icon

Skúsenosti s Knihobotom

tatlip
1. júl 2022

Ahojte,
máte skúsenosti s knihobotom? Konkrétne predaj kníh cez knihobot
Vyplácajú dobre (som študentka,takže peniaze navyše sa vždy zídu vhod🙂)
Ďakujem!

jumama
1. júl 2022

Ja som ako kupec bola uprimne sokovana. Objednala som knihy a na druhy den dorucene do Packety. Taku rychlost som este zo ziadneho obchodu nezazila. Tak hadam aj z tej druhej strany to fajn funguje. A to mali knihu, ktoru muz zhanal rok, vo vsetkych anikvariatoch bola vypredana. Nechcel mi verit, ze to bude dajaky bluf 🙂 Tento tyzden sme kupovali... cize celkom cerstva skusenost.

parvitas
9. júl 2022

@tatlip za mna super, aj ako kupujúca, aj ako predávajúca. Čo sa týka vyplatenia, oni znižujú ceny, keď sa knihy dlho nepredávajú, takže možno na martinuse by som dostala 2€, tu len 0,51€... ale to boli knihy, ktoré sme mali aj v knižnici, takže som bola rada, že som ich mohla hromadne poslať

prirodamaja
Autor odpoveď zmazal
jumama
22. aug 2023

@prirodamaja A citala si si podmienky, ze vyplacaju peniaze, az ked sa tvoje knihy predaju? To sa tak znizila ich cena, ze si nedostala nic? Akurat rozmyslam, ze mame preplnenu kniznicu a preriedila by som... nechce sa mi po jednej predavat, aj ked viem, ze takto sa mozu hodne znizit ceny...

zuzkasiu
22. aug 2023

@jumama ja som veeeelmi spokojná s Knihobotom. Jeden z najlepších antikvariatov aké poznám. Už dlhodobo predávam knihy aj kupujem cez nich a nikdy som nebola sklamaná. Úžasný vyber, expresne rýchle dodanie, knihy v top stave, zadarmo doručenie mojich knih k nim a vyplatenie formou peňaženky sa mi páči, lebo za ne zas kupujem nové knihy. Za mňa top top

zuzkasiu
22. aug 2023

@tatlip veľmi veľká spokojnost. Mam cez nich už asi 350 knih a nikdy nemám dosť 😅🤣

jozef789
10. feb 2025

Ahoj, objednávali ste si posledné 2 týždne niečo cez knihoboot ?
Ja som si pred 5 dňami objednal a zaplatil 4 nihy za 42 eur aj s poštovným a do dnešného dňa tú zásielku ešte ani len neodovzdali kuriérovi.

Obidva ich telefonické kontakty aj slovenský aj český sú nedostupné. Neviete či skrachovali alebo čo sa s nimi stalo ?

zuzkasiu
10. feb 2025

@jozef789 dobrý deň. Jeden krát sa mi toto stalo. Niekedy sa stane, že sa zásielka stratí, vrátia Vám peniaze, zavolajte si na knihobot... vždy mi knihy prišli, ale tento jeden krát nie... knihy už dohľadať nevedia, ale peniaze vrátia

jozef789
15. feb 2025

Mne tie knihy nakoniec prišli, ale až po 10 dňoch a pretelefonoval som ďalších 5 euro ... Nedozvedel som sa kde bol problém, ale našťastie sa nestratili.
Kuriér SPS (Slovak Parcel Servis) a Knihobot sa celý týždeň navzájom obviňovali, že u koho je problém. Prehadzovali si ma ako horúci zemiak keď som im volal.

zuzkasiu
16. feb 2025

@jozef789 to ma mrzí, že máte zrovna takúto skúsenosť

simca06022011
1. mar 2025

ja predaj cez toto vobec neodporucam :DD totalny oj***b, jedine ak niekto chce dat knihy za par centov prec a teda rozhoduje sa ci ich dat do kosa, alebo tam poslat.. inak by som tam nedala nic, uz nikdy. A knihy co som z tade kupila, mali znacne poskodenia, ktore na fotkach neboli uvedene...
Aktualne mozem povedat, ze 54knih islo do knihobotu, z toho 99% boli knihy tak do 10r stare, bestsellery, encyklopedie atd = aj sa predala vacsina velmi rychlo.. ale napr z velkeho atlasu, ktory sa predal za 14EUR (nechapem, lebo novy stoji ak ho niekto zozenie vobec okolo 40), som dostala 7EUR, za 10EUR knihy, cca 4,2EUR... a lacnejsie.. to boli doslova centy. Romany a knihy popredali za 3EUR a dostala som za to 0,25centov... cize celkovy zarobok je okolo 55EUR za vsetky tie knihy... to som radsej mohla darovat do kniznice :DDD nechcelo sa mi s tym tutkat na bazariku, lebo tu napr. sa knihy nepredavaju vobec, nakoniec som tie co mi este ostali dala na ine bazare, na fb, a tak... a predali sa za normalne sumy velmi rychlo.

majka2959
15. mar 2025

@simca06022011 Mám podobnú skúsenosť. Najprv som predávala na bazároch, ale kvôli sťahovaniu a nedostatku času som skúsila Knihobot. Bolo to asi 30 kníh. Vyfotené a poslané rýchlo, do pár hodín odpoveď, že môžem poslať knihy vydané od roku 1990. Kuriér prišiel v dohodnutý deň, prebral zadarmo. Prvý mesiac sa predalo asi 10 kníh, niektoré aj drahšie ako som mala v bazári, zárobok asi 16 eur. Z tých 30 za nulový zárobok 7 kníh, tak to ma sklamalo. Dnes, za mesiac a pol, mi napísali, že 3 knihy vyraďujú a darujú z dôvodu, že buď ich majú veľa alebo sa nepredávajú.

zuzkaamiska
15. mar 2025

ako kupujuca mam dobre skusenosti, aj ked niektore knihy maju velmi drahe, na to, ze to je antikvariat.
ako predavajuca nikdy viac. ako pisu aj vyssie. bud som dostala par centov alebo mi napisali, ze sa po par mesiacoch nepredali a ze ich vyraduju. ziadne, ze vratia alebo pod...
odporucam radsej martinus - knihovratok alebo vykupujeme-online.sk
samozrejme nie vsetko vzdy vykupuju. casto aj menia ceny za vykup, ked maju vela rovnakych knih. raz ponukaju za knihu 0,04e a o tyzden uz 2e.
zarobit sa na tychto vykupoch nikde neda... vzdy je to par eur...

majka2959
15. mar 2025

@zuzkaamiska Súhlasím. Neskôr som si pre seba urobila taký prieskum, ako by to s tými knihami vyšlo v Martinuse a v Restoriu. Kníh bolo presne 28, v Knihovrátku-Martinuse by vzali 15 kníh asi za 18 eur, v Restoriu 22 kníh asi za 19 eur, v Knihobote 21 kníh - zatiaľ za 13 kníh asi 17 eur + 7 zadarmo. Najlepšie vychádza kombinácia Knihovrátok a Restorio, lebo tam viete hneď, koľko za ktorú knihu dostanete.
No a pokiaľ je čas, tak je to najlepšie vo vlastnej réžii cez bazáre.

mirba
5. nov 2025

Ako predävajúca NEODPORÚČAM!!! Poslala som 18 kníh, z toho všetky v top stave, niektoré úplne nové. Bez dôvodu mi bolo 8 kníh vyradených, pritom boli medzi nimi aj nové knihy. Keď som knihy žiadala späť tak mi napísali, že zaslaním kníh súhlasím z ich podmienkami a to je že nepredané knihy buď darujú alebo zničia. Takže môj zárobok je 1,60 za 3 predané knihy u nich. Maximálne ľutujem predaj cez nich!!!