Koľko peňazí darovať kolegyni na svadbu?
Ahojte. Ideme na svadbu mojej kolegyni, máme bežný pracovný vzťah, nebývame často spolu ani v práci. Pozvala nás s mužom na svadbu, budeme tak do 19-20, nie na celú svadbu. Koľko € je podľa vás primerane dať do obálky ? Nechceme jej kupovať dar, veľmi ju nepoznám.
Ak budete mať večeru a budete dvaja dala by som nejakých 300 eur nech je v "pluse" lebo len tá večera a prípitok vyjde na jedného tak cca 70 eur...
@anonym_autor 100 na osobu..my sme teraz boli kolegovia a kazdy daval 100, takze vy 200 aspon... a nikochodom nie je slusne tak skoro zo svadby odist. Ked ste nehcceli ist, mala si radsej odmietnut a pozvala by niekoho, co by jej svadbu oslavil aspon do cepcenia..
@anonym_autor 100 na osobu..my sme teraz boli kolegovia a kazdy daval 100, takze vy 200 aspon... a nikochodom nie je slusne tak skoro zo svadby odist. Ked ste nehcceli ist, mala si radsej odmietnut a pozvala by niekoho, co by jej svadbu oslavil aspon do cepcenia..
@anonym_bf87b1 ideme viaceré ale nedokázali sme sa nejako rozumne dohodnúť..
@marsmykkok ja som mala svadbu minulý rok na jeseň, a dostávali sme väčšinou okolo 100€, ale neviem či to nie je zase málo ..
bola aj ona tebe na svadbe? koľko ti dala? toľko jej daj aj ty jej.
aj keď ísť niekomu na svadbu koho moc nepoznám je zvláštne, skôr by som odmietla pozvanie a išla s kvetmi len na úrad. aj tak idete byť krátko len do 19 h.
Ja som tak rada, že ma nikto mimo najbližších nepozýva na takéto nezmyselné svadby - aby som ja vyvalila 300 eur na skoro cudzieho človeka len preto, aby sa jej to finančne "vrátilo" 😃😃
Ja som tak rada, že ma nikto mimo najbližších nepozýva na takéto nezmyselné svadby - aby som ja vyvalila 300 eur na skoro cudzieho človeka len preto, aby sa jej to finančne "vrátilo" 😃😃
@petracandle Ved o tom je pozvanie, ak nechces ist, nemusis. My sme v praci vyborny kolektiv a kolegynu velmi lubime a boli sme pozvani 6. Ona chcela na svadbe vela mladych(ja uz velmi nie som 😅), aby bola vyborna zabava. Aj jej muz mal vela kolegov a kamaratov pozvanych. Vyborne sme sa zabavili, boli sme do rana. Ak by ma pozval niekto, koho ledva poznam, tiez odmietnem - lebo su to predsa len naklady - rozlucka, saty, dary.. ked je to pre niekoho, na kom mi zalezi, nelutujem ani cent.
@petracandle Ved o tom je pozvanie, ak nechces ist, nemusis. My sme v praci vyborny kolektiv a kolegynu velmi lubime a boli sme pozvani 6. Ona chcela na svadbe vela mladych(ja uz velmi nie som 😅), aby bola vyborna zabava. Aj jej muz mal vela kolegov a kamaratov pozvanych. Vyborne sme sa zabavili, boli sme do rana. Ak by ma pozval niekto, koho ledva poznam, tiez odmietnem - lebo su to predsa len naklady - rozlucka, saty, dary.. ked je to pre niekoho, na kom mi zalezi, nelutujem ani cent.
@dadis áno, ale autorka písala, že majú len bežný pracovný vzťah, čiže nie blízky ako vy. Blízkym nemám problém ale mi príde neskutočné dať napr 10tim kolegom po 200 eur 😃 zato pôjdem na dovolenku
@dadis áno, ale autorka písala, že majú len bežný pracovný vzťah, čiže nie blízky ako vy. Blízkym nemám problém ale mi príde neskutočné dať napr 10tim kolegom po 200 eur 😃 zato pôjdem na dovolenku
@petracandle Suhlas, tiez mi je divne, preco pozvanie prijala - ani nie su blizke, ani sa tam nechce zdrzat
@anonym_79cad8 nebola, nerobila som tam ešte vtedy. Pozvala všetky kolegyne ( nie je nás veľa), niektoré kolegyne neprídu, ale mne by bolo blbé takéto pozvanie odmietnuť..
@petracandle vieš čo ale nam 300€ dali fakt že asi rodičia, inak nikto 😃 neviem si osobne predstaviť tiež toľko dať cudziemu
@petracandle Suhlas, tiez mi je divne, preco pozvanie prijala - ani nie su blizke, ani sa tam nechce zdrzat
@dadis vieš čo svadba je ďaleko, a ja idem v sobotu hneď ráno do práce, takže si nemôžem dovoliť byť dlho 😃
300 euro kolegyni, ktorú poriadne ani nepoznám ?? 100 euro plus fľaša pre neho a kytica pre ňu a dosť ... Ja som sa vydávala pred mesiacom a 300 euro sme dostávali od rodiny a veeeľmi blízkych kamošov, ale kolegyni ? ani by ma nehlo :D
@dadis vieš čo svadba je ďaleko, a ja idem v sobotu hneď ráno do práce, takže si nemôžem dovoliť byť dlho 😃
@anonym_autor Nechapem, preco ti bolo blbe odmietnut a ked uz si teda neodmietla, preco si si nevybavila volno..prepac, ale mas 5 rokov, ze robis take chobotiny? Tebe by sa pacilo, keby ti hostia odisli po veceri?
Ja by som radšej odmietla. Nemám tiež peniaze nazvyš a s ešte sa treba aj obliecť a teda tie sumy sú dosť prehnane...že pár stovák... Nie každý na to má...
@anonym_autor Nechapem, preco ti bolo blbe odmietnut a ked uz si teda neodmietla, preco si si nevybavila volno..prepac, ale mas 5 rokov, ze robis take chobotiny? Tebe by sa pacilo, keby ti hostia odisli po veceri?
Inak tej kolegyni bolo mozno blbe ta nepozvat, ked pozyvala vsetky svoje dobre kolegyne..ale asi dufala, ze pozvanie odmietnes..
@anonym_autor za mňa 100€ max ale asi by som nešla na cudziu svadbu, kde ledva poznám nevestu 🙂. A to som open minded človek, toto mi príde svojim spôsobom zvláštne
Keď len nie blízkej kolegyni 300e, koľko potom má dať najbližšia rodina? A potom, aby boli v pluse? Svadobný hosť má so svadbou tiež náklady, už len šaty, oblek, topánky… A svadobný hosť tiež nemá vplyv na výšku nákladov na svadbu - niekto si vymyslí svadbu v kaštieli, podáva sa 5-chodová večera na striebre a hostia plaťte? A potom koľko dať na svadbu, ktorá sa koná v dedinskom kulturáku?
Autorka, daj podľa seba. A hlavne podľa tvojich finančných možností.
@anonym_autor za mňa 100€ max ale asi by som nešla na cudziu svadbu, kde ledva poznám nevestu 🙂. A to som open minded človek, toto mi príde svojim spôsobom zvláštne
@dadis u nás sa nedá len tak hocikedy zobrať voľno, nedalo sa to teraz inak veľmi spraviť.. ja by som si cenila, že vôbec by tie kolegyne prišli.. je pochopiteľne, že musím ísť preč, keď ráno skoro vstávam do práce, a byť na mne, tak v sobotu nerobím.
@anonym_7a72d8 vieš čo ale u nás je pracovný kolektív dôležitý, a toto môže istým spôsobom tie vzťahy prehĺbiť, nakoľko nemáme veľmi čas tráviť spolu čas mimo práce
kúp mladomanželské blahoželanie, tam daj max 100 Eur (ako sorry ale 300 Eur to mi príde ozaj moc) a keď tak ešte nejakú drobnosť a máš vybavené 😉 to že ťa pozvala, nie si teraz povinná jej tam dať 200-300 Eur..
Takže všetci, čo robíte svadby, počítate s tým, že sa vám náklady na svadbu vrátia? a ešte budete v pluse? Hmm, zaujímave. J ak niekoho pozývam na oslavu, svadbu atď. neočakávam, že sa mi vráti to, čo som do toho investovala. Pokiaľ nemám na svadbu, tak svadbu nerobím a nie, že ja ako hosť budem rozmyšľať koľko peňazí dali na osobu za jedlo, koláče, alkohol, výzdobu a ešte prihodím extra stovečku nech chudáčikovia majú niečo extra 🤦♀️
Tristo euto nedavam ani pokrvnrj rodine, nie to cudziemu človeku. Mne ked boli kolegovci ns mojej dvadbe, tak sa vyzbierali a kupili mi spolocny dar. A boli len kolegovci, brz partnerov a prisli okolo deviatej a zostali až po vykrucanku.
Takže všetci, čo robíte svadby, počítate s tým, že sa vám náklady na svadbu vrátia? a ešte budete v pluse? Hmm, zaujímave. J ak niekoho pozývam na oslavu, svadbu atď. neočakávam, že sa mi vráti to, čo som do toho investovala. Pokiaľ nemám na svadbu, tak svadbu nerobím a nie, že ja ako hosť budem rozmyšľať koľko peňazí dali na osobu za jedlo, koláče, alkohol, výzdobu a ešte prihodím extra stovečku nech chudáčikovia majú niečo extra 🤦♀️
@anonym_cca343 presne...chcem veľkú svadbu,ale nech mi to zaplatia hostia 🤣
Nešla by som na takú svadbu a keby áno, tak 50€ alebo kúpime s kolegami spoločný darček. Nechápem tento trend napozývať všetkých čo mi napadne len na to, aby mi zaplatili svadbu a dali niečo navyše. Keď na to nemám, tak nerobím veľkú svadbu…
@anonym_cca343 Pozri nie sme 50 rokov späť kedy varila rodina, jedna strana dala prasa a druhá kohúta do polievky, pálenka sa vypálila z ovocia zo záhrady a jediný náklad bol dať kňazovi na kostol a pár korún za prenájom kulturáku. Proste dnes to jedlo stojí peniaze a nepôjdem ako 4 členná rodina a nedám 100 eur spolu ved za toľko sa nenajeme ani na motoreste pri ceste. To svadobné menu s prípitkom stojí samotné len 50-70 eur. Preto proste tá stovka na osobu je minimum, ideálne dať trocha navyše. A zase nik nechce dať a žgrlí, ale beriem to ako zaujímavú udalosť a zaplatím si, 200 eur za deň v aquaparku nemá problém nik dať alebo 4000 eur za týždeň v Turecku a tu je niekomu veľa 100-150 eur daň na osobu za udalosť čo nebýva tak často.
Ja nechápem toto pozývanie kolegov na svadbu, hlavne ak ani nemáte nejaké vzťahy. Ona asi pozýva lebo "sa to patrí" a myslí si že to od nej čakáte, vy idete "lebo sa to patrí" a ani o nej nič neviete.
Ja by som slušne odmietla aj to pozvanie, dnes je to kolegyňa, o pol roka môže zmeniť prácu a viac ju neuvidíš. A ona bude mať na spomienkach zo svadby ľudí o ktorých po 10 rokoch ani nebude vedieť, kto sú.
Dala by som stovku a dovi dopo.
@anonym_cca343 Pozri nie sme 50 rokov späť kedy varila rodina, jedna strana dala prasa a druhá kohúta do polievky, pálenka sa vypálila z ovocia zo záhrady a jediný náklad bol dať kňazovi na kostol a pár korún za prenájom kulturáku. Proste dnes to jedlo stojí peniaze a nepôjdem ako 4 členná rodina a nedám 100 eur spolu ved za toľko sa nenajeme ani na motoreste pri ceste. To svadobné menu s prípitkom stojí samotné len 50-70 eur. Preto proste tá stovka na osobu je minimum, ideálne dať trocha navyše. A zase nik nechce dať a žgrlí, ale beriem to ako zaujímavú udalosť a zaplatím si, 200 eur za deň v aquaparku nemá problém nik dať alebo 4000 eur za týždeň v Turecku a tu je niekomu veľa 100-150 eur daň na osobu za udalosť čo nebýva tak často.
@marsmykkok Tak, ale 300 € jej nikto na Slovensku neda, kedže to je suma švrtinovej vyplaty priemerneho Slovaka.
@anonym_bf87b1 ideme viaceré ale nedokázali sme sa nejako rozumne dohodnúť..
@marsmykkok ja som mala svadbu minulý rok na jeseň, a dostávali sme väčšinou okolo 100€, ale neviem či to nie je zase málo ..
@anonym_autor Málo? :o Nieeeeeeeee. Ja by som dala kludne aj menej aj 50 stačí, nie ste rodina
100€, viac určite nie.
@marsmykkok tak možno práve preto, že sa ľudia rozhodnú nefinancovať niekoho predstavy o svadobnom dni (ktorý si možno sami taký nedoprajú), tak práve preto majú na to Turecko, či aquapark s rodinou.
A vieš, čo mám kolegu a kolegyňu, čo majú o týždeň svadbu. Dnes sa obe rodiny stretli a majú predsvadobnú zabíjačku, z ktorej mäso ide na svadbu. V piatok im idem piecť minipavlovky do Candy baru (a myslím, že nie som jediná, ktorá im takto niečo upečie). A aj alkohol zháňali od známych. 🤷♀️
Samozrejme, ideme sa im ako kolegovia poskladať, na dvakrát - jedenkrát v práci ako celé oddelenie a druhýkrát tí, ktorí sme pozvaní aj na svadbu. A nikto od nás neočakáva, aby sme im uhradili časť svadby (dokonca odmietajú, aby sme si samy zaplatili ubytovanie, ktoré nám zabezpečili).

@anonym_autor idú aj iný z práce? Tak sa dohodnite.