icon

Podobní spisovatelia ako Maria Jurič Zagorka

lucka69420
1. apr 2025

Zdravím, hľadám či niekto nepozná autora čo má podobný štýl kníh ako Maria Jurič Zagorka. Teda niečo historické, bez nejakej veľkej romantiky a s dobrou/poriadnou zápletkou. Čo odporúčate?

oliviabb
1. apr 2025

@lucka69420 Zagorku som aj ja rada čítala. Mne sa ešte páči autorka Juliette Benzoni. Napísala Krásnu Katarínu, to určite poznáš. Avšak od nej sú dobré aj série V službách kráľa a Trinásť vetrov. Ešte ma napadla Kathleen Winsor a jej Večná Ambra. Len tam je veľa romantiky.

terezka1947
1. apr 2025

@oliviabb dala si mi super tip na V sluzbach kráľa a Trinásť vetrov 👏

jaja20
1. apr 2025

@lucka69420 Jana Pronská napísala veľa historických románov.

majshe
1. apr 2025

@jaja20 Ale tam je romantiky až až😂

majshe
1. apr 2025

Inak od Benzoni sú super aj: Marianne (asi 5 dielov), Dámy z Orient Expresu, Údolie vlkov a V službách kráľa

terezka1947
2. apr 2025

Mne sa Pronska až tak nepáči,niekedy mi príde,že až "príliš tlačí na pílu"

jaja20
2. apr 2025

@majshe Ale veď aj v Zagorkinej tvorbe je veľa romantiky. A Benzoni takisto. Ono keď historické romány píše žena, vždy sa tam nejaká romantická vec vyskytne.
Autorka, mohla by som ti poradiť aj sériu Prekliati králi od Maurice Druona,len neviem, či máš až tak rada históriu.

lucka69420
autor
2. apr 2025

@oliviabb Ja som zatiaľ z tohto žánru čátala len Zagorku, lebo mi ju poradila mama a poriadne sa mi zapáčila. Určite si teda prečítam Juliette Benzoni, ďakujem za odporúčanie

lucka69420
autor
2. apr 2025

@jaja20 Ďakujem za odporúčania, ešte som od Maurice Druona ani Jany Pronskej nič nečítala tak to rada okoštujem 🙂

oliviabb
2. apr 2025

@terezka1947 súhlasím, ja som ju prestala čítať, neviem sa prinútiť, vôbec ma to nebaví. To isté Brestenská a ďalšie. Tieto staré zahraničné sú pre mňa top.

terezka1947
2. apr 2025

@oliviabb no,mne sa ťažko číta...chýba mi tam taká ľahkosť.

baldinka
2. apr 2025

Anna Maria Selinko- Desiree ta bude bavit.
Margaret Mitchell -Odviate Vetrom

roxanna
2. apr 2025

@baldinka potvrdzujem, Desiree je top, obľúbená kniha mojej mladosti.
Ešte ďalšie tipy: Alexandre Dumas - Kráľovnin náhrdelník a Gróf Monte Christo
Marie Lodiova - Až keď umrieme, drahá.

lucka69420
autor
2. apr 2025

@baldinka
@roxanna
Ďakujem vám za odporúčania, dúfam že aspoň jednu z týchto kníh nájdem u nás v knižnici. :D

nicky7
2. apr 2025

Mohli by Ťa baviť knihy od Daphne du Maurier - Generál jeho veličenstva a Rebecca

lucka69420
autor
2. apr 2025

@nicky7 Ešte som o tejto autorke nepočula, ale rada to skúsim pozrieť. Už sa mi začína tvoriť zoznam :D

pinkgirl
3. apr 2025

@lucka69420 okrem spomenutých skús aj Alexander Dumas - Kráľovnin náhrdelník, a má viac románov.

terezka1947
3. apr 2025

Mňa napr.oslovil Senkiewicz,nie iba Quo vadis,priznám sa-klobuk dole,ale aj ďalšie jeho romány z Poľska,pán Wolodyovsky,či potopa,atď. Je tam história,mne sa ľahko čítal tento štýl a je tam aj trošku romantiky,ale takej skutočnej lásky,nie sladučké romány.

vroni
3. apr 2025

Ja by som si do zoznamu určite pripísala ešte Philippu Gregory a jej knihy. Sú viac historické než romantické ale stále je to beletria s romantikou. Ak máš rada históriu s nádychom tajomna a štipkou romantiku, skúsila by som aj Dianu Gabaldon a jej sériu Cudzinka (myslím, že iné od nej v slovenčine nevyšlo).

lucka69420
autor
4. apr 2025

@vroni
@terezka1947
@pinkgirl
Wow, tieto odporúčané knížky majú veľmi zaujímavé popisy, už som si ich zaznačila . Ďakujem pekne 🙂