icon

Mesiac staré dieťa na svadbe - áno/nie

13. okt 2025

Isli by ste? Dieta by bolo v nosici/satke… so sluchadlami na usiach, nekolovalo by na ruky cudzim. Ja mam v tehotenstve ockovanie proti ciernemu kaslu a rsv, zvazujem este covid a chripku.

lienka.7
13. okt 2025
@anonym_autor

@weleda123 ja sa neradim, ja sa len nudim a pytam sa ci by ine isli alebo nie

@anonym_autor vies co, keď sa nudíš tak chod variť a poupratovať

anonym_53c384
13. okt 2025

@anonym_autor nešla by som ani náhodou, to ťa ako napadlo? ˇČo budeš mať z teh svadby? A nešla by som ani sestre, jedine tak, že by mi niekto dieťa strážil a my by sme tam chvíľu po sobáši pobudli.

anonym_d5163d
13. okt 2025

Inak autorka, bábo ti môže dostať tak parádny stres, že to zanechá na ňom následky na mesiace, roky dopredu.

anonym_c9597b
13. okt 2025

To uz rachelka mala viac rozumu a nesla na svadbu svojej sestre 🤣🤣🤣🤣

lienka.7
13. okt 2025
@anonym_autor

@lienka.7 a satka je co? Kde ho budem mat? S opatrovatelkou na izbe?
A ak to je sebecke, tak ano. Aj ja mam narok na zivot

@anonym_autor myslím, že tento tvoj komentár hovorí za všetko. Nechápem, naco si potom mala dieta, keď ti je očividne na obtiaž? Jaj, aby si bola (dalsie) 3 roky len tak doma? Fakt, si TOP MATKA👌

anonym_922eaf
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď máš nárok na svoj život, tak si nerob deti, keď nie si ochotná pochopiť, že také bábätko potrebuje ticho a pokoj. Ešte si ani neporodila a už machruješ. Dieťatko môže mať žltačku alebo hocijaké problémy a aj ty ešte nekrič hop. Ešte si nepreskočila.

ivik4
13. okt 2025

Autorka ano mozes byt sebecka a ist na svadbu. Chod , sama a daj deti strazit opatrovatelke. Tak male bábo potrebuje naozaj klud,nie taketo akcie

anonym_d5163d
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor šatka jw vhodná, až keď dieťatko udrží hlavičku a aj to len na nevyhnutný čas kvôli záťaži na chrbátik a kĺby.

autor
13. okt 2025
@anonym_d5163d

@anonym_autor šatka jw vhodná, až keď dieťatko udrží hlavičku a aj to len na nevyhnutný čas kvôli záťaži na chrbátik a kĺby.

@anonym_d5163d to nie je pravda

anonym_d5163d
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d5163d to nie je pravda

@anonym_autor viem o čom píšem. Je to pravda.

oblecenie99
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tvoj život sa neskončil, len sa zmenil, a nechápem, čo na Tom nechápeš ty. Založia si diskusiu, vidíš na vlastné oči, že veľká väčšina ťuká na čelo, tak sa ideš hádať a pichať do každého otázkami prečo, načo, čo také a pod.?
Ja som s mesačným nešla ani do Lidlu, vybavila som to donášku k dverám, alebo nákup vybavil manžel. A kebyže som musela,tak áno pôjdem, ale na nevyhnutne potrebný čas.
Tu ani nejde len o tie vírusy, ale o to, že to dieťa v prvých dňoch a týždňoch života potrebuje pokoj a pre mňa je maximálne nepochopiteľné, prečo musia niektorí rodičia silou mocou dokazovať aj takto extrémne, že im sa život neskončil. Svojim spôsobom sa ten stary život každým dieťaťom "skončí" a zmení sa, či sa to páči alebo nie. Dieťa nie je plyšák, ktorého hodín do auta/nosiča/šatky a idem s ním do davu.. ako chceš, tvoje dieťa, tvoja zodpovednosť, tvoje rozhodnutie.
Pýtala si sa, povedali sme náš názor.

anonym_d5163d
13. okt 2025

A keď už spomínaš Lidl, normálne ženy s babatkami do nákupných centier nechodia vôbec. Škoda ti niečo písať keď sa oháňaš Lidlom. Moje dieťa bolo v nákupnom centre prvý krát keď malo jeden rok a hneď aj ochorelo.

autor
13. okt 2025
@anonym_d5163d

A keď už spomínaš Lidl, normálne ženy s babatkami do nákupných centier nechodia vôbec. Škoda ti niečo písať keď sa oháňaš Lidlom. Moje dieťa bolo v nákupnom centre prvý krát keď malo jeden rok a hneď aj ochorelo.

@anonym_d5163d a normalne zeny nakupuji kde?

michaelam2
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nakupoval muz. Pripadne donaska ku dveram.

anonym_d5163d
Autor odpoveď zmazal
janaspa
13. okt 2025
@oblecenie99

@anonym_autor Tvoj život sa neskončil, len sa zmenil, a nechápem, čo na Tom nechápeš ty. Založia si diskusiu, vidíš na vlastné oči, že veľká väčšina ťuká na čelo, tak sa ideš hádať a pichať do každého otázkami prečo, načo, čo také a pod.?
Ja som s mesačným nešla ani do Lidlu, vybavila som to donášku k dverám, alebo nákup vybavil manžel. A kebyže som musela,tak áno pôjdem, ale na nevyhnutne potrebný čas.
Tu ani nejde len o tie vírusy, ale o to, že to dieťa v prvých dňoch a týždňoch života potrebuje pokoj a pre mňa je maximálne nepochopiteľné, prečo musia niektorí rodičia silou mocou dokazovať aj takto extrémne, že im sa život neskončil. Svojim spôsobom sa ten stary život každým dieťaťom "skončí" a zmení sa, či sa to páči alebo nie. Dieťa nie je plyšák, ktorého hodín do auta/nosiča/šatky a idem s ním do davu.. ako chceš, tvoje dieťa, tvoja zodpovednosť, tvoje rozhodnutie.
Pýtala si sa, povedali sme náš názor.

@oblecenie99 ano presne, zivot sa nekoci, ale minimalne prvy rok sa vsetko prisposobuje dietatu a jeho poziadavkam. To po hopi az ked bude mamou, teoria je jedna vec, ked ma pocit ze ju ma v malicku, no prax bude o niecom inom, drzim palce nech ju to velmi nezaskoci.....

elis248
13. okt 2025

@anonym_autor nie, nebrala by som mesačné bábätko na svadbu. Veď také malé bábo potrebuje kľud. Zbytočne to niektoré matky silia, že materstvom život nekončí a chcú si užívať a podobné žvásty. Nekončí. Neznamená to, že už musíme iba sedieť doma. Ale treba mať správny úsudok, kedy uprednostniť potreby dieťaťa a kedy potreby matky. A mesiac po pôrode, kedy si bábo iba zvyká na nový svet ho trepať do hluku, medzi kopec ľudí? Slúchadlá? Akože ľudia nebudú očumovať? A to tam priestor okolo dieťaťa dáš opáskovať, že nepribližovať sa alebo ako? Veď to dieťa vníma všetko a ešte ti môže celú svadbu nervózne prerevať a ty z toho budeš na prášky. Nie všetky bábätká sa napapajú a pekne potom pospinkajú. Takže za mňa nie. A to by sa mohlo vydávať pre mňa za mňa aj moje dvojča. Určite by to rodina pochopila. Maximálne tá chvíľka na obrade, zagratulovať a domov.

anonym_d5163d
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bábätka majú otca predsa a vždy sa dá vybaviť si aspoň na prvé mesiace pomoc. S tým sa predsa musí rátať že žena a dieťa po pôrode potrebujú aspoň 3 mesiace na zotavenie a dieťa nevystavovať zbytočne kolektívom keď netreba do roka.

maminkadeticiek
13. okt 2025

Sibevam zeny??? NIE!

vieronika14
13. okt 2025

@anonym_autor nie

tiezjedna
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor podľa niektorých zalezú do atómového krytu a tam sú minimálne rok😉

anonym_650695
13. okt 2025

ja by som nešla ani s 5 ročným, nie to ešte s novorodencom

bielasovicka
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor normálne ženy majú mužov ktorí jej pomáhajú, najmä mesiac po pôrode. Ale tebe je zbytočné hocičo hovoriť a radiť, nemá to zmysel. A už vôbec neviem načo ti bolo dieťa, keď nemáš vôbec záujem sa o nho starať,a chceš si užívať život tak ako pred dieťaťom.

autor
13. okt 2025
@bielasovicka

@anonym_autor normálne ženy majú mužov ktorí jej pomáhajú, najmä mesiac po pôrode. Ale tebe je zbytočné hocičo hovoriť a radiť, nemá to zmysel. A už vôbec neviem načo ti bolo dieťa, keď nemáš vôbec záujem sa o nho starať,a chceš si užívať život tak ako pred dieťaťom.

@bielasovicka ako to uz jedna napisala, kvoli peniazom predsa 😅

guiseppinka
13. okt 2025

Moja najstarsia bola uzasne babo, ja si viem predstavit, ze by som s nou bola. Este celkom zalezi, kedy sa babo narodi a kedy je svadba... ak teraz jesen zima, tak by som rozmyslala, lebo je rozmohnuty covid, chripky. Ak jar, tak by som sla. Pekne do kocika niekde do rohu a v pohode...

ivik4
13. okt 2025
@janaspa

@oblecenie99 ano presne, zivot sa nekoci, ale minimalne prvy rok sa vsetko prisposobuje dietatu a jeho poziadavkam. To po hopi az ked bude mamou, teoria je jedna vec, ked ma pocit ze ju ma v malicku, no prax bude o niecom inom, drzim palce nech ju to velmi nezaskoci.....

@janaspa najlepsie je ze ona uz jedno dieta ma ....

mira0611
13. okt 2025

@anonym_autor za mna nie, aj kvoli dietatu aj kvoli sebe. Vsak prve mesiace este v noci casto stavame k dietatu...skor by som si vybrala domaci klud a pohodlie, a spanok, ale kazda sme ina.
To, ze zoberies 1 mesacne dieta na svadbu, nevidim nic zle, ani odsudzujuce, neberies to dieta predsa na heavy metal koncert.
Plačlive dieta by som nebrala na svadbu, aby nevyrusovalo oslavu mladomanzelom.

ankare
13. okt 2025

@anonym_autor nie

anonym_d5163d
13. okt 2025
@guiseppinka

Moja najstarsia bola uzasne babo, ja si viem predstavit, ze by som s nou bola. Este celkom zalezi, kedy sa babo narodi a kedy je svadba... ak teraz jesen zima, tak by som rozmyslala, lebo je rozmohnuty covid, chripky. Ak jar, tak by som sla. Pekne do kocika niekde do rohu a v pohode...

@guiseppinka do rohu nechať bábo v kočíku? By si sa nebála že niekto prevrhne kočík a aký stres to je pre dieťa, keď počuje hluk a je kdesi samé? Nemyslíš vážne. A teória, že na jar a v lete nič nehrozí je pekne o ničom. My sme mali šťastie, že sme neboli. Oni mať nemusia ak pôjdu.

martinka13
13. okt 2025

Nie