icon

Ako vybrať správny zásnubný prsteň?

11. jan 2026

Ahojte, mali sme debatu s priateľom o svadbe, že kedy by sme to obaja chceli a tým sme sa samozrejme dostali k zásnubnému prsteňu. Opýtal sa ma aký by som vlastne chcela, že jemu sa páči klasika, zlatá obrúčka a taky ten zirkónik/diamant v tvare štvorca. Sú to veľmi pekné prstene, stále moderné a vkusné, ale ja chcem niečo trochu iné, takže som mu začala vysvetľovať, opisovať, a ukazovať z čoho bol dosť zmätený a navrhol mi či si ho nechcem vybrať sama alebo mu aspoň poslať výber nejakých troch a on vyberie finálne. Ja som si prstienok už našla, poslala som mu ho aj s veľkosťou a teda či ho nakoniec kúpi a kedy ma požiada netuším. Povedala som to kamarátke s dosť nadšením a ona ma hneď schladila, že je to dno a som úplná chudinka keď on nevie ani prsteň vybrať, že si nedal ani minimálnu námahu. No ja neviem ja to takto nevidím, príde mi lepšie ako to nechať na ňom a potom akože hrať, že sa mi veľmi páči, prsteň chcem nosiť aj po svadbe, nie len ten rok dva kým bude svadba. Čo si o tom myslíte, Váš manžel Vás prekvapil?

Strana
z2
enmery
11. jan 2026

@anonym_autor Myslím si, že by si mala prehodnotiť priateľstvo s tou "kamoskou". Je to max známa, ktorá od závisti až puká.😄

anonym_0ca14d
11. jan 2026

My sme boli snubák vyberať spolu. Tiež chcem taký, ako sa mne páči+ som chcela dozerať na cenu, lebo ja som mala v hlave rozpočet, ktorý považujem za max a nechcela som neviem ako drahý šperk. Snúbenec by kúpil zrejme drahší, ale ja som taká, že načo. Spokojní sme obaja s tým, že sme ho vybrali spolu a ostatným to môže byť akurát tak jedno. Kamoška asi žiarli až za roh, keď niečo také dokáže povedať.

bolarazjedna
11. jan 2026

Ak ty aj tvoj budúci manžel ste s týmto postupom spokojní, tak je jedno, čo si myslíme my alebo kamoška.
Podľa môjho názoru určite je dobre - aj co sa týka iných tém, problémov - riešiť veci s úprimnosťou, vyjadriť svoje túžby, konkrétne, a necakat, že ten druhý odhadne naše želanie. Láska je o tom, že ten druhý nás počúva a keďže nás má rád, tak sa snaží robiť veci tak, aby sme boli spolu šťastní.... Nie o tom, že musíš vycucať z prsta po čom druhý túži a keď to neuhadnes, tak nemilujes..... Vela ľudí však sa tak socializmu je, aj ja som bola takto vychováva a a úprimne, iba posledné roky som na to zmenila názor. Takže skvelé, keď mu vieš povedať, čo sa ti páči, ty budeš spokojná aj on bude spokojný, že nemusí triafa do neznáma s tým prsteňom.

My sme tiež boli spolu pozerať prstene, nakoniec potom kúpil na dovolenke v Turecku, keďže tam sa mi jeden zapáčil a ceny tam boli o polovicu nižšie ako u nás (nie, nemala som pocit, že ma ľúbi menej, lebo mi kúpil diamantový prsteň za 400e namiesto 800). Požiadal ma o ruku o pol roka neskôr. Už sme 7. rok manželia.

petamich
11. jan 2026

@anonym_autor to je koza 😂😂

Ja som manzelovi poslala vopred linky na zopar kuskov, ktore sa mi pacili a ze cca takyto styl na inspiraciu. Nevidim v tom absolutne ziadny problem, ja ho nosim a planujem nosit zvysok zivota. A poznam si svojho muza, je to typicky chlap a predavacka v klenotnictve by ho na kadeco ukecala.

Podla mna je krasne, ze sa viete takto pekne a otvorene porozpravat.

anonym_abdedc
11. jan 2026

Ja som si snubný prsteň našla pod stromčekom, a do vtedy som ani len netušila že ma chce muž poziadať o ruku, v škatuľke prsteň s papierikom či si ho vezmem.
Neviem kedy a kde ho kúpil či mu niekto pomohol, ani koľko stál. Obrúčky sme boli vybrať spolu.
Ak ste dohodnutí že sa chcete vziať nevidím.vo vašom postupne žiaden problém

autor
11. jan 2026

Ďakujem😂 najskôr som si prišla povrchná, že veď nie je to o tom prsteni, ale asi by som proste nemala takú radosť keby sa mi to na 100% nepáči a nemal by radosť ani on, lebo by som to nevedela skryť, že mohol lepšie vybrať 😂

anonym_2c77bc
11. jan 2026

Je úplne normálne ak ho kúpite spolu, tebe sa bude páčiť a budeš ho nosiť s radosťou. Tak sme to urobili my. Kamoška naopak čakala, že ju muž pozná a kúpil jej prsten, ktory teraz ani nenosí.

mikasa_ackerman
11. jan 2026
@anonym_autor

Ďakujem😂 najskôr som si prišla povrchná, že veď nie je to o tom prsteni, ale asi by som proste nemala takú radosť keby sa mi to na 100% nepáči a nemal by radosť ani on, lebo by som to nevedela skryť, že mohol lepšie vybrať 😂

@anonym_autor ja takisto priateľovi posielam aké prstienky sa mi páčia, som celkovo extravagatná, takže prstienok určite nechcem obyčajný krúžok s kamienkom😄 je to podľa mňa úplne v pohode, ako písal niekto nadomnou, tiež známu požiadal priateľ o ruku a prstienok sa jej nepáčil, tak ho nakoniec boli vymeniť. Podľa mňa je 100x lepšie sa vopred dohodnúť, “kamarátka” očividne len závidí😄

anonym_fe934e
11. jan 2026

@anonym_autor uboha je akurat ta "kamaratka". Ked prisiel cas sa zasnubit mne, jedine som muzovi povedala nech neminie viac ako X eur; boli sme vtedy chudobni a nechcela som nase peniaze nosit na ruke. Odvtedy som dokonca este vymenila ten diamantovy snubak za prsten s falosnym diamantom a som spokojna

anonym_8d6272
11. jan 2026

@anonym_autor tvoj priateľ spravil dobre, keď si neni istý se aký by sa ti páčil, tak radšej sa opýtal. Tiež by som bola rada keby sa aj mna opýtal, teraz nosim prsteň ktorý mi na prste kričí, zlata obrucka a na vrchu veľké srdiečko, za mna až moc veľké, keby bolo menšie tak esye ok, radšej ny som bola za niečo menej výrazne, no mna sa nepýtal, vedela som že žiadať o ruku má bude ale prsteň má prekvapil. Našťastie obrúčky vyberieme spolu 😅 inak už v minulosti mi dal prívesok so srdiečkom a farebným kamienkom a tiež sa netrafil.. ešte som mu preistotu povedala neskoršie že srdiečka už moc nemusím. Asi na to zabudol a kúpil snubak s veľkým srdiečkom.

biba_18
11. jan 2026

ja osobne by som z toho nerobila vedu a nosila by som aj ten najhnusnejší prsteň pod slnkom ak by mi ho kúpil on. ale vôbec si nemyslím že si chudinka a on nejaký nemožný len kvôli tomu že si si vybrala prsteň sama. “kamoška” je asi z tých trúb čo musia mať vzťah ako z filmu bez ohľadu na lásku 😏

anonym_924a37
12. jan 2026

@anonym_autor my sme boli kupovať spolu. Ide iba o to, ako sa vy dohodnete. Ak vám to vyhovuje takto obom, tak je to v poriadku.

simca115
12. jan 2026

Aj ja som si vyberala zásnubný prsteň - sám povedal že nevie či by mi trafil do vkusu , je to o tom ako sa vy dvaja dohodnete 🙂

anonym_5c0109
12. jan 2026

@anonym_autor čo kamarátka závidí?
Buď rada ak ti ho chlap kúpi, bude to od neho velmi pekné že vyberie s istou aky sa tebe páči.
Inak ja osobne by som nechala cisto na výbere partnera. Mne by sa páčilo to prekvapenie

anonym_279b74
12. jan 2026

Ja som si bola prsten vybrat sama a nosim ho aj po svadbe. Mne sa paci biele zlato, takze som vybrala taky, a ani diamant tam nemam. V roku 2012 stal 200 eur, takze ani drahy moc nebol. Ja nepotrebujem diamanty. A mam taky, co sa mne paci. Ale muz inak vie vybrat pekne, ked ide o bizu, nikdy mi nic nekupil, co by bolo vyslovene skarede. Ale aj tak...

bg92
12. jan 2026

To co je za kamaratku?to nieje kamaratka ale nejaka mrochta zavistliva. Nie je nahodou single alebo vo vztahu bez prstena??
Je uplne normalne prsten vybrat spolu ved ho budes nosit cely zivot tak nech sa ti paci ak mas speicificky vkus.

autor
12. jan 2026

Asi môže byť trochu závisť, ona chce aby jej on vybral prsteň len vraj keď sa chce rozprávať o plánoch do budúcnosti tak on nikdy nechce a nakoniec sa pohádajú.

moonlight1210
12. jan 2026
@anonym_autor

Asi môže byť trochu závisť, ona chce aby jej on vybral prsteň len vraj keď sa chce rozprávať o plánoch do budúcnosti tak on nikdy nechce a nakoniec sa pohádajú.

@anonym_autor toto mas tu nestastnu dilemu" zdvihni zlatu podkovu, zle bude, nezdvihni, bude este horsie".

Ona chce sobas, ten jej sa do toho nehrnie. Teba tvoj poziadal o ruku, este aj prsten ti chce kupit.
Ked jej o tom povies, zle je, sama chyba, samy problem.
Keby si nebola povedala, lebo by si chcela byt ohladuplna, nastve sa aj tak, ze co si za kamosku, ze jej to nepovies.

Toto len prekusnut a vydrzat a neriesit. Prsten si vyber s priatelom presne ako ste sa dohodli. Nosit ho budes ty. Ty sa z neho musis tesit.
A nie je o nic menej cenny, ak je vybraty, ako je vybraty. Naopak, ide mu o tvoju spokojnost a radost. A to je dobre.

Kamosku to za chvilu prejde. Netrap sa.

zara3
12. jan 2026

@anonym_autor vies co, naj je akokolvek obycajny, aj za €50 a vobec nie zlaty, ale strieborny, hlavne naj je z lasky a manzelstvo vydrzi aj v dobrom ci zlom. Na prstenu nezalezi (tak som aj ja povedala mojmu). Je to len dokaz toho, ze niekomu patris a niekto patri tebe. Kolki sa beru a vyhadzuju na svatby €10000 , na prstene taktiez, ale nekupia si tym stastie a ani lasku.

ciola
13. jan 2026

Kamaratka by sa mala nad sebou zamysliet a trochu najskor rozmyslat, co povie, skor ako to povie. Je to podla mna krasna udalost, ze sa chcete zasnubit. Ocividne mu zalezi na tom, aby sa ti prsten pacil a nechce to nechat len tak na hocijaky. Chodte sa kludne spolu pozrie do 3D Zlatnictva, mozete si ho tam spolu vyskladat a rovno uvidite, ako bude v realite vyzerat. Bude to take pekne, ze aj on sa bude moct do toho zapojit, a teda bude sa pacit urcite vam obom 😉

euka210
13. jan 2026

@anonym_autor moj manzel ma prekvapil, ale vedel, ze tie vytrcajuce prstenove ocka sa mi nepacia, lebo su neprakticke, takze kupil taky, ze ok. Velkost odhadom, trochu bol vacsi, ale celkom ok, nosila som ho.
Ma kupit co sa ti nepaci a on ta nechce sklamat, tak spolocny vyber je uplne ok podla mna.

maryetta
13. jan 2026

Tiez som si sama vybrala prsten. Neriesim kamaratky spokojna som aj ja a aj muz si vydychol ze nevyberie zle. Co ked mi ukazoval co by vybral on tak .... mozno o 30rokov 🤣

tomiholjubavi
13. jan 2026

Aaale, na prsteni nezáleží a na názore tretej strany už vôbec nie. Keď ma išiel bývalý požiadať o ruku, urobil to tak, že ma zobral do zlatníctva a nechal mi vybrať si prsteň. Ešte sa, ako pravý Balkánec, aj handrkoval o cenu. Skoro som umrela od hanby. 🤣😅
A vzťah sme mali dobrý, vydržal nám 12 rokov a ani rozvod sme nemali dramatický. 😆 kopu ľudí má zásnuby ako z rozprávky a celé manželstvo je jeden veľký konflikt a stres.

pikachu999
20. jan 2026

@anonym_autor takú kamošku kopnúť do riti 🙂

anonym_c63196
20. jan 2026

Presne ako pises, je lepsie si vybrat sama ako potom chodit s prstenom, ktory sa ti nepaci. Moj snubenec ma poziadal o ruku 2x ale to je iny pribeh... Prvy prsten sa mi pacil viac ale nenosila som ho lebo sme boli od seba. Druhy prsten vybral podla mojho vkusu skaredsi aj ked bol o dost drahsi. Je mi aj vacsi ale tak nosim ho na prostredniku. Uz neriesim lebo aj tak sa necitim v tom vztahu dobre a nakoniec mu ukazem ten prsten aj s prstom a bude finito. Viem som asi svina ale co uz. Tes sa hlavne z pekneho vztahu a neries blbosti 😉

anonym_f5cf31
20. jan 2026
@anonym_c63196

Presne ako pises, je lepsie si vybrat sama ako potom chodit s prstenom, ktory sa ti nepaci. Moj snubenec ma poziadal o ruku 2x ale to je iny pribeh... Prvy prsten sa mi pacil viac ale nenosila som ho lebo sme boli od seba. Druhy prsten vybral podla mojho vkusu skaredsi aj ked bol o dost drahsi. Je mi aj vacsi ale tak nosim ho na prostredniku. Uz neriesim lebo aj tak sa necitim v tom vztahu dobre a nakoniec mu ukazem ten prsten aj s prstom a bude finito. Viem som asi svina ale co uz. Tes sa hlavne z pekneho vztahu a neries blbosti 😉

@anonym_c63196 to má aký zmysel povedať áno keď ho nechceš?

anonym_c63196
20. jan 2026
@anonym_f5cf31

@anonym_c63196 to má aký zmysel povedať áno keď ho nechceš?

@anonym_f5cf31 no ved ziadny, to bolo uz ale pomaly pred rokom a davala som stale sancu tomu, asi sa podvedome bojim, ze budem sama, tak si ho stale obhajujem pred sebou.

anonym_f5cf31
20. jan 2026
@anonym_c63196

@anonym_f5cf31 no ved ziadny, to bolo uz ale pomaly pred rokom a davala som stale sancu tomu, asi sa podvedome bojim, ze budem sama, tak si ho stale obhajujem pred sebou.

@anonym_c63196 držím palce nech si šťastná

larinka552
Autor odpoveď zmazal
anonym_c63196
20. jan 2026
@anonym_f5cf31

@anonym_c63196 držím palce nech si šťastná

@anonym_f5cf31 ďakujem ti

Strana
z2