Ako odmietnuť pozvanie na svadbu od bratranca?
Podotýkam, že vzťah nemáme v podstate žiadny, za celý život sme prehodili pár slov, nestretávame sa. Neviem, či bude pozývať aj nás, sle už teraz nad tým premyslam..Som samoživiteľka, čiže pre mňa je to dosť financne náročné aj oblečenie, dar a to ako pozerám keď by som šla teda ja a dieťa, tak stovka je nič dať, plus kvety alebo čo,ako to tu pozerám... Svadby celkovo nemusím,netancujem...ako by ste to odmietli?
Vsak ak nemate ziadny vztah, je sanca ze Ta ani nepozve. A ak ano, nechod. Bude mu to mozno aj jedno ak Ta pozve len zo slusnosti a Tebe tiez
Vsak ak nemate ziadny vztah, je sanca ze Ta ani nepozve. A ak ano, nechod. Bude mu to mozno aj jedno ak Ta pozve len zo slusnosti a Tebe tiez
@anonym_8ea662
@ivik4 no to by som dom bola najradšej, keby ma ani nepozval...
ja som nešla takto sesternici..prišla mi pozvánka a napísala som jej, že nemám kam dať dcéru (vtedy mala si rok tuším) a že neprídem..a nikto nič neriešil..alebo si vymysli, že vtedy akurát niečo máš a máš po probléme..nemáte dobré vzťahy, tak nevidím dôvod si nad tým lámať hlavu..
Podakuj za pozvanie, ale povedz, ze neprides. Nemusis sa na nic vyhovarat, jednoducho oznam, ze neprides.
ja som nešla takto sesternici..prišla mi pozvánka a napísala som jej, že nemám kam dať dcéru (vtedy mala si rok tuším) a že neprídem..a nikto nič neriešil..alebo si vymysli, že vtedy akurát niečo máš a máš po probléme..nemáte dobré vzťahy, tak nevidím dôvod si nad tým lámať hlavu..
@zuzacka16 veď aj sa obávam, čo mi budú zas dohovárat rodičia, že ak ma pozve, mám ísť a blablabla...ako fakt dúfam,že má nepozve...
Ja by som neuvadzala nejaký vymyslený dôvod že prečo sa nemôžem zúčastniť, lebo je to smiešne a trápne takto klamať
Dala by som veľmi neutrálnu odpoved, niečo ako
Dakujem za pozvanie, velmi si to vazim a tesim sa s vami, bohuzial s decerkou/synom neprideme. Budeme na vas v ten den mysliet nech vam vsetko spolu vyjde a nech ste v manželstve štastni
Určite by som poslala nejakú peknú svadobnú kartu a ak bývate v rovnakom meste šla by som zablahoželať do kostala či na úrad
@zuzacka16 veď aj sa obávam, čo mi budú zas dohovárat rodičia, že ak ma pozve, mám ísť a blablabla...ako fakt dúfam,že má nepozve...
@anonym_autor pozri sa, žiješ s rodičmi alebo sama s dcérou? máš občiansky preukaz? tak je to len a len tvoja vec, či tam pôjdeš alebo nie..načo niekam ísť, keď jednak si nemáte čo povedať a druhá vec nie si na tom finančne najlepšie..ty si zodpovedná sama za seba, takže vôbec sa tým netráp čo rodičia a podobne..pekný víkend 😉
Ja by som neuvadzala nejaký vymyslený dôvod že prečo sa nemôžem zúčastniť, lebo je to smiešne a trápne takto klamať
Dala by som veľmi neutrálnu odpoved, niečo ako
Dakujem za pozvanie, velmi si to vazim a tesim sa s vami, bohuzial s decerkou/synom neprideme. Budeme na vas v ten den mysliet nech vam vsetko spolu vyjde a nech ste v manželstve štastni
Určite by som poslala nejakú peknú svadobnú kartu a ak bývate v rovnakom meste šla by som zablahoželať do kostala či na úrad
@viestta
@pribinak baby a to keby ste tejto povedali, to vo vašej rodine by už nik neriešil viac? Lebo máme takých,že prečo nejdeš,načo nejdeš,mala by si ísť,to nie je dôvod neist a také sprostosti. Popravde neznášam takéto akcie,som introvert,nemám partnera a veru keď to všetko zratam,to mám zaplatené polovicu dovolenky k moru,pri ktorom sme ešte v živote neboli 🤣
@anonym_autor pozri sa, žiješ s rodičmi alebo sama s dcérou? máš občiansky preukaz? tak je to len a len tvoja vec, či tam pôjdeš alebo nie..načo niekam ísť, keď jednak si nemáte čo povedať a druhá vec nie si na tom finančne najlepšie..ty si zodpovedná sama za seba, takže vôbec sa tým netráp čo rodičia a podobne..pekný víkend 😉
@zuzacka16 žijem sama, ďakujem 💗
@viestta
@pribinak baby a to keby ste tejto povedali, to vo vašej rodine by už nik neriešil viac? Lebo máme takých,že prečo nejdeš,načo nejdeš,mala by si ísť,to nie je dôvod neist a také sprostosti. Popravde neznášam takéto akcie,som introvert,nemám partnera a veru keď to všetko zratam,to mám zaplatené polovicu dovolenky k moru,pri ktorom sme ešte v živote neboli 🤣
@anonym_autor ja by som takéto reči zastavila hneď na začiatku. Prepáč, nemôžem sa zúčastniť, za pozvanie som sa poďakovala a nebudem to ďalej rozoberať
Pockaj a uvidis. Zbytocne sa s tym stresujes. Mozno ti pride pozvanie len na obrad a to zase nevidim dovod, preco neist. Neznamena to, ze ta pozve rovno aj na hostinu, ked si nie ste blizki. Tiez by ho to stalo peniaze navyse 😀
@viestta
@anonym_autor mozno by sa nasli aj taki co by toto museli riesit, ale ja by som tie ich reci ukoncila tym, ze uz som sa rozhodla a nech to akceptuju. Nebude mi niekto, koho do toho nic. dirigovat zivot. Dost ma nadiriguju ti, co ma dirigovat musia.
A nauc sa (asi je uz fakt najvyssi cas) povedat NIE a stat si za tym. Zide sa ti to viac ako si myslis.
Odmietni slusne, dovod nikoho nemusi zaujimat, tak ho neuvadzaj. Ked budu rodicia rypat, tak sa im postav, ze pre teba su to len stresy a jednoducho nepojdes, lebo si nie ste blizki. Trvaj na svojom ,,plati co som povedala", nenechaj sa manipulovat a citovo vydierat. Si dospela! Aj ja som sa nechala takto manipulovat este v 25-ke a nakoniec som ja vyznela ako krava a ani som sa necitila dobre, lebo som pod tlakom menila rozhodnutia.
@anonym_autor v pohode aj môj bratranec odmietol že musí pracovať. Tiež nemáme žiadny vzťah, len zo slušnosti sme ho pozvali ale rátali sme že nepríde. Je to ok
@anonym_autor ked dostanes pozvanku na akukolvek aktivitu, tak sa mas len vyjadrit ci sa zucastnis alebo nie. Nie je to prikaz, je to len pozvanka, ktora podla vsetkeho ani nepride.
@viestta
@anonym_autor Inak som už bola aj ja na takej svadbe, kde som videla pár predtým možno 2,3krát. Šaty som mala čo som doma našla v skrini a doniesla som jednu kyticu a hotovo 😂 a okolo10 domov, že som unavená a bolí ma hlava , popriala som veľa štastia a dovidenia :D 😂 Netreba dary v hodnote stovky, načo keď nie sme blízky
Myslím, že mu bude aj tak viacmenej jedno, či pozvanie odmietneš alebo nie. Nie ste si takí blízki, takže by som to absolútne neriešila. 🙉
@viestta
@anonym_autor Riešiť môžu, ale už len ako svoj problém , Váš to už nebude, keď poďakujete za pozvanie a ospravedlnite svoju neúčasť Ani v rámci rodiny nemusí človek všetko podrobne vysvetľovať...
Ked som sa vydavala viacero ludi mi podakovala za pozvanie a odmietlo. Pri niektorych som tu ocakavala (kamoska tesne po porode, co by musela cestovat 400km) ale celkovo vobec neriesila ich dovody. Jedneho bratranca s rodinou som pozvala hlavne kvoli jeho mame, mojej tete, aby mala prilezitost byt s vnukom. Mne osobne bola jeho pritomnost suma-fuk, vztah nemame ziadny.
Podakuj za pozvanie a odmietni.
To existuje pravidlo, že v rámci rodiny musí ísť každý každému na svadbu, pohreb atď? Podľa mňa nie. Moja sesternica napríklad neprišla babke na pohreb (údajne v tú sobotu musela pracovať, reálne bola má svadbe) a jej staršia sestra nevedela kúpiť letenku. A to nám vnučkám dala babka pár mesiacov pred smrťou značne viditeľnú čiastku. Chvíľu si o nej klebetili ale časom prišli nové klebety, klebetam je to už raz tak. Prídu nové a na staré sa zabudne
@anonym_autor inac na odlahcenie. Ja som mala opacny problem. Pozvala som zo slusnosti, tiez sme sa videli len ked na babkinych oslavach. Pozvala som zo slusnosti, ze mozno odmietnu a prisli vsetci 😀. Takze autorka nikomu nic nemusis vysvetlovat, si dospela, ked pozve , povedz , ze dakujes za pozvanie ale neprides. To je vsetko. Aj u nas ked nejaky odmietli tak sme neriesili. Proste ten par potrebuje to vediet ci ano ci nie
Môžem poprosiť jeden rozumný dôvod, prečo by Ťa pozýval bratranec , s ktorým ste za celý život prehodili pár slov, na svoju svadbu? V každom prípade, ak by k tomu nejakým omylom došlo, povedz tak, ako si tu napísala " prepáč, bolo by to pre mňa finančne veľmi náročné, ďakujem za pozvanie, vážim si to".
Bola som v rovnakej situacii, ked sa zenil manzelov bratranec. Ked nam davali pozvanku, tak sme hned v tom momente povedali, ze sice velmi pekne dakujeme za pozvanie, ale nech sa nehnevaju nebudeme moct prist. Nepytali sa na dovod a my sme nic viac nevysvetlovali. Tyzden pred svadbou to riesil iba svokor (asi sa to vtedy dozvedel), preco a co je to za sposob a "prdim na rodinu"... K novomanzelom sme potom isli par mesiacov po svadbe dodatocne pogratulovat.
Tiež si myslím ked nie ste v kontakte tak ťa nepozve . V dnešnej dobe sa ráta každé euro
ak by ťa aj pozvali, vôbec sa netráp že odmietneš. Hneď po doručení oznámenia kúp peknú gratulačnú kartu, ak bude obrad blízko ak chceš chod pozrieť, zagratulovať, podať 1 ružu a kartu.
ak by tam bolo aj pozvanie (ak vôbec by ti ho poslali) , tak len vložíš/ priložíš lístok v štýle . ďakujem za pozvanie, vážim si to, ale nezúčastním sa, a kartu pošleš poštou. vopred. budú vedieť, že nemusia rátať stoličku a jedlo.
Nijak, davas dole gate pred brodom🤣vsak ta nepozyva, tak klud. Ked ta pozve, chod. Trosku oziv svoj mentalne chudobny zivot. Nemali ste vztahy, od svadby mozte mat. Saty pozicias, das 100vku do obalky, na ruzu za 10€ naskrabes. Prekroc svoj tien a po vecerech steluj tanecne kreacie. Nadchni sa... niekto ta niekde chce, mozno uz viac nikto nikam, tak sa zamysli. 🌹 Tvoje decko z toho zazitku bude zit roky. Ak je to dievca, princez saty z ba.... za par susnov a ta parada🎊👗👠👑
@anonym_autor ja som mala svadbu nedavno, tiez som pozyvala bratrancov a sesternice niektorých zo slušnosti ze sak mozno neprídu a prisli všetci 😀😀😀 a mna by potešilo keby nie. A to ze dali 100ku všetky rodiny co prisli s dvomi deťmi nekomentujem.
@viestta
@anonym_autor napísala by som to ako @pribinak. Žiadne vymyslené dôvody a keď budú rodičia dohovarat a nech tak rodičom poviem prepáčte ako matka samoživiteľka si to nemôžem dovoliť ani s finančných ani organizačných dôvodov a vzhľadom na vzťahy ktoré máme nevidím dôvod sa svadby zucastnit. Navracia o Tom že moja mama by takéto niečo chápala a absolútne neriesila

@anonym_autor keby ťa pozve, tak v predstihu odmietni že nemôžeš vtedy