icon

Ako vypočítať množstvo alkoholu a nealkoholu na svadbu?

matthew24
Dnes o 08:43

Dobrý deň,
blíži sa nám svadba. Ale nevieme si rady s tým, koľko alka/nealka na osobu máme kupovať.
Svadba je pre cca 18 ľudí - takže menšia. Čo sme sa pýtali, tak záver je asi hlavne víno a pivo. S tým, že na pive sa zhodli 4 ľudia.
Ako máme počítať koľko na osobu... ?
Vopred ďakujem za rady a odpovede. 🙂

anonym_dc3bf6
Dnes o 08:52

Nechcete otvorený bar? Bola som na podobnej menšej svadbe a nenosili mladomanželia nič do reštaurácie, každý si objednal, čo chcel (tým, že to nebola svadba do rána s tancovačkou, nevyšlo to draho). Alebo nemáte svadbu v reštaurácii, teda nosiť musíte všetko?

vikusjk
Dnes o 08:54

@matthew24 ak nemusis vsetko nosit, ze sa da objednat, tak pivo pre styroch ludi neries, nech si objednaju a riesila by som hlavne vino, este prezisti, ci je vacsi zaujem o biele, alebo cervene a ratala by som tak flasu na hlavu, plus nejaka rezerva. Ratam, ze nebudete sediet do piatej rana, ci?

bg92
Dnes o 09:14

na malej svadbe by som volila otvoreny bar v restauraci, nech si kazdy da co chce a nic pre tak malu partiu vopred nekupovala (ani sa toho vela nepopije ak to nebude velka party a hlavne sa ti potom nezvysia rozne otvorene flase). ak sa neda a musite mat vlastne tak by som sa tych par ludi kazdeho vpred opytala ci a co budu pit a presne podla toho kupila. asi ich uz poznas a vies ci si da babka pohar vina alebo vypije flasu. nealka flsa mineralky na hlavu plus par flias coly, tonicu a nejaky dzus

matthew24
autor
Dnes o 09:23

No takto, svadba mala byť najprv väčšia, je na Vígľaši - len postupne prišli nejaké problémy, zopár ľudí odmietlo účasť kvôli po-pohrebnému smútku a niektorých sme bohužiaľ museli škrtnúť. Nakoniec sa celá svadba zmenšila - menila sa sála kvôli tomu atd. Teraz jediné čo nám ostáva doriešiť vo finále je alkohol a koláče. S tým, že pri alkohole sme zastali totálne lebo ja nepijem a polovička čaká malé - takže tiež ani kvapka.

thirstymonk
Dnes o 09:27
@matthew24

No takto, svadba mala byť najprv väčšia, je na Vígľaši - len postupne prišli nejaké problémy, zopár ľudí odmietlo účasť kvôli po-pohrebnému smútku a niektorých sme bohužiaľ museli škrtnúť. Nakoniec sa celá svadba zmenšila - menila sa sála kvôli tomu atd. Teraz jediné čo nám ostáva doriešiť vo finále je alkohol a koláče. S tým, že pri alkohole sme zastali totálne lebo ja nepijem a polovička čaká malé - takže tiež ani kvapka.

@matthew24 Tak pozri sa... my máme už 9 rokov po svadbe a stále skladujeme vodky s našimi svadobnymi nalepkami. Do niektorých som už potom naložil mätu a také byliny a potieram si s tým, keď mám kožné trable :D Lebo tiež nepijem, nebaví ma to.

Radšej zober viac, ako keby malo byť málo... veď nevadí, že nechlastáš, zvýši 10 fliaš, furt pôjdeš tu na oslavu, tu na narodeniny, tak rozdáš postupne.

A inak pri koláčoch má každý veľké oči, ale úplne ti stačí 5 koláčov na hlavu. Ver tomu.

martinmmartin
Dnes o 09:28
@matthew24

@matthew24 Kto vam ten alkohol bde dodavat? Aj take je ze co sa vypije to sa zaplati a zbytok ide spät. Resp ak to vy riesite sami tak mozes jedneho triezveho dobrovolnika urcit nech zbehne do obchodu pred zaverecnou ak bude treba

anonym_1368a6
Dnes o 09:31

@matthew24 My sme teraz robili pre 50 ľudí, nakoniec nám odrieklo 10 dospelých. My sme kupovali 10l červené 10l. biele víno. 4 l.vodka,karton prosecco,4 fľaše Captain Morgan,4 fľaše fernet. Ale červené víno skoro všetko ostalo a veľa celkovo ostalo, lebo muži pili pivo čapáka. Nealko sa tiež vypilo málo. Nakúpili sme toho nenormálne veľa, keďže to neodhadneš.Ale nevadí vypije sa všetko a alkohol sa zíde na podarovanie.

bessie12
Dnes o 09:33
@matthew24

@matthew24 u nas mala byt väčšia svadba, ale nakoniec bola o nieco menšia. Alkohol som nakupovala v predstihu, takze toho bolo vela. Doteraz to mame doma a to som aj trochu rozdala. Ale nevadi, tak ci tak sa to este vypije. A kolace taktiež, ale tie sa zjedli takmer vsetky.

martul
Dnes o 09:45
@bessie12

@matthew24 u nas mala byt väčšia svadba, ale nakoniec bola o nieco menšia. Alkohol som nakupovala v predstihu, takze toho bolo vela. Doteraz to mame doma a to som aj trochu rozdala. Ale nevadi, tak ci tak sa to este vypije. A kolace taktiež, ale tie sa zjedli takmer vsetky.

@bessie12 a ako si mu teda poradila?😉

martul
Dnes o 09:47

@matthew24 18 ľudí je čisto dospelých? U nás sa voľakedy počítalo víno - liter na hlavu, biely alkohol 0,5l. Ale u nás to napríklad nepasuje, víno nepije nikto. Pri takom malom počte by som spravila tak ako píšeš, spýtať sa tak nenápadne. Pivo - alko alebo radler?

bessie12
Dnes o 09:49
@martul

@bessie12 a ako si mu teda poradila?😉

@martul mam napisat presný pocet alebo stačí suma ?
Nech nekupuje príliš vela a nie v predstihu, tak ako som to urobila ja.. O to mi išlo. Este nieco ? 🤷‍♀️

anonym_d282d8
Dnes o 09:58

@matthew24 este podla mna zalezi, kedy to bude... mozno v juni (teplo) sa vypije viac piva a kofoly (nealka) ako tvrdeho)... v marci (zima) menej studeneho piva a viac tvrdeho? Neviem...

martul
Dnes o 09:59
@bessie12

@martul mam napisat presný pocet alebo stačí suma ?
Nech nekupuje príliš vela a nie v predstihu, tak ako som to urobila ja.. O to mi išlo. Este nieco ? 🤷‍♀️

@bessie12 ale veď kľud, nepíšem to v zlom, ale píše o počtoch pre 18 ľudí tak asi čaká nejaké číslo:
,,Ako máme počítať koľko na osobu... ?"

sisska96
Dnes o 10:03

My sme mali strašne málo alkoholu, lebo skoro nikto nepije, len pár, síce z tých pár boli aj opitých. Tak sme mali málo možno ani nestačilo. Proste toľko bolo a hotovo, komu sa nepáči nech si kúpi 😂

bessie12
Dnes o 10:10
@matthew24

@matthew24 kedze niekto tu ma problém s tym, ze som nenapísala koľko som toho kúpila, tak som urobila nakup pre 40 osob a bolo nas asi 25. U nas sa pije hlavne tvrde, takze hlavnú rolu mal u nas rum. To som kupila 12ks. Potom vino. Biele -12ks, cervene -10ks a ružové -5ks. Bol tam aj gin-3ks, whisky -5ks, becherovka 4ks klasická a 2ks ochutená, vodka 6ks.

A kolace ? Tam to vyslo na asi 7ks na osobu, pretože žiadne klasické tam neboli.

Zostalo toho este dost ako som vyssie spomínala. 1 fľaša tvrdého a 2 fľaše vina na osobu sa u nas počítalo. Minimálne 2 litre nealko/os.

bessie12
Dnes o 10:13
@martul

@bessie12 ale veď kľud, nepíšem to v zlom, ale píše o počtoch pre 18 ľudí tak asi čaká nejaké číslo:
,,Ako máme počítať koľko na osobu... ?"

@martul vsak ja som kľudná. Ked som si to počítala, tak som sa pozrela na to kto koľko vypije a približne som uz vedela koľko je potrebné nakúpiť. Neriadila som sa žiadnymi tabuľkami na nete, pretože je to blbosť.

marth16
Dnes o 10:24

@matthew24 každého sme sa opýtali čo bude piť. Kto pil víno sme počítali 2 fľaše na hlavu, kto tvrdé tak sedmičku. Čo sa nevypilo ostalo druhý deň na popravky a napr. taká vodka nám dosť ostala do dnes. Okrem tohto bolo ešte čapované pivo. To sme brali priamo v reštaurácii kde bola svadba.

blondiee83
Dnes o 10:54

Odporuca sa liter vina a 0,5l tvrdeho na muza. Druh samotneho alkoholu uz je potom na zvazenie podla toho, co hostia preferuju (zvacsa si kazdy pozna rodinu a priatelov). Tento vypocet nam dala catteringova firma, ktora robila svadby vyse 25 rokov, cize to maju ozaj odsledovane. Zakusky 3ks na osobu. Nealko neviem, lebo to zabezpecovala firma.

a0
Dnes o 12:14
@thirstymonk

@matthew24 Tak pozri sa... my máme už 9 rokov po svadbe a stále skladujeme vodky s našimi svadobnymi nalepkami. Do niektorých som už potom naložil mätu a také byliny a potieram si s tým, keď mám kožné trable :D Lebo tiež nepijem, nebaví ma to.

Radšej zober viac, ako keby malo byť málo... veď nevadí, že nechlastáš, zvýši 10 fliaš, furt pôjdeš tu na oslavu, tu na narodeniny, tak rozdáš postupne.

A inak pri koláčoch má každý veľké oči, ale úplne ti stačí 5 koláčov na hlavu. Ver tomu.

@thirstymonk 😅 od nejakého včelára si vezmi propolis a môžeš si zarábať tinktúry

alianko9
Dnes o 12:41

Podľa mňa by ste mali počítať 0,5l na hlavu tvrdého a taktiež vína a piva a čo ti zostane, tak potom si zoberiete domov a budete mať doma

alenka551
Dnes o 12:49

@alianko9 Fuha, to bezne ludia vypiju pol litra tvrdeho? 😀

thirstymonk
Dnes o 12:53
@a0

@thirstymonk 😅 od nejakého včelára si vezmi propolis a môžeš si zarábať tinktúry

@a0 Hej, včelarov tu mame habadej, ale ja nie som zastanca tychto včelích oných... vecí. Som skôr deduško bylinkár :D

sense
Dnes o 13:03

Brat mal svadbu v júni, 30 ľudí v Čechách, tak ako hlavne pivo, obzvlášť keď bolo horúco , mali otvorený účet.
My budeme mať svadbu v septembri rátame fľašu vína na hlavu počas Apera (biele)a fľašu na veceru (červené), plus k torte bude sampanske..plus otvorený účet ak by chcel niekto niečo tvrdé. Ale naši hostia 5nepije vôbec a zvyšok je na víno.
Veď zrejme poznáte hostí viete čo s hlavne koľko pijú .

cimage
Dnes o 13:06

Ja som bola na vacsej oslave tento vikend, 15dospelych+deti. Polovica ludi nepila, lebo soferovali, mali len pripitok a druha polovica (zeny) pili len proseco. Nikto nechcel tvrde, ani vino, ci pivo si nikto neobjednal. Bol otvoreny bar. Ak chcu len pivo a vino, tak by som kupila max 2l tvrdeho, keby si to rozmysleli. Ide asi o rodinu, tak sa nikto neurazi a bude pit to co je v ponuke. Ja by som si z toho tazku hlavu nerobila.

janinah
Dnes o 13:13
@alenka551

@alianko9 Fuha, to bezne ludia vypiju pol litra tvrdeho? 😀

@alenka551 to si este nevidela na svadbe angličanov,nestačili sme borovičku dokladať

a0
Dnes o 13:23
@thirstymonk

@a0 Hej, včelarov tu mame habadej, ale ja nie som zastanca tychto včelích oných... vecí. Som skôr deduško bylinkár :D

@thirstymonk tak už len prelievať do pekných fliaš a dávať ľudom ako darček 😂

kp7333
Dnes o 13:23

@matthew24 je to vasa svadba, tak si spravte podla seba. Chce sa vam pozerat na pripitych ludi? Ked nie, tak zabezpecte pripitok plus nejake vino (0.5l na osobu by som ratala, kedze predpokladam, ze kazdy nebude pit). K tomu mozno bednu piva. Trvdy alkohol je na zvazenie.