Menej tradičná svadba a rodinné nezhody
Ahojte. Mali ste niektorá svadbu podľa seba, menej tradičnú? My budeme mať civilný obrad v altánku, nechceme jesť iba z jedného taniera (radšej si každý vychutnáme jedlo z vlastných tanierov), nechceme podbradníky lebo sa nám to nepáči, bude DJ čo bude hrať prevažne modernú hudbu, nechceme čepčenie (radšej prípitok o polnoci), na obrade pôjdeme spolu vedľa seba, žiadna odobierka, jedlo bude modernejšie (iba vývar bude tradičný) a z tradícií budeme mať iba rozbíjanie taniera, možno topánkový kvíz a prenesenie cez prah dverí, a nebudem pozývať polovicu rodiny len preto, že sa to patrí, keď sú aj tak protivní a nerozprávame sa spolu cez 10 rokov. Ako výslužky sa budú dávať veci čo človek ocení, využije a samozrejme koláče. Všetko si budeme platiť a dohadovať sami, vrátane výslužiek. Mám tu jeden problém, odkedy som rodičom povedala že bude svadba tak otec stále frfle. Svadba bude začínať až okolo 16:00 a on hovorí, že chce aby to bolo na jeseň alebo v zime (sála bude klimatizovaná), ako jedlo chce vývar, mäso na prírodno, pol ryža pol hranolky. Nepozývaj toho a tých, do výslužiek že musím dávať fľaše s pálenkou lebo sa to tak robí (nikto z rodiny nepije, maximálne medovinu ktorú sme tam chceli dať), že on tam nasilu zavolá ľudí na čepčenie, že on sa chce stretnúť so snúbencovou rodinou a povedať im nech si dohodnú pre svoju stranu svoje koláče a nech mu dajú vedieť koľko kusov pálenky pôjde komu a koľko mu majú dať peňazí, alebo nech si jeho strana zaplatí vlastné výslužky. Už odmietam k rodičom chodiť často lebo nechcem toto počúvať dookola. Stále mu vysvetľujeme, že je to naša svadba a bude to podľa nás a nech sa s tým zmieri. Radšej sme mu nepovedali že na stoloch bude iba minimum zákuskov, lebo tam budeme mať ešte candy bar s pestrejšími zákuskami a pohárikmi. Odmietam s ním už riešiť túto tému. Zažili ste niečo podobné?
Nedocitala som až do konca, lebo mám pocit že si sem prišla napísať len aká si výnimočná, ale práveže tradičné svadby so všetkým vymenovanym už skôr idú do úzadia a takéto sa robia malo, takže nie, nie si vôbec špeciálna snehová vločka. Urob si svadbu aká sa ti páči. Predsav si, že dnes už sú bežné svadby dokonca v piatok
chceš vedieť čo je netradičná svadba? šaty s boa, kytica z oranžových ľalií, asi 20 hostí v salóniku bez tancovačky, po obedovečeri a koláčikoch starší a deti domov a mladí s partiou v svadobných šatách na diskotéku… to je netradičná svadba… pred 31 rokmi…
Rodičom povedz dátum a čas a viac a nimi nerieš.
ale k tvojej otázke - urob si to podľa seba a s otcom to nerieš 😏
Som myslela že napíšeš niečo úplne netradičné. Teda dlho som nepočula o svadbe kde by bolo všetko vˇo si vymenovala. Podľa toho sme mali aj my úplne netradičnú svadbu a to som si myslela že bola trafičná. Jasne že si urobte ako chcete. Ale ak chce mať otec vývar, mäso na prírodno a pol na pol hranolky a ryža tak prečo mu to nedať?
Budete mať úplne tradičnú svadbu a otec sa k tomu aj tak stavia. Keď si chcete spraviť podľa seba tak aj spravte a neoznamujte im každý krok.
Tak ako si opísala vyzerala takmer každá svadba, na ktorej sme za posledných asi 5 rokov boli 😊 čepčenie napríklad som videla ja asi iba raz v živote, keď sme boli na východe… otca by som rázne stopla, dala mu pozvánku, keď na to príde a to je všetko, ostatné by som s nimi nerozoberala …
Ja som cakala nejaky ulet v style zelene svadobne saty, svadba niekde o pol noci pod svitom mesiaca a podavat sa budu pecene hnede banany 😁
Myslim, ze si opisala uplne normalnu svadbu.
Ved toto je v podstate klasicka svadba len bez par tych tradicnych somariniek. Za mna - spravte si svadbu uplne podla seba, nikomu do toho nic nie je. Aj keby si sa chcela vydavat bosa na luke, kto chce prezit s vami ten den pride, kto chce frflat, tak nech si frfle a nemusi ani chodit. Nedaj sa odradiť. A to hovorim ako clovek, co sme mali dost netradicnu svadbu. Inak len tak zo zvedavosti - co su prosim konkretne tie vysluzky co kazdy oceni a vyuzije, to by ma fakt zaujimalo? 🙂
@anonym_autor Nuž, my sme svadbu zorganizovali do 3 týždňov, sobáš na úrade s cca 35 ľuďmi, potom menšia reštika, ani výslužky sa nerozdávali, teda iba pár ľuďom, redovým ( žobravým🙂 tancom som nikoho neobťažovala , CD- čka sme si púšťali sami, o polnoci som sa neprezliekala ( nemala som závoj, šaty á la šľahačková torta) ani ma nikto neunášal, neboli sme ani strojene pózovať u fotografa......a bolo dobre. Finančne sme nezruinovali ani rodičov, ani seba.
@anonym_autor nik mi nekecal do svadby, nemali sme vôbec tradičnú svadbu. Rodičia dostali viac menej len pozvánku, svokra mi pomáhala s candy barom (sama sa ponúkla). Výzdobu som si robila tiež sama v takom minimalistickom romantickom štýle a žiadne tradície - čepčenie a pod. sme nemali. A keďže to bol hotel v lese, tak ani únos 🤣😂.
Normalna svadba, s rodicmi neries, je to Vasa svadba, financujete si ju vy a podla toho sa zariadte
Toto mi pripomína moju svadbu 😅 Problemom bola mama. Nemali sme odobierku, podbradniky, nejedli sme z toho istého taniera, nebolo čepčenie (vraj ako sa zo mňa stane žena?!), nebolo žiadne svadobné auto, lebo svadba bola v parku kaštieľa, noc pred svadbou som trávila tam a nie doma (Však sa patrí, aby nevesta spala u rodičov. Ale, že pred svadbou som tam nespala 6 rokov to bolo ok). A aký bordel mama narobila, lebo som mala na sebe iné svadobné šaty, ako chcela ona 😄 A to nevravím, že aj topanky a účes iný a pri tanci som si dala dole závoj….ponaučenie? Povedz rodičom datum a miesto a to je všetko. Vaša svadba, vy si platíte, vy rozhodujete.
Ak chceš netradičnú svadbu, tak sa zoberte na tajnáša (úrad,kostol) a potom urobte jednu garden párty ako my. A dress code rifle, kraťasy, tričko. Žiadna vyslúžka, žiadna torta, žiadne hlúposti, iba chill party. Rodina, priatelia, kolegovia, všetci dokopy, do 50 ľudí: Hlavne no stress a pohoda.
Výslužka iná, než koláče, nie je žiadna tradícia, len novodobý trend.
No ja ty neviem Som vydá dvadsať rokov a k tradíciám nemali sme topánkový kvíz ani prenesenie cez prah dverí, nemala som čepcenie, nemali sme ani podbradníky, pozvali sme iba 20-20 osôb z oboch strán nie celú roky a hostia dostali na vyslužku iba koláče a ja som dvadsať rokov žila v domnení že som mala tradičnú svadbu.
Ak chceš netradičnú vymyslí niečo iné s týmto nespravia dieru do sveta
,*malo to byť .....roky nevidenú obšírnu rodinu
@anonym_autor prosím ťa čo užitočné plánuješ dať na vyslužku?
Lebo toľko haraburd čo sme za posledných 5-10 rokov dostali,. človek nevymyslí
My sme mali svadbu uplne netradicnu. Brali sme sa v kostole a po obrade sme sa stretli v malom altánku v kostolnej zahradke, kde sme si pripili, dali si nieco na zjedenie, kolace, porozpravali a pofotili sme sa. Neskor som sa prezliekla a sli sme "partia mladych" na pizzu. Vecer som manzelom odchadzali na chatu, ako nasu "svadobnu cestu" a o par dni do chorvatska. To bola cela nasa svadba. Pre niekoho nudna alebo priliz moderna, pre nas nasa vysnivana a jednoducha v kruhu rodiny a najblizsich. Nasa. Nikdy sme neboli za tradicie, rozbijanie tanierov, cepcenia a podobne zvyky, ziaden sileny program. V tom sme sa s muzom zhodli.
Ani po 13 rokoch by som to nemenila.
@anonym_autor
mna keby takto vytočili, tak presne idem podla prveho komentu 😃
Dodatocne mozno svoatocny obed s tortou kavou a vybavene. My sme planovali obrad na urade, posedenie v restauracii obed kolac dorta. Nooo ale organizacne casovo by to bolo na rok a bola som tehotna. Takze netradicne - agentura nam vsetko zariadila a do 4 tyzdnov bola svadba, o dvoch svedkoch v inom state. Predslavnostnu veceru sme si dali v hoteli, velmi sme sa so svedkami nasmiali. Svadobny obed sme si dali na Vianocnych trhoch pred odletom 😀. Za mna super, bez problemov, hadok, prietahov kto co chce nechce.
Vezmite sa tiez sami a vybavena vec. Rodicia to vzali v pohode. Ocino robil a mamina tiez. Som rada, ze sa z rodiny ponukli (idem ti za svedka a hotovo! 🥰) krasne gesto. Nikto sa nehneval, rodicia nam dali potom peniaze do obalky a isli sme sa najest 🙂.
moja mama sa vydavala v 1976 zobrali rodicov akoze na vylet do tatier. boli zo zapadu.
tam na nich vybalili svadbu. mama mala bledunko ruzove saty take ake sa vtedy nosili na slavnostnejsie udalosti, a oco bledoruzovu koselu 😀
kyticu mala z polnych kvetov. doslova polnych take co nasklbali po ceste z tury do hotela. svedkovia kamosi co tam zili. vecera v hotely a koniec.
ja som spravila chybu ze som sa dala ovplyvnit, nakoniec bola svadba podla nikoho zmeska hovadin. nastastie mi na takych kravinach nezalezi ale keby ano stvalo by ma to roky lebo to bolo cele uplne odveci. vo vysledku nikto nemal to co chcel.
mala som svadbu podla mna… o 17,00 v piatok, s dvoma svedkami a dvoma hostami (partneri svedkov). za mna idealne..
Mňa teraz napadla svadba môjho bratranca. Nevesta mala rozvedených rodičov, nemohli sa vystát. Naša časť rodiny u nás v kultúráki asi 100-150 osôb, nevestina časť zo strany matky a priatelia v reštaurácii v meste cca 50-70 osôb a dvadsať osoby zo strany nevestinho otca.
Oni mali akože pendlovať medzi týmito tromi miestami. K tomu únos nevesty.
Nakoniec neboli ani tu ani tam ani hemtam.
Vieš prečo? užívali si svadobnú noc
To bolo v časoch keď ešte mladý spolu pred svadbou nežili

za mna je teda toto tradicna svadba se vsim vsudy este aj s hadkami.
sa zoberte o dvoch svedkoch a co ustrite za tu tragediu ktora nakoniec nebude podla nikoho chodte na maledivy na svadobnu cestu