icon

Kedy ísť na prvú skúšku svadobných šiat?

10. júl 2026

Dobrý deň, chcela som sa opýtať, kedy by bolo podľa vás vhodné ísť na prvú skúšku svadobných šiat? Vydávam sa budúci rok v júni. Ďakujem vám za odpovede❤️

anonym_8904c0
10. júl 2026

@anonym_autor existuje na túto otázku univerzálna odpoveď? Neverím
Čo tak opýtať sa priamo tam?
Osobná skúsenost, s mužom sme sa na dátume(polovica novembra) dohodli v polovici septembra a začali riešiť všetko (šaty,kostol,sálu, kamera,foto,hudba)a všetko sme v pohode stihli.

mk1111111111
10. júl 2026

Isto nie velmi skoro. Moda sa meni, mozes schudnut, pribrat. Obiehat mozes, nech mas prehlad, ale skusat rok dopredu je zbytocne, len budes zatazovat predavacky a ak das zalohu, tak si budes dobre nadavat, ak sa naskytne pred svadbou lepsi, krajsi ulovok

maca1984
10. júl 2026

Ja som šaty riešila asi pol roka dopredu. A dobre som urobila, lebo v salónoch z tých čo mali na požičanie som si nevybrala. Nakoniec som si vybrala z katalógu , skombinovala som dvoje šaty do jedných a dala som si ušiť na mieru. Ale to bolo už dávno, teraz je ponuka úplne inde.

tanyan
10. júl 2026

Ja som pred 16 rokmi vošla do salónu asi 3 týždne pred svadbou a vybrala som si. To bola pre mňa "prvá" skúška. Ani ich nebolo treba veľmi upravovať, len obvod hrudníka, aby som sa zmestila dnu. Potom som prišla ešte asi 3 dni pred svadbou na "poslednú" skúšku a potom už len vyzdvihnúť nažehlené.
V tom istom salóne som si neskôr požičiavala aj spoločenské šaty, raz dokonca aj v deň akcie (3 hodiny pred). Záleží od postavy, štýlu a očakávaní. Niekedy sa to stretne a život je ľahší.

sisska96
10. júl 2026

Ja som neskúšala nič, objednala som vo výpredaji za nízku sumu

anonym_afd110
10. júl 2026

Ved kazdy salon ma ine pravidla ako dlho podrzia vybrane saty v rezervacii. Zavolaj do salonu a tam ti povedia kedy ist na skusku. V nasom to bolo, ze podrzia max 2tyzdne od skusania. Nemalo by zmysel ist skor keby potom nemuseli mat na dane saty volny termin.

anonym_8c2f13
10. júl 2026

@anonym_autor Ja by som ti poradila si pozriet na webe kazdeho salonu aku maju ponuku siat, ci su tam nejake, ktore by si si aj realne vybrala. Za skusku sa povacsinou plati, aspon ja mam taku skusenost, takze neobiehala by som x salonov len tak akoze. Na jesen zvyknu salony robit vypredaj a pripravuju novu kolekciu, takze pockala by som dovtedy. Ale pol roka dopredu staci. Ak mas nejake vysnene saty a maju ich v konkretnom salone, tak sa tam objednaj a uvidis ci ti aj sadnu pretoze nie vzdy to tak je a nakoniec si nevesta vyberie ine saty. Ak by si si vyberala z novej kolekcie a svadbu mas v juni tak ani nemusia byt este pred tebou pozicane, zavisi ci to je vychyteny model. Niekedy sa oplati kupit z vypredaja salonov, za cenu pozicania budes mat vlastne saty ktore mozes este potom dalej predat.

personality
10. júl 2026

Max 4 mesiace pred svadbou, ale pozerať čo sa Ti páči môžeš aj skor.

anonym_e36499
10. júl 2026
@tanyan

Ja som pred 16 rokmi vošla do salónu asi 3 týždne pred svadbou a vybrala som si. To bola pre mňa "prvá" skúška. Ani ich nebolo treba veľmi upravovať, len obvod hrudníka, aby som sa zmestila dnu. Potom som prišla ešte asi 3 dni pred svadbou na "poslednú" skúšku a potom už len vyzdvihnúť nažehlené.
V tom istom salóne som si neskôr požičiavala aj spoločenské šaty, raz dokonca aj v deň akcie (3 hodiny pred). Záleží od postavy, štýlu a očakávaní. Niekedy sa to stretne a život je ľahší.

@tanyan 3 týždne ? Ja tri dni pred svadbou. Pani sa mi opýtala že kedy máme svadbu - vravím v sobotu. Pani zas a ktorú sobotu? Vravím túto najbližšiu čo bude. Bol utorok - do soboty 3 dni. Povedala že ešte sa s tým nestretla.
som štíhla doteraz, šiat nájdem všade dosť.

anonym_e36499
10. júl 2026

autorka - myslím že 2 mesiace stačí.

bg92
10. júl 2026

Polroka dopredu som sla ja

anonym_57014a
10. júl 2026

No na skusku mozes ist. Resp sa aspon poobzerat co sa ti paci. Ja som mala vysnivany styl. A ked som si to obliekla prislo sklamanie...
takze som musela hladat dalsie.
Taktiez mozno nejake ti "uchmatne" ina nevesta. Takze tym ze si ich rezervujes skor tak ich mas-povacsine sa da pripadna zmena kludne v danom salone aj mesiac pred svadbou-ak budu ine saty k dispozicii.

kitycat
10. júl 2026

Cim skor pojdes tym skor sa ti okukaji a bides hladat ine.

Skusat ist mozes ale zalohu nedavaj 😄