Podobní spisovatelia ako Maria Jurič Zagorka
Zdravím, hľadám či niekto nepozná autora čo má podobný štýl kníh ako Maria Jurič Zagorka. Teda niečo historické, bez nejakej veľkej romantiky a s dobrou/poriadnou zápletkou. Čo odporúčate?
@oliviabb dala si mi super tip na V sluzbach kráľa a Trinásť vetrov 👏
@lucka69420 Jana Pronská napísala veľa historických románov.
Inak od Benzoni sú super aj: Marianne (asi 5 dielov), Dámy z Orient Expresu, Údolie vlkov a V službách kráľa
Mne sa Pronska až tak nepáči,niekedy mi príde,že až "príliš tlačí na pílu"
@oliviabb Ja som zatiaľ z tohto žánru čátala len Zagorku, lebo mi ju poradila mama a poriadne sa mi zapáčila. Určite si teda prečítam Juliette Benzoni, ďakujem za odporúčanie
@jaja20 Ďakujem za odporúčania, ešte som od Maurice Druona ani Jany Pronskej nič nečítala tak to rada okoštujem 🙂
@terezka1947 súhlasím, ja som ju prestala čítať, neviem sa prinútiť, vôbec ma to nebaví. To isté Brestenská a ďalšie. Tieto staré zahraničné sú pre mňa top.
@oliviabb no,mne sa ťažko číta...chýba mi tam taká ľahkosť.
Anna Maria Selinko- Desiree ta bude bavit.
Margaret Mitchell -Odviate Vetrom
Mohli by Ťa baviť knihy od Daphne du Maurier - Generál jeho veličenstva a Rebecca
@nicky7 Ešte som o tejto autorke nepočula, ale rada to skúsim pozrieť. Už sa mi začína tvoriť zoznam :D
@lucka69420 okrem spomenutých skús aj Alexander Dumas - Kráľovnin náhrdelník, a má viac románov.
Mňa napr.oslovil Senkiewicz,nie iba Quo vadis,priznám sa-klobuk dole,ale aj ďalšie jeho romány z Poľska,pán Wolodyovsky,či potopa,atď. Je tam história,mne sa ľahko čítal tento štýl a je tam aj trošku romantiky,ale takej skutočnej lásky,nie sladučké romány.
Ja by som si do zoznamu určite pripísala ešte Philippu Gregory a jej knihy. Sú viac historické než romantické ale stále je to beletria s romantikou. Ak máš rada históriu s nádychom tajomna a štipkou romantiku, skúsila by som aj Dianu Gabaldon a jej sériu Cudzinka (myslím, že iné od nej v slovenčine nevyšlo).
@vroni
@terezka1947
@pinkgirl
Wow, tieto odporúčané knížky majú veľmi zaujímavé popisy, už som si ich zaznačila . Ďakujem pekne 🙂

@lucka69420 Zagorku som aj ja rada čítala. Mne sa ešte páči autorka Juliette Benzoni. Napísala Krásnu Katarínu, to určite poznáš. Avšak od nej sú dobré aj série V službách kráľa a Trinásť vetrov. Ešte ma napadla Kathleen Winsor a jej Večná Ambra. Len tam je veľa romantiky.