icon

Odporučte román z prvej polovice 20. storočia

Včera o 22:01

Poradte mi roman z prvej polovice 20-storocia, nie z prostredia vojny, ani koncentrakov, ale ako bezni ludia zili. Nieco ako bolo, “Kde si sa vydala, tam si mlieko pytaj.”

anonym_c5907e
Včera o 22:20

@anonym_autor amerikáni

pribinak
Včera o 22:23

Bicianka z doliny

anonym_ff8401
Včera o 22:41

Život bez konca

anonym_9297b0
Včera o 22:43

@anonym_autor Cenkovej deti

pribinak
Včera o 22:56

Červene víno

aniele
Včera o 23:58

Knihy z toho obdobia alebo o tom období?
Ivan Habaj: Kolonisti I. - III.

janinah
Dnes o 06:56

Timrava,jej tvorba

anonym_8e1e83
Dnes o 07:01

Za mňa klasiky ako Ťapákovci, Tri gaštanové kone, Drak sa vracia možno...

0silvia0
Dnes o 07:35

Sikmy kostol este nikto nespomenul?

autor
Dnes o 07:36
@aniele

Knihy z toho obdobia alebo o tom období?
Ivan Habaj: Kolonisti I. - III.

@aniele knihy z toho obdobia, ale skôr napísané v terajšom období

oliva276
Dnes o 07:48

Čepiec (Kucbelová).

viestta
Dnes o 08:22

Vsetky knihy MacDonaldovej

janinah
Dnes o 08:24
@0silvia0

Sikmy kostol este nikto nespomenul?

@0silvia0 pokial viem do slov.je prelozena len 1.časť co je škoda,lebo dnes mladež nechce citať v ceštine

aniele
Dnes o 08:28
@anonym_autor

@aniele knihy z toho obdobia, ale skôr napísané v terajšom období

@anonym_autor Takže chceš knihy z tohto obdobia o tamtom. Inak by ti stačilo pozrieť dobrých spisovateľov tej doby (Timrava, Tajovský, Hečko, Figuli, Švantner, Jašík - najmä Čierne a biele kruhy).
Takže ten Habaj sedí (Žitný ostrov medzi vojnami a po druhej). Ešte mi prišiel na um Peter Jaroš a jeho Tisícročná včela. Najnovšie som si všimla, že vyšli Sedliačky (Joanna Kuciel-Frydryszak).

0silvia0
Dnes o 08:44
@janinah

@0silvia0 pokial viem do slov.je prelozena len 1.časť co je škoda,lebo dnes mladež nechce citať v ceštine

@janinah tak nevieme kolko rokov ma autorka a ci chce knihu pre seba. Ak ju chce pre rodica, cestina nie je problem. A napriklad moja dcera precita knihu aj v cestine, nevadi jej to, ma 21.

ketrin1984
Dnes o 08:48

Martin Pollack-Americký cisár.Je to o masívnom vysťahovalectve do Ameriky a opise ťažkého života tej doby.

autor
Dnes o 08:52
@0silvia0

@janinah tak nevieme kolko rokov ma autorka a ci chce knihu pre seba. Ak ju chce pre rodica, cestina nie je problem. A napriklad moja dcera precita knihu aj v cestine, nevadi jej to, ma 21.

@0silvia0 chcem to ako darček pre staršiu ženu, čeština nevadí

0silvia0
Dnes o 09:28
@anonym_autor

@anonym_autor tak Sikmy kostel 3 casti je dobra volba.

0silvia0
Dnes o 09:30
@anonym_c5907e

@anonym_autor amerikáni

@ketrin1984
@aniele
@anonym_c5907e inak vdaka za inspiracie, tieto knihy co ste spomenuli ma zaujali👍

elz1920
Dnes o 09:32

Margita Figuli: Mladosť
Marianne Fredrikson: Anna, Hana a Johana

ketrin1984
Dnes o 12:20

@anonym_autor
Presne také niečo som hľadala ako "Kde si sa vydala tam si mlieko pýtaj" a pani knihovníčka mi odporučila od Slávky Liptákovej Krajina matiek.Ešte som ju nečítala,mám ju doma požičanú.

ketrin1984
Dnes o 12:23
@0silvia0

@ketrin1984
@aniele
@anonym_c5907e inak vdaka za inspiracie, tieto knihy co ste spomenuli ma zaujali👍

@0silvia0
Túto knihu ozaj odporúčam,popýtaj sa na ňu v knižnici.

ketrin1984
Dnes o 12:27
@aniele

@anonym_autor Takže chceš knihy z tohto obdobia o tamtom. Inak by ti stačilo pozrieť dobrých spisovateľov tej doby (Timrava, Tajovský, Hečko, Figuli, Švantner, Jašík - najmä Čierne a biele kruhy).
Takže ten Habaj sedí (Žitný ostrov medzi vojnami a po druhej). Ešte mi prišiel na um Peter Jaroš a jeho Tisícročná včela. Najnovšie som si všimla, že vyšli Sedliačky (Joanna Kuciel-Frydryszak).

@aniele
Tak tie sedliačky to bude pecka,ďakujem za tip😘

anonym_e074ca
Dnes o 12:29
@anonym_autor

@anonym_autor Margita Cibuľu,Hana Zelinova

ketrin1984
Dnes o 12:32

@anonym_autor
Tak tie Sedliačky budú top,kniha vyšla len nedávno.Veľká pravdepodobnosť že ju nečítala.Pozri si o nej v Martinuse ...atd.

autor
Dnes o 12:37
@ketrin1984

@anonym_autor
Tak tie Sedliačky budú top,kniha vyšla len nedávno.Veľká pravdepodobnosť že ju nečítala.Pozri si o nej v Martinuse ...atd.

@ketrin1984 🙂 áno Sedliačky práve dostala od Ježiška a číta ich. Práve som kúpila ten Šikmý kostol, ďakujem všetkým za tipy.

carolynka
Dnes o 15:38
@ketrin1984

@anonym_autor

@ketrin1984 ja ich prave citam a je to fakt super

renesance80
Dnes o 15:58

@anonym_autor americka tragedia teodor dreiser

ketrin1984
Dnes o 16:06
@carolynka

@ketrin1984 ja ich prave citam a je to fakt super

@carolynka
Tíško závidím😪😉