Ako finančne zvládnuť svadbu bez pôžičky?
Ahojte, sme s priateľom 10 rokov. Veľmi by sme sa chceli vziať, no nemáme financie na svadbu. Chcem sa opýtať, ako ste finančne riešili svadbu? Pomáhala vám rodina? Brali ste si nejaké pôžičky? (To by sme veľmi nechceli) Možno sa dá zaplatiť hostina až po svadbe? Poprosím rady, ako zrealizovať svadbu a vziať si milovaného človeka 😊
A ja veľmi túžím ísť na Bora Bora, asi obvolám rodinu, či mi prispeje alebo sa opýtam v CK, či mi dovolia to splácať po dovolenke :D :D Bože, bože ... Však na čo Vám je niečo na čo nemáte financie ? Jednoducho ísť na úrad, zobrať sa o dvoch svedkoch, plus rodičia a súrodenci, následne u Vás doma ich pozvať na obed a hotovo ste svoji ...
@danusa55 vziať sa na úrade. A myslím si,že určite na obed v reštaurácii pre rodinu máte financie. Veď to nebude stáť milión....
@danusa55 urobte si nejaku romanticku komornu svadbu s ciastocnou svojpomocou (vas a vasich blizkych - kazdy cosi prichysta, poskytne) niekde na odlahlejsom (lacnejsom) mieste, mozno kdesi viac v prirode, kde ceny nebudu nedostupne. Ale cosi usetrit musite. Ked tak chodte po vikendoch spolu niekde brigadovat.
Svadba na úrade vás bude stat tak 20€,uvar dimangulas a môžte sedieť von na dvore
Ideálne si spraviť takú svadbu akú si môžete dovoliť.
Šaty si vieš kúpiť z druhej ruky, obrúčky si kúpite strieborné, zavoláš iba najbližšiu rodinu na obrad a obed/večeru do reštaurácie. Budeš mať peknú svadbu za rozumné peniaze.
@danusa55 Šaty si kúpiť z bazáru, oblek, ktorý sa bude dať využiť aj na iné akcie. Ak by ste sa brali v sezóne, kvety sa dajú natrhať zo záhrady, na lúke alebo jednoduchá už zviazaná zo supermarketu, z kvetinárstva. Fotografie i video vám vedia urobiť aj svadobní hostia. Vziať sa na úrade s pár ľuďmi, pohostenie doma alebo v reštaurácii. Nebrali sme si žiadnu pôžičku, neplatili nám to rodičia. Použili sme svoje našetrené peniaze.
Svadba o dvoch svedkoch, alebo pohostenie doma v lete na zahrade.
@danusa55
Spravte si Australsku svadbu, do garaze si kazdy donesie plastikove stolicky a objedna si KFC, Dominos ,ci grilovanu kuru z woolworth a jasne ze kazdy si donesie svoj alkohol v esky ( krabica plna ladu) a ked naozaj chcete minat objednajte prenosny zachod 🤠🤠🤠
@danusa55 a byvat mate kde? A predstava tej vasej zrobenej svadby je aka? Kolko ludi?
Tak Viky či Danusa? Sa rozhodni...
Normalne sme si "zrobili" taku, na aku sme mali. Hanba by ma fackovala ziadat od niekoho blizkeho na toto peniaze. Dnes sa snad uz nerobia svadby so 100 ludmi. A svadba sa da urobit dobra aj bez toho, aby na nej boli predrazene somariny, ktore su moderne, ale totalne gycove a zbytocne.
Zobrať sa o dvoch svedkoch na úrade. Ale zrejme ty nechceš len uzavrieť manželstvo ale aj to "divadlo" okolo. Takže treba zredukovať množstvo ľudí čo na najmenší počet, kľudne spraviť aj len nejakú grilovačku, saty môžu byť z bazaru, obrúčky z ocele. Rozhodne by som nebrala pozicku
@danusa55 Ja nie ze by som nemala na svadbu, ale nechcela som na nu vela minut. Mali sme teda malicku len s obedom. Jediny iny mozny scenar som si vedela predstavit, ze zohnat nejake priestory, zrusit dary a kazdy nech len donesie nieco na pitie, jedenie, pripadne kto vie na niecom hrat, nech zahra, proste taky volnejsi styl.
Moja kamoška mala svadbu s manželom, ona je na polovičnom ID - ťažko chorá 220 eur, on je robotník vo výrobe, pomerne nízky príjem.
Ako to riešili oni:
Pozývali iba najbližšiu rodinu a naozaj veľmi blízkych priateľov, naozaj to bolo o 50 ľuďoch, z pôvodných 120. Šaty mala objednané zo Sheinu, napodiv nevyzerali vôbec zle. Darčeky pre hostí ako výslužku si vyrábali sami doma. Mali prenajatú sálu od obce za nejakú symbolickú sumu. Hudbu im púšťal kamarát, čo sa tomu venuje amatérsky, pre nich zadarmo. Varili im tety, krstná mama, jednoducho ženy v rodine, takisto obsluhovali tri sesternice. Koláče napiekla mama, svokra so sestrami. Výzdobu sály si robili sami, veci si nakúpili z Temu. Líčila ju sestra, topánky mala požičané, manžel mal oblek od kamoša. Fotil ich niekto z rodiny, kameramana pokiaľ viem nemali. Auto mali normálne, žiadna limuzína, nejaký kamoš, mal dobre vyzerajúcu octaviu čiernu, tak ju vyzdobili.
Čiže rodina na svadbe si aj navarila, aj zahrala, aj sa obslúžili, aj si napiekli, aj sa pofotili, a aj sa zabavili. Sama som bola prekvapená 🙂
Kolegynin syn sa zeni ma 23 rokov a hostinu platia rodicia. Mne ako 20r tiez platili rodicia.
"Zrobiť", pomoc 🤦♀️
@petracandle no bože.. snáď si rozumela čo tým slovom myslela nie? Možno je z východu, dialekt a príde jej to prirodzené. Nechápem toto riešenie čo kto napísal. Veď keď tomu rozumieš tak nerieš. Na Slovensku sa v určitých oblastiach proste inak hovorí, nárečie atď a netýka sa to len východu.
@danusa55
ste chori, id alebo nico podobne? Mojej sestre platili nasi svadbu, mala 25 rokov. Ja som mala 36, ani ma nenapadlo pytat si. Mali toho dost. Z nadej mensej svadby o 30 ludoch bola nakiniec taka o 2 svedkoch, koli administrative a casu. Nakoniec nam aj rodicia dali peniaze, bola som milo prekvapena.
Ved nezreba z toho robit trada ked niet penazi. Nasa idealna predstava boli pozvat vsetych kamosov aj rodinu, pre deti zorganizovat tiez zabavu, nafukovaci hrad aj dozor 😄.
Svadba je ale o niecom inom, tak neries blbosti, sup na urad, potom na obed a vybavene.
@danusa55 svadbu chces v kostole alebo na urade? staci ak ste tam vy dvaja a dvaja svedkovia, obed mozete mat aj doma rezne salat slizikovu nejaky kolac a vypadnut potom niekam na wellnes na Slovensku na zlavomate najdes ponuku, kvety kupis normalnu kyticku saty sa daju najst nemusis mat robu a prstienky v zalozni alebo chirurgicka ocel napr
Zrobte svadbu na urade o 2 svedkov a hotovo,ak nemate peniaze na to,na velku okazalu svadbu,co vam aj tak nezaruci,ze budete spolu az kym vas smrt nerozdeli tak staci takto.Ved ide o to,aby ste sa vzali a boli svoji.
Neskor mozte urobit aj v kostole.
@danusa55 Ahoj, brat mal svatbu na urade a potom zaplatili restiku-do 30 ludi. Boli spolu 2 roky, ked sa brali a nasetrili si tak,ze od rodin nepytali ani euro, zrazu len to kazdemu oznamili. Co ste robili za 10 rokov? To nemate nic v dnesnej dobe usetrene? Ako ste zili doteraz? Uzivali si zivota, dovoleniek alebo ste zili od vyplaty k vyplate? Ono trosku treba aj financnej gramotnosti nez sa vezmete. Neviem kolko mate rokov, ale ak sa vam svatba aj podari a budete nadalej zit rovnakym sposobom ako doteraz, tak radsej neplanujte do buducna deti, lebo fakt mozete tazko zaplakat nad vasou situaciou, ked ty ostanes na materskej a chlap to neutiahne a uspory ziadne. Nechcem ti kazit iluzie, ale toto su dolezite kroky v zivote a aby si sem nepisala neskor temu aka si zufala,lebo vam nevychadza ani na chod domacnosti. Autorka, mali by ste v prvom rade financne dospiet a az potom sa brat a nespoliehat sa vo vsetkom na rodinu, nebrat to ako samozrejmost.
Myslím, že keby svadbu robili, tak by to bolo možné na úrade s dvoma svedkami. Keď chcú zrobiť, musí to byť väčšia svadba.
@danusa55 restauracii sa zvykne platit zaloha a potom zvysok den po svadbe. Aspon u nas. Ak sa spolahnes na vysoke financne dary, tak mozno vam to vyjde druhy den splatit🤣
Pôžička kvôli svadbe je finančná negramotnosť. Nemusíš mať honosnú svadbu. Nás vyšla do 4000€, lebo sme nepotrebovali všetko dokonalé. Ak nemáte ani na to, tak buď na úrade o dvoch svedkoch, alebo doma, prípadne u rodičov, ak má niekto záhradu spraviť pohostenie.
Za 10 rokov s priateľom ste nevedeli našetriť 3000 eur? Fúha tak to nemá žiadnu budúcnosť
zaplatiť po ???
možno sa dá, ako to spravila hlásateľka Čviriková - Hriadeľová.
oslavu za 3 tisícky v reštike nezaplatila a teraz vyhlásila bankrot.
A najedli sa asi parádne , budú mať na čo spomínať.

Ak ste si neboli schopni za 10 rokov nasetrit na svadbu, tak chodte na urad so svedkami a potom doma uvar obed.