Kde usporiadať svadbu na strednom Slovensku v nedeľu?
Pekny den prajem, mate prosim niekto skusenost so svadbou v nedelu? Kde na strednom Slovensku to je z Vasich skusenosti realizovatelne? Dakujem
Vsade, kde sa vies dohodnut na priestore a s oddavajucim. Matriky mavaju "sobasne dni", v inom termine je to za priplatok. Neviem ako je to v kostole. Hostina tam kde bude volno.
v nedeľu kvôli čomu?
v podstate je to zrealizovateľné asi všade, ale záleží od farára... na úrade by to niečo viac stálo ...
farár nie je problém. dáš troška väčšiu krabičku koláčikov a vybavené.
Este doplnim, ze sa bude jednat o civilny sobas, nie cirkevny. Na matrike vo Zvolene nam bolo povedane, ze to mozne nie je.. ratam s tym, ze ak to niekde mozne je, tak si priplatime, na tom nezalezi.
A to musi byt prave v nedelu?
Este doplnim, ze sa bude jednat o civilny sobas, nie cirkevny. Na matrike vo Zvolene nam bolo povedane, ze to mozne nie je.. ratam s tym, ze ak to niekde mozne je, tak si priplatime, na tom nezalezi.
@anonym_autor myslím si, že za príplatok by vám to mali byť ochotní spraviť
@anonym_autor tak si skús obvolať obce dookola - Lieskovec, Zvolenská Slatina, Vígľaš....
Jasné že na žiadnej matrike ti sobáš nespravia. Ako si to vyúčtujú pracovníci OU? Ani pohreby nebývajú v nedeľu z tohto dôvodu. Hľadáš zbytočne.
A dovodom je nedela z akeho dovodu? Pretoze aj hostia sa budu asi menej zabavat ked na druhy den pojdu do prace.
Najst asi najdete aj miesto aj priplatite dakemu uradu, ale zabava moze skoncit o pol desiatej skrz tu nedelu
@anonym_autor tak si skús obvolať obce dookola - Lieskovec, Zvolenská Slatina, Vígľaš....
@tarra6 zbytočne. Predpis platí pre všetky OU na celom sk.
Nedela je z mojho osobneho dovodu, nakolko sa jedna o konkretny datum, ktory tento rok pada bohuzial na nedelu. Bude to len obrad + obed s najblizsou rodinou, ziadna zabava. Ale to je nepodstatne pre moju konkretnu otazku, ze ci niekto tu svadbu v nedelu mal a kde 🙏😅
@anonym_autor tak ako to bolo spomínané - oslov obce v okolí - samozrejme za príplatok. pýtala som sa teraz kamoša poslanca - vraj oni by to nevedeli... vraj je to rovnaké ako sobáš mimo obradnej siene - musíš mať matrikára a oddávajúceho ... nie každá obec to ale robí, musia mať matrikára (oni nemajú)... alebo ak si sama vybavíš matrikára, tak že možno by to šlo ...
a vraj by bolo možno dobré to aj mimo obradnej siene zorganizovať, nech to nestroskotá na tom, že ti to nebude mať kto "odomknúť" na úrade ...
@anonym_autor tak ako to bolo spomínané - oslov obce v okolí - samozrejme za príplatok. pýtala som sa teraz kamoša poslanca - vraj oni by to nevedeli... vraj je to rovnaké ako sobáš mimo obradnej siene - musíš mať matrikára a oddávajúceho ... nie každá obec to ale robí, musia mať matrikára (oni nemajú)... alebo ak si sama vybavíš matrikára, tak že možno by to šlo ...
a vraj by bolo možno dobré to aj mimo obradnej siene zorganizovať, nech to nestroskotá na tom, že ti to nebude mať kto "odomknúť" na úrade ...
@biba_18 dakujem 🙏
Nedela je z mojho osobneho dovodu, nakolko sa jedna o konkretny datum, ktory tento rok pada bohuzial na nedelu. Bude to len obrad + obed s najblizsou rodinou, ziadna zabava. Ale to je nepodstatne pre moju konkretnu otazku, ze ci niekto tu svadbu v nedelu mal a kde 🙏😅
@anonym_autor počkaj rok, to bude tvoj dátum v pondelok, to vás oddajú všade.

O nedeli neviem, to skôr v piatok býva svadba.