icon

Tipy na knihy pre sestru vo veku 44 rokov

31. okt 2025

Ahojte, potrebujem nejaké nápady na darček/darček pre staršiu sestru. Má 44 a tým, že je medzi nami celkom veľký vekový rozdiel a nemáme zrovna blízky vzťah, netuším čo jej kúpiť. Premýšľam nad knihou (ona typ čo prečíta čokoľvek), len akosi neviem žiadnu vybrať. Máte tipy na nejakú fakt kvalitnú knihu?

sisamisaaa
31. okt 2025

@anonym_autor joj toto ťažko radiť, čo číta, a tak... A ak veľa číta ideálne niečo z noviniek čo nemá.
Mne sa páčia knihy ako Dalajlamova mačka, alebo Dedko ktorý vyskočil z okna a ušiel - ľahké čítanie, veľa múdrosti, určite neurazí ☺️

cyneric
31. okt 2025

Smer Martinus alebo iné kníhkupectvo s online zastúpením (prípadne goodreads) a pozri si buď ich sekciu bestsellery alebo novinky. Niečo z toho ťa možno zaujme natoľko že si povieš "aha, toto by si asi rada prečítala". Prípadne už nejakú staršiu knižku z knihobota/iného antikvariátu ak nepotrebuje niečo výslovne nové aby to žiarilo v poličke, že si túto [náhodnú] knižku našla a spomenula si si na ňu. Takto vieš nájsť celkom pekné kúsky ktoré sa už nepredávajú alebo nie je dostupná dotlač.

jablko13
31. okt 2025

@anonym_autor Svadobčania od Alison Espach. To je kniha, ktorú v každom veku vníma človek inak, a ona je v podobnom veku ako hlavná hrdinka, takže by sa do toho mohla viac vžiť 🙂
Ak má rada staré československé filmy, odporúčam knihu Mágia bohémy od Michaely Elly Hajdukovej.
Ak má rada psychologické trilery, odporúčam sériu Pomocníčka od Freida McFadden. To sú knihy, ktoré si prečíta za jeden večer a bude chcieť ďalšie 🙂

anonym_3c02e4
31. okt 2025

@anonym_autor Nevieš ani žáner čo rada číta, čo ju baví a zaujíma? Zisti ešte.

eternity24
31. okt 2025

@anonym_autor keď nemáte blízky vzťah a nepoznáš jej vkus, daruj jej poukážku. Či už do knihkupectva alebo inde, 100x lepšie ak si nieco vyberie sama , co sa jej bude pacit ako jej máš kúpiť koninu .

ukgirls
31. okt 2025

som za poukazku a nech si sama vyberie co chce ...

prasiatko30
31. okt 2025

Pokial cita, a cita vela asi by som sa opytala priamo sestry aku knihu by chcela. Ako ja citam dost, ale len malokto sa mi trafi do gusta

mimikarol
1. nov 2025

Nápad s poukážkou je super. Ja tiež veľa čítam ale to neznamená že ma baví čítať všetko

anonym_f12946
1. nov 2025

Veru, radsej poukazku, aby si jej aj nekupila nejaku, ktoru uz citala.. a k poukazke sa da vždy pribaliť nieco mile ci chutne a je z toho pekny darček

babababka
1. nov 2025

niečo od Kataríny Nádaskej.

barbara9456
2. nov 2025

Ak má rada krimi, odporúčam prípady oddelenie Q (Jussi Adler Olsen).

beeka
2. nov 2025

Dalajlamova mačka sú veľmi dobre knihy. Ja mám rada aj knihy od P.Coela.

sisaka
2. nov 2025

@anonym_autor prikláňam sa k tej poukážke, nakoľko nevieš, aký žáner číta a čo už prečítala.

Ja napriklad čítam veľmi rada a veľa, ale z tipov, ktoré tu padli by som nechcela nič, nanajvýš Coelha, ale od toho som čítala kopec kníh a po 1. nemám už naňho chuť a po 2. mohlo by sa stať, že by si kúpila niečo, čo som už prečítala. Tak nejak môže byť na tom aj tvoja sestra.

Tiež vek pri vybere knihy v prípade dospelých nehrá žiadnu rolu. Ja mám 50 romantické knihy ma nikdy nebavili a ani nebavia, moja stará mama má 93 a miluje čítať romantické knihy a nič iné ani nečíta 😅