icon

Content creator verzus kameraman na svadbe

13. okt 2025

Ahojte, je tu prosím niekto, kto mal na svadbe content creatora namiesto kameramana? Poprípade aj aj? Zaujímalo by ma v akých cenách sa pohybujú a či ste boli spokojé. Poprípade konkrétne odporúčania. Ďakujem 🙂

anonym_1770cd
13. okt 2025

Nie je to len iný názov pre to isté? Veď obaja tvoria obsah.

anonym_1a263d
13. okt 2025

Vari vam ten obsah vygeneruje s AI ci co? 🙂 Co to je content creator - vzdy som to pocula len v pracovnej sfere, v spojitosti s tvorbou clankov ci obrazkov a videi na socialne siete.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
cyneric
13. okt 2025
@anonym_1770cd

Nie je to len iný názov pre to isté? Veď obaja tvoria obsah.

@anonym_1770cd Content creator za peniaze väčšinou propaguje značku produktu alebo službu s tým aby sa zvýšil záujem kúpiť alebo povedomie, kameraman má na starosti spraviť pekný záznam z podujatia a pripadne ho následne nastrihať, farebne opraviť a pod. Neviem si predstaviť čo by mal robiť influencer na svadbe ktorá nie je jeho…

alex49
13. okt 2025

@anonym_autor konte t kreator je influencer, ktorý predáva produkty pomocou svojej tváre. Kameraman natáča udalosť vez svojej tváre. Takže tiež nechápem ako si ich spojila dokopy

liv1
13. okt 2025
@alex49

@anonym_autor konte t kreator je influencer, ktorý predáva produkty pomocou svojej tváre. Kameraman natáča udalosť vez svojej tváre. Takže tiež nechápem ako si ich spojila dokopy

@alex49 content creator vobec nemusi byt influencer 😉

procrastique
13. okt 2025

Content creator je každý kto tvorí content teda obsah. Čiže aj kameraman je CC aj ja keď pridám fotku žrádla.

autor
13. okt 2025

Fíha, no buď som to naozaj ja zle pomenovala alebo to vy ozaj nežijete v roku 2025 (myslím to zo srandy, nieže sa mi tu niekto urazí)

Ja mám na mysli človeka, ktorý netočí na kameru ale trebárs na iPhone, robí krátke “reelska” resp.krátke videjká, klipy. Netočí celú svadbu ako takú ale možno iba tie zaujímavé momenty.

Skúste si dať do google, alebo instagramu že svadobný content creator.

Ide mi o to iba že väčšinou tam nemajú zverejnený cenník 🙂 ale kameramani si pýtajú dosť pálky a samozrejme to rešpektujem a beriem to, ale ruku na srdce: koľko krát si človek pozrie svadobné video - a najmä bez pretáčania? 🙂

procrastique
13. okt 2025

Svadobné rílsko do 24h ti dodá každý súci kameraman. Rovnako aj tá pseudo "pozvánka" či intro alebo ako to nazvať je už absolútny štandard.

Na iphone to nikto nenatáča, natáča sa to klasicky na kameru/foťák a robí sa to napríklad " z ruky " že to vyzerá občas roztrasene atd ale nik ti to na ajfonek nenatočí :D

autor
13. okt 2025
@procrastique

Svadobné rílsko do 24h ti dodá každý súci kameraman. Rovnako aj tá pseudo "pozvánka" či intro alebo ako to nazvať je už absolútny štandard.

Na iphone to nikto nenatáča, natáča sa to klasicky na kameru/foťák a robí sa to napríklad " z ruky " že to vyzerá občas roztrasene atd ale nik ti to na ajfonek nenatočí :D

@procrastique venuješ sa tomu, že sa ťa to tak dotklo? pointa svadobného content creatora je že to točí na mobil. Alebo možno si o tom ešte nepočula ale veď to je v poriadku, človek sa celý život učí ale nemusíš tu presviečať nikoho že to neexistuje príde mi to trošku odveci. Môžeš napísať, že podľa teba to je sprostosť a že klasik kameraman je lepší, ja nikomu názor neberiem ale nechaj si arogantný povýšenecký podtón alebo sa minimálne uisti , že 100% máš pravdu😇

https://www.youtube.com/watch?v=ZdtVzomRck4
procrastique
13. okt 2025
@anonym_autor

@procrastique venuješ sa tomu, že sa ťa to tak dotklo? pointa svadobného content creatora je že to točí na mobil. Alebo možno si o tom ešte nepočula ale veď to je v poriadku, človek sa celý život učí ale nemusíš tu presviečať nikoho že to neexistuje príde mi to trošku odveci. Môžeš napísať, že podľa teba to je sprostosť a že klasik kameraman je lepší, ja nikomu názor neberiem ale nechaj si arogantný povýšenecký podtón alebo sa minimálne uisti , že 100% máš pravdu😇

@anonym_autor Platím si kameramana, ktorý mi tvorí content čiže je to content creator :D plus do toho vidím očividne o dosť viac než ty, ktorá si si nepozrela ani weby rôznych kameramanov svadobných, aby si zistila, že je to fakt basic služba.

autor
13. okt 2025
@procrastique

@anonym_autor Platím si kameramana, ktorý mi tvorí content čiže je to content creator :D plus do toho vidím očividne o dosť viac než ty, ktorá si si nepozrela ani weby rôznych kameramanov svadobných, aby si zistila, že je to fakt basic služba.

@procrastique je to basic služba kameramana, ktorý okrem svadobného videa ti spraví klip a nejaké content videá myslím si že to tu všetci chápu jedine ty nechápeš, že niekto, kto ten full package nechce, najme si content creatora ktorý točí IBA na mobil? 🥲🥲🥲

procrastique
13. okt 2025
@anonym_autor

@procrastique je to basic služba kameramana, ktorý okrem svadobného videa ti spraví klip a nejaké content videá myslím si že to tu všetci chápu jedine ty nechápeš, že niekto, kto ten full package nechce, najme si content creatora ktorý točí IBA na mobil? 🥲🥲🥲

@anonym_autor však daj kamoške koláčik za odmenu a nech ti to natočí, zdarma.

autor
13. okt 2025
@procrastique

@anonym_autor však daj kamoške koláčik za odmenu a nech ti to natočí, zdarma.

@procrastique To nechám bez komentára. Zo súcitu 🤗

anonym_9b5cb2
13. okt 2025

Píšeš slová ktorým sama nerozumieš. Ale hlavne ze žiješ v roku 2025. Ved hovorme tak, aby tomu každý rozumel. Všetci nevedia anglicky. A prečo by sme aj mali, sme Slováci nie? Myslíš ze v anglickú ľudia miešajú svoj jazyk so slovenčinou?

muzula
13. okt 2025

Aky zmysel ma tocit svatbu na telefon ked to moze byt na kamere? Vystup z kamery dava moznost pouzit to ako vystup z telefonu, ale naopak nie.

liv1
13. okt 2025
@anonym_9b5cb2

Píšeš slová ktorým sama nerozumieš. Ale hlavne ze žiješ v roku 2025. Ved hovorme tak, aby tomu každý rozumel. Všetci nevedia anglicky. A prečo by sme aj mali, sme Slováci nie? Myslíš ze v anglickú ľudia miešajú svoj jazyk so slovenčinou?

@anonym_9b5cb2 anglictina je medzinarodny jazyk, neviem ci si si vsimla😀. Ci mas nejaky zaujimavy preklad aj na influencera? 😁

frederikasucha38
13. okt 2025

Riešili sme niečo podobné. Nakoniec sme si vybrali a budeme mať fotografa + kameramana (jedna spoločnosť), ktorý sa bude sústreďovať na fotky a natočí nám len krátky zostrih na video (vyšlo nás to celkom dobre).
Content creatora, ktorý sa zameriava na reelska a populárne videá či trendy by som si asi nezvolila. O mesiac bude trendy už niečo iné, nechcela by som sa o 10 rokov pozerať na niečo, čo už v tom čase budem považovať za trapošinu. Ak to ale chceš skúsiť, pozrela by som si svadobné skupiny na fb, sú tam mladé slečny, ktoré s tým začínajú a potrebujú mať nejakú prax. Častokrát je to úplne zadarmo. Ale určite by som to brala len ako doplnok do plusu ku kameramanovi, nie niečo, na čo sa spoliehať.

anonym_19f46f
13. okt 2025

No tak ja som buď stará alebo z inej planéty, ale tento pojem (CC) mi absolútne nič nehovoril. Asi to bude tým, že nežijem insta životom 🤷‍♀️ ale vďaka MK som sa naučila niečo nové 🙂 tak dík ☺️

liv1
13. okt 2025
@anonym_19f46f

No tak ja som buď stará alebo z inej planéty, ale tento pojem (CC) mi absolútne nič nehovoril. Asi to bude tým, že nežijem insta životom 🤷‍♀️ ale vďaka MK som sa naučila niečo nové 🙂 tak dík ☺️

@anonym_19f46f content creator sa pouziva hlavne v marketingu. Nemusi to nutne kazdy ovladat. Akurat vies, co sa tej svadby tyka, pride mi to smiesne trochu, to ako ked skladnikov zacali nazyvat mamazermi skladovych priestorov 😁😁

anonym_1770cd
13. okt 2025
@liv1

@anonym_19f46f content creator sa pouziva hlavne v marketingu. Nemusi to nutne kazdy ovladat. Akurat vies, co sa tej svadby tyka, pride mi to smiesne trochu, to ako ked skladnikov zacali nazyvat mamazermi skladovych priestorov 😁😁

@liv1 a čo tak Technická asistentka pre facility služby?

autor
13. okt 2025
@frederikasucha38

Riešili sme niečo podobné. Nakoniec sme si vybrali a budeme mať fotografa + kameramana (jedna spoločnosť), ktorý sa bude sústreďovať na fotky a natočí nám len krátky zostrih na video (vyšlo nás to celkom dobre).
Content creatora, ktorý sa zameriava na reelska a populárne videá či trendy by som si asi nezvolila. O mesiac bude trendy už niečo iné, nechcela by som sa o 10 rokov pozerať na niečo, čo už v tom čase budem považovať za trapošinu. Ak to ale chceš skúsiť, pozrela by som si svadobné skupiny na fb, sú tam mladé slečny, ktoré s tým začínajú a potrebujú mať nejakú prax. Častokrát je to úplne zadarmo. Ale určite by som to brala len ako doplnok do plusu ku kameramanovi, nie niečo, na čo sa spoliehať.

@frederikasucha38 ďakujem za normálny a konstruktívny komentár… a stými aktuálnymi trendmi máš pravdu na to som tak ani nemyslela.

Toto chytanie sa za slovíčka a či anglické neanglické atď. ani nebudem riešiť a odpovedať. Ich diskusie znižujú IQ všetkých zúčastnených. Lepšie nečítať😃

domak2
13. okt 2025
@liv1

@liv1 mne by sa influencer pacil ako vplývač 😅

mira0611
13. okt 2025

@anonym_autor ahoj poznam babu, co sa s tym teraz zacala zaoberat. Odkial si?

autor
13. okt 2025
@mira0611

@anonym_autor ahoj poznam babu, co sa s tym teraz zacala zaoberat. Odkial si?

@mira0611 ďakujem, okolie ZM/NR/ZA mňa ale zatiaľ zaujíma iba cenník za takúto službu, či tam je výrazný rozdieľ oproti kameramanovi 🙂

mira0611
13. okt 2025

@anonym_autor napis cez fb vanessa domonko-sebo.

liv1
14. okt 2025
@domak2

@liv1 mne by sa influencer pacil ako vplývač 😅

@domak2 haha super nahodou 😂😁

bonboniera
14. okt 2025
@liv1

@anonym_9b5cb2 anglictina je medzinarodny jazyk, neviem ci si si vsimla😀. Ci mas nejaky zaujimavy preklad aj na influencera? 😁

@liv1 ale samozrejme, minule to bola jedna co mudrovala ze VŠETKY anglicke výrazy majú svoj ekvivalent v slovenčine 🫣 kks tu sa zas stretlo expertiek, a ešte majú tu drzosť hovoriť autorke ze ona nevie o čom hovorí … wow

autor
14. okt 2025
@bonboniera

@liv1 ale samozrejme, minule to bola jedna co mudrovala ze VŠETKY anglicke výrazy majú svoj ekvivalent v slovenčine 🫣 kks tu sa zas stretlo expertiek, a ešte majú tu drzosť hovoriť autorke ze ona nevie o čom hovorí … wow

@bonboniera vidíš takí sú múdri, toľko komentov ale žiadna pridaná hodnota, lebo na otázku mi neodpovedal nikto - že v akých cenách sa pohybujú 😆🙏🏽 nič iné som nechcela vedieť 😃