Koľko stojí svadba pre 35 osôb?
Ahojte, ti čo ste robili alebo sa chystáte robiť svadbu budúci rok, koľko vás to približne vyšlo? Viem cca ,že sa dáva 55-60€ na osobu a nejaké približne sumy za prenájom sály,šiat atd, ale v realite by som bola rada za reálne sumy. Chceli by sme sa zmestiť do 5 max 7 tisíc a do 35 ľudi. Zatiaľ sme riešili sálu ktorá vychádza 1000-1300€ a je v tom uvítací ceremoniál,prípitok,výzdoba celková,detsky kútik, priestor ,elektrina ,základný stolový servis,toalety vybavené základnou hygienou,personál počas svadby, a kompletne upratané priestorov, príde mi to za tu cenu super nie ?, samozrejme chceme DJ, fotografa. Ďakujem
@dejzy10 nechcem ti brať moc ilúziu. Svadbu sme mali pred 6r (nie extra pompéznu, nepotrpím si) mali sme 40 ľudí a vyšlo nás to všetko 8000€. Strava na osobu to vyšla okolo 70-80€. Fotografa a tortu sme dostali ako svadobný dar, čiže ešte okolo 500-600€ by to bolo drahšie a dj sme nemali 🙂 . Žiadna drahá lokalita, žiadne extra miesto na svadbu - hotelový garden house (nebolo to moc drahé).
@dejzy10 nechcem ti brať moc ilúziu. Svadbu sme mali pred 6r (nie extra pompéznu, nepotrpím si) mali sme 40 ľudí a vyšlo nás to všetko 8000€. Strava na osobu to vyšla okolo 70-80€. Fotografa a tortu sme dostali ako svadobný dar, čiže ešte okolo 500-600€ by to bolo drahšie a dj sme nemali 🙂 . Žiadna drahá lokalita, žiadne extra miesto na svadbu - hotelový garden house (nebolo to moc drahé).
@anonym_f7d34d čo všetko ste tam mali zarátané ? Dosť drahé je 80€ na osobu ešte pár rokov dozadu,toto už mám overenú sumu a to sa tam ani nepodáva ryža s mäsom
Mas velmi lacne menu v porovnani s cenou priestoru, co to je za miesto? Kastiel, hotel?
@dejzy10 nás pred tromi rokmi stála svadba 2000€, hudbu som mala svoju, fotila nás sestra, výzdobu sme si spravili sami, líčenie a kaderníčka v jednom 50€. Dá sa ušetriť pekne, za mňa je 5 a viac premrštené. Minúť za jeden deň 8000€ je uplne zbytočne podľa mňa.
Mas velmi lacne menu v porovnani s cenou priestoru, co to je za miesto? Kastiel, hotel?
@anonym_a9eae9 je to svadobný stan
@dejzy10 nás pred tromi rokmi stála svadba 2000€, hudbu som mala svoju, fotila nás sestra, výzdobu sme si spravili sami, líčenie a kaderníčka v jednom 50€. Dá sa ušetriť pekne, za mňa je 5 a viac premrštené. Minúť za jeden deň 8000€ je uplne zbytočne podľa mňa.
@anonym_86752c teraz je 2 tisíc len za jedlo pre hostí 🥹
@anonym_f7d34d čo všetko ste tam mali zarátané ? Dosť drahé je 80€ na osobu ešte pár rokov dozadu,toto už mám overenú sumu a to sa tam ani nepodáva ryža s mäsom
@dejzy10 no okrem menu sme mali aj večernú kapustnicu a švédske stoly (tam sme nerátali už plný počet osôb, lebo výber bol pestrý). Na večeru sme mali panenku s rozmarinovou omáčkou, opekané zemiaky a šalát (ak si dobre pamätám). Lenže okrem tohto ti treba koláče, korbáče,… takže ani tých 80€ vlastne nebola konečná suma na osobu.
zalezi od vela veci. ja neviem, ale asi sa neda povedat nejaka presna suma, ktorej by si sa mohla drzat. to moze byt rozmedzie aj okolo 2000.
@anonym_86752c teraz je 2 tisíc len za jedlo pre hostí 🥹
@dejzy10 chápem že šlo všetko hore. Záleží aj od rozpočtu, ak na to majú nech si spravia aj za 20 tisíc
@dejzy10 ak na to niekto má, nech si spraví svadbu aj za 20000e, ak nie, je to zbytočné vyhadzovanie peňazí, stačí len s 2 svedkami a najbližšou rodinou
@dejzy10 my budeme mat 60 ludi a cca 15tisic nas bude stat a to sme šetrili na čom sa dalo..napríklad kameramana ani nemame, ale dj, starejsi, fotograf, jedlo, obrúčky, saty, oblek, kolace, torta, kolace do vysluziek, výzdoba, súbor na odcepcenie, harmonikár ku kostolu, priestor a podobne srandy zhltnú, cakala som tiez menej
No tak toto ťažko povedať, záleží od nárokov. Naša svadba do 20 ľudí pred 4 rokmi 11 tisíc€, v tom istom roku kamosi 100 ľudí 20 tisíc, tento rok kamoš 60 ľudí 30 tisíc, iný kamoš 20 ľudí 9 tisíc. Koľko máš a chceš dať a podľa toho sa zariadiš.
Cena za sálu je super. Ostatane veci su len a len na tebe a muzovi. Ci vám stači oblečenie do 200e alebo do 2000e . Ci vám stačia obrúčky do 500e alebo do 1300e. Chápeš.
Rok 21... 40 ludi 6000 eur, kolace a vyzdobu som si robila sama, saty som mala za 100 a obrucky sme mali strieborne. Dj, kamera, fotograf, pitie,jedlo, proestori, saty, poplatok uradu atd.. ved si to zrataj... podla aktualnych cien...mozes si spravit tabulku kolko si ochotna za co dat a co vlastne vsetko chces a hladat takych dodavatelov..
Neter bude mať svadbu o mesiac, pomáham jej pri organizácii od začiatku takže celý rozpočet mám v mobile, len tak zo zvedavosti som si to porovnala, za mňa se zdá trochu premrštené, nás bude o hodne viac. Bude kamera aj fotograf, foto stena, kapela ale starejsí bude z rodiny(tradícia) a čepcenie nechce. U nás hostia nosia torty a koláče a z toho sa dáva ako výslužka, hostia dostanú po jednom medovníčku. Pečené prasiatko po polnoci bude dar zo ženíchovej rodiny. Šaty jednuché biele pre ňu, cez inzerát on už oblek má. A sumovo cca tak kde vy.
neter mala svadbu pred 3 rokmi približne s takým počtom ľudí a stálo ich to 12000
@dejzy10 no my sme mali v 2022 a cca do 60 ľudí a len hostina nás vysla tusim 6600, v tom bola aj vyzdoba, jedlo a alkohol, ranajky pre hostí, ubytko pre rodinu (cca 20 osob)..okrem tohto sme platili asi dalších 6000 za saty, oblek, obrúčky, výslužky, svadobnú tortu a Candy bar, obrúčky, fotografa, niečo v kostole za výzdobu, makeup a taaak..a to musím povedať že sme si úplne neuleteli ani na obruckach ani na šatách..príklad naše obrucku boli do 900 eur švagriná mali za 1900, ja som mala požičanie siat tusim 690 kamoska 1200..takze ono je to dost položiek, takze ta suma sa veľmi narata🤷♀️z mojho pohladu hostina a počet hostí urobí najmenší rozdiel lebo to ostatne musíš platiť bez ohľadu na to či máš 10–150 ľudí..akurat jedlo je rozdiel
@dejzy10 my sme mali v maji, 35 ludi, vyslo nas to do 5000€ aj s ubytovanim ale bez siat/obleku a obrucok.
Hostina 1800€, ubytko 930€, kolace 350, kvety 140€, muzika 500€, fararovi a organistke sa davalo dokopy 130€, vyzdoba 500€, alkohol 250€, bealko bolo v cene na osobu.
Vyzdobu aj muziku by som ja osobne zredukovala, ale bol to dar od rodicov a boli to ich volby tak som povolila. Osobne si myslim ze najom za salu mate vysoky ak platite este 60€ na osobu ale ak je to vasa volba tak viete usetrot inde.
ako pisu vsetci, zalezi kde, zalezi ake jedlo, my sme mali v lete o 17 ludoch - predjedlo, polievka, hlavne jedlo, pirpitok, alkohol a zakusky s tortou sme si doniesli, zakladnu vyzdobu stola stolicek spravili oni, my sme si doniesli kvety, balony, napisy, kava a napojovy lsitok co si kto objenal bolo navyse, ze vším všudy nas to stalo 1095€, nemali sme starejšiho, čepčenie, DJa, hudbu sme si vlastnu priniesli, boli sme od 16:00 do polnoci, takze svadbu spravit aj za 2000€ aj za 20 000€ je to na tebe co ocakavas, v akom regione robis, od svadobcanov sme dostali 6500€ takze nas svadba nestala v podstate nic, isli sme na krasnu svadobnu cestu a zaplatili si na nej este aj fotenie pri mori s utesmi, takze nam este aj ostalo... na osobu nas to vyslo cca 50€-60€, mali sme aj druhu vceru ako keby a to boli chlebicky, pagace sme svoje doniesli tiez, pamataj ze platis za to ze sa ti tam vsetci zadarmo najedia a napiju, my sme to ponali preto takto nakolko nepovazujeme pompeznu svadbu za nevyhnutnost, radsej penaize vyzijem na cestovanie....
Rok 2019 - 23 ľudí cca 3 000 komplet so všetkým. Nešetrili sme na koláčoch a jedle, neboli sme ochotní vyhadzovať peniaze za drahé obrúčky, oblečenie (moje šaty tuším 30 €, obrúčka 50 €, muž si dal za 50 vytetovať) či výzdobu miestnosti. Bez ubytovania, starejšieho, fotostien, kamery a kvetov, fotograf bol synovec - hosť.
Mali sme 40, ak odratam saty obrucky oblek atd tak nás to vyslo do 5-6tisic
@anonym_86752c svadba na urade a obed pre kolko 8ludi? 🤷♀️
@anonym_86752c minuli sme ovela viac ako som napisala. Zabudla som este na obrúčky. Obrad a hostina a dalsie veci s tym spojené v inej krajine uz ani nevravim. Ale neľutujeme to 🤗
ako pisu vsetci, zalezi kde, zalezi ake jedlo, my sme mali v lete o 17 ludoch - predjedlo, polievka, hlavne jedlo, pirpitok, alkohol a zakusky s tortou sme si doniesli, zakladnu vyzdobu stola stolicek spravili oni, my sme si doniesli kvety, balony, napisy, kava a napojovy lsitok co si kto objenal bolo navyse, ze vším všudy nas to stalo 1095€, nemali sme starejšiho, čepčenie, DJa, hudbu sme si vlastnu priniesli, boli sme od 16:00 do polnoci, takze svadbu spravit aj za 2000€ aj za 20 000€ je to na tebe co ocakavas, v akom regione robis, od svadobcanov sme dostali 6500€ takze nas svadba nestala v podstate nic, isli sme na krasnu svadobnu cestu a zaplatili si na nej este aj fotenie pri mori s utesmi, takze nam este aj ostalo... na osobu nas to vyslo cca 50€-60€, mali sme aj druhu vceru ako keby a to boli chlebicky, pagace sme svoje doniesli tiez, pamataj ze platis za to ze sa ti tam vsetci zadarmo najedia a napiju, my sme to ponali preto takto nakolko nepovazujeme pompeznu svadbu za nevyhnutnost, radsej penaize vyzijem na cestovanie....
@apostolko no ano znama mala teraz 80 ludi 25000 palka riadna, platil otec nevesty..
@anonym_86752c svadba na urade a obed pre kolko 8ludi? 🤷♀️
@anonym_f22c5a svadba v kostole s celou paradou a hostina pre 35 ludi vrátane večere švédskych stolov a zábavy do rána.
@dejzy10 ahoj no svadba v dnešnej dobe výjde naozaj draho počítaj presne ako píšeš 55-60€ na osobu my sme ešte doplácali aj 2€ za vodu na osobu počas celého večera + v cene nebolo predjedlo to nás vyšlo ešte nejaké 3-4€ na osobu a prenájom sály väčšinou v sezóne ide kolo 1000€ niektoré sály majú mimo sezóny menšie ceny a služby ktoré píšeš myslím že väčšina sál má v cene
@dejzy10 ahoj no svadba v dnešnej dobe výjde naozaj draho počítaj presne ako píšeš 55-60€ na osobu my sme ešte doplácali aj 2€ za vodu na osobu počas celého večera + v cene nebolo predjedlo to nás vyšlo ešte nejaké 3-4€ na osobu a prenájom sály väčšinou v sezóne ide kolo 1000€ niektoré sály majú mimo sezóny menšie ceny a služby ktoré píšeš myslím že väčšina sál má v cene
@timi_111 no tak aby som dala vedieť ako na tom zatiaľ sme ,tak sme vychytali naozaj peknú veľkú sálu za 200€ , k tomu je aj výzdoba komplet -ak by sme chceli živé kvety tak si to musíme zariadiť a je tam aj vlastne upratovanie po svadbe , obsluha do kedy budeme chciet, na osobu to vychádza 45€ a ak budeme chcieť +3€ predjedlo. V cene je v tomto aj káva, prípitok , džbán s vodou a citrónom , hlavne jedlo, švédske stoly.

Velmi nafuknuta suma za priestory