa už mám vo wishliste.. 🙂

zuzuliennka1
13. okt 2025
@simca06022011

@biba_18 podla mna vyberaju podla citatelnosti a fantazy ma vela citatelov :D teraz.

@simca06022011 aj minuly rok bolo podobne - same fantasy. To nie je len “teraz”. Absolutne mimo moj zaner. Nevadi, chat gpt zase pomohol. Zas budem lustit sifru asi len takto

anonym_585d4f
13. okt 2025

Chodíme tu viacerí kvôli nápovedám, poradiť sa, nie čítať každý deň vaše frflanie, lebo nedali žáner, ktorý čítate a knihu z roku 1960😑

threben
13. okt 2025

DAkujem za pomoc ze kedy vychadza. Vobec nesledujem fantazy ale tu sa mi nepaci ze daju istu knihu zo serie. Podla mna existuje tolko vela peknych knih a daju len tie nove ☹

anonym_b76a7e
13. okt 2025

Veď tieto hádanky sú len formou reklamy pre Martinus na tituly, ktoré práve vyšli alebo vyjdú. Prvá hádanka - vyšla sága a zrovna je v zľave.. druhá hádanka - autorovi práve vyšiel Pád. Tretia hadanka - v septembri vysla novinka autora a je Top 1. Etc.. Je to skrátka len cielena reklama, nejde apriori o zabavu pre citatelov..

lucka_ke
13. okt 2025

že úpadok 😂

beronsche
13. okt 2025
@anonym_b76a7e

Veď tieto hádanky sú len formou reklamy pre Martinus na tituly, ktoré práve vyšli alebo vyjdú. Prvá hádanka - vyšla sága a zrovna je v zľave.. druhá hádanka - autorovi práve vyšiel Pád. Tretia hadanka - v septembri vysla novinka autora a je Top 1. Etc.. Je to skrátka len cielena reklama, nejde apriori o zabavu pre citatelov..

@anonym_b76a7e ale musím povedať , že najlepšia reklama, akú mohli vymyslieť... 🤪

anonym_f420c0
13. okt 2025
@anonym_585d4f

Chodíme tu viacerí kvôli nápovedám, poradiť sa, nie čítať každý deň vaše frflanie, lebo nedali žáner, ktorý čítate a knihu z roku 1960😑

@anonym_585d4f a takisto sme sem neprišli ani čítal ako to dnes bolo ľahké a podobne

anonym_c70dcd
13. okt 2025
@beronsche

@evareva nemuseli by dávať toľko fantasy, ale rozhodne nesúhlasím, že je to úpadok literatúry!
Je toľko výborných fantasy knih...

@beronsche nie je to upadok mas pravdu, ale uz som aj rozmyslala preco su tie fantasy take popularne

maya_hi
13. okt 2025
@anonym_585d4f

@anonym_585d4f od roku 1960 do 2025 vyšli a vychadzajú aj iné žánre ako fantasy 😏 Potom nech sa to už nevolá Knižné putovanie ale Putovanie po fantasy literatúre 😏 Každá kritika nie je frflanie. Je to konštruktívne hodnotenie. Tento rok je tá súťaž absolútne nevyvážená. To je celé 😏