icon

Doklady na svadobnej ceste. Problémy so zmenou priezviska?

dsc
1. apr 2026

Dobrý deň, prosím Vás, na úradoch mi nevedia poradiť, možno budete vedieť Vy. 🙂 Budem mať svadbu a o jeden pracovný deň neskôr už letíme na dovolenku. Síce v rámci EÚ, ale predsa. Cestovali ste tak? Nebol problém so zmenou priezviska? Doklady by som mala mať platné 30 dní po svadbe, keďže do toho času mám priestor na požiadanie o ich zmenu, ale keďže idem aj s deťmi, cítila by som sa príjemnejšie, keby mi to niekto so skúsenosťou vedel potvrdiť na 100%. Ďakujem!

anonym_793c36
1. apr 2026

@dsc ako vedia na letisku že si sa vydala? 😉

mk1111111111
1. apr 2026

Pojdes na stare doklady. Nikto zistovat nebude, ci si sa vydala

dsc
autor
1. apr 2026
@anonym_793c36

@dsc ako vedia na letisku že si sa vydala? 😉

@anonym_793c36 Netuším, podľa akých databáz kontrolujú tieto údaje, ak by som chytila niekoho proaktívneho. V matrike to do registra obyvateľov nahodia do 3 dní.

amel
1. apr 2026

V tomto pripade letis na stare doklady, to sa vybaviť neda inak. A tvrdím to s istotou 2000%

bomba36
1. apr 2026

Pôjdeš na pôvodné doklady. Na letisku určite nekontrolujú záznamy z matriky 😄 len doklad totožnosti.

anonym_7d04cf
1. apr 2026
@dsc

@anonym_793c36 Netuším, podľa akých databáz kontrolujú tieto údaje, ak by som chytila niekoho proaktívneho. V matrike to do registra obyvateľov nahodia do 3 dní.

@dsc niktonto neriesi, neboj sa

anonym_845597
1. apr 2026

tak si nechaj svoje meno ...

anonym_793c36
1. apr 2026
@dsc

@dsc 😀 hej, na letisku kontrolujú matriku pri tých tisíckach ľudí za deň
zlatá 😀
normálne letíš na pôvodné doklady

kacena4
1. apr 2026

isla som na stare doklady ziadny problem, po dovolenke som si menila doklady a vsade nahlasovala

jaja20
1. apr 2026

@dsc Normálne som išla pár dní po svadbe na svadobnú cestu do starým pasom. Až potom som si vybavila nový.

vevesh
1. apr 2026

@dsc normalne ides na stare doklady. Ja som sa vydala oficialne v jednom state, na v druhom uznali az o dva mesiace, na sk o pol roka a v muzovej krajine po par rokoch😀😀 a problem kvoli zmene mena mi robili par 15rokov po svadbe sri lancania v arabskej krajine, ktorym sa nepacilo, ze mame ako rodina jedno priezvisko-ako som so ja mohla dovolit zmenit rodne priezvisko na muzovo.... 😀😀 pasove letiskove pracovisko nema ziadny pristup na matriku a k veciam ohladom zmeny priezviska po svadbe. A ani tvoje doklady nebudu automaticky neplatne, toboz v systeme....

pluss
1. apr 2026

ja som mala podobnú situáciu...bola svadba a pár dní na to sme leteli...lenže akonáhle sme odovzdali papiere zo svadby na úrad, v systémoch to hneď zbehlo a všade som mala evidované nové meno... to som si všimla len náhodou keď mi prišiel email zo zdravotky na nové meno a vedela som že som to nikde ešte nenahlasovala...takže som obratom nabehla do cestovky kde mi povedali že keďže to už v systémoch zbehlo, môže byť problém na letisku...jediné šťastie bolo že bola streda a polícia mala otvorené dlhšie a stihla som si prioritne vybaviť nové doklady

anonym_0badb9
1. apr 2026

Moja skusenost je ze som mala uplne normalne svoje dievcenske meno aj doklady este rok po svadbe a nikto nikdy to neriesil. Svadobna cesta dubaj par dni po. Nikoho to nezaujima. A ani urady nezaujimala moja ziadost az po roku.
(Pred 3r, cize cerstvo, nie 20r dozadu).

anonym_574e13
1. apr 2026
@dsc

@dsc neviem ako ty, ale ja v OP nemam uvedeny stav... a priezvisko by si si mohla nechat vlastne, takze nemaju co kontrolovat... teda okrem toho, ze fotka sedi s tvojou tvarou...
Rodinny stav je irelevantny pre cestovanie... takze by to ani nedavalo zmysel...

tiezjedna
1. apr 2026

podľa tejto logiky by som ja nemohla odcestovať z ostrova vzdialeného 10 tisíc km, pretože som sa tam vydala a zmenila priezvisko, ku ktorému som pochopiteľne nemala žiadne cestovné doklady v tej chvíli 😉 Nemáš sa čoho obávať👍

jaskolka
1. apr 2026

Ideš na staré doklady,a pôvodné meno. Ja som tam bola ,tri dni po svadbe sme šli na svadobnú cestu, normálne na pôvodne priezvisko, dovolenku sme kupovali ešte pred svadbou.

dsc
autor
Včera o 11:09
@kacena4

isla som na stare doklady ziadny problem, po dovolenke som si menila doklady a vsade nahlasovala

@kacena4 ďakujem! 😊

dsc
autor
Včera o 11:10
@jaja20

@dsc Normálne som išla pár dní po svadbe na svadobnú cestu do starým pasom. Až potom som si vybavila nový.

@jaja20 ďakujem!

dsc
autor
Včera o 11:10
@vevesh

@dsc normalne ides na stare doklady. Ja som sa vydala oficialne v jednom state, na v druhom uznali az o dva mesiace, na sk o pol roka a v muzovej krajine po par rokoch😀😀 a problem kvoli zmene mena mi robili par 15rokov po svadbe sri lancania v arabskej krajine, ktorym sa nepacilo, ze mame ako rodina jedno priezvisko-ako som so ja mohla dovolit zmenit rodne priezvisko na muzovo.... 😀😀 pasove letiskove pracovisko nema ziadny pristup na matriku a k veciam ohladom zmeny priezviska po svadbe. A ani tvoje doklady nebudu automaticky neplatne, toboz v systeme....

@vevesh ďakujem za pomoc! 😊

dsc
autor
Včera o 11:12
@jaskolka

Ideš na staré doklady,a pôvodné meno. Ja som tam bola ,tri dni po svadbe sme šli na svadobnú cestu, normálne na pôvodne priezvisko, dovolenku sme kupovali ešte pred svadbou.

@jaskolka ďakujem moc!

katkaseiner
Včera o 18:05

v auguste som sa vydavala, este v auguste som letela so uk a v novembri do Thajska a odtial spat do UK...vsetko na stary pas.Nikto ani netusil a nikto nic neriesil. Az v decembri som riesila novy pas. Nikto na letisku ani netuší že si sa vydala a zmenila meno

anonym_a215a2
Včera o 19:32

Ved dovolenku,letenku vsetko bookujes na svoje stare priezvisko.Problem by si mala kebyze mas doklady na nove priezvisko. Im je sumafuk ci si sa ty vydala.

lucka243
Dnes o 12:24

ja som menila priezvisko minulý rok a šla som do Indonézie na staré doklady, no pani matrikárka ma riadne vystresovala, že po novom to už je hneď vo všetkých systémoch a ma nemusia z tej krajiny pustiť domov a aj na jednej skenovej kontrole bol problém, ale nakoniec ho mal aj muž, takže to nebolo mnou, ale mali to tam nejaké pokazené, no zľakla som sa riadne a muž ešte viac, dnes sa na tom už iba smejeme 😂😂