icon

Mesiac staré dieťa na svadbe - áno/nie

13. okt 2025

Isli by ste? Dieta by bolo v nosici/satke… so sluchadlami na usiach, nekolovalo by na ruky cudzim. Ja mam v tehotenstve ockovanie proti ciernemu kaslu a rsv, zvazujem este covid a chripku.

anonym_3f17d4
13. okt 2025
@anonym_55ed57

Ludia maju popite, kazdy bude hlavu pchat do kocara, budes tam sediet ako kvocka straziaca dieta ktore bude mat sluchadla na usiach?
A aka je tvoja motivacia tam toho novorodenca tahat?

@anonym_55ed57 Lebo chce. Lebo jej život predsa neskončil. Lebo jej potreby sú podstatnejšie ako potreby novorodeného bábätka. Jednoducho učebnicový príklad sebeckej trúby.

anonym_8263ef
13. okt 2025

ja by som isla ale zober si aj kociar a zabezpecte si tam hotelovu izbu pocas vecere uspi babo v kociari a potom sa prestriedajte a tak nevidim v tom problem
ja som chodila s mesacnou vo vajci na prednasky na vyske 😂
do kostola na omsu od tyzdna

kitycat
13. okt 2025

Zalezi ako sa budes citit. Odist mozes vzdy.

Ja by som sla. Ale urcite s kocikom, mesacne bude s trochou stastia len jest, kakat a spat. Das do kocika, ten niekam bokom a bude. Nikto ti ho nemusi obchytkavat, okukovat, bude schovane. Tu su zase vsetci fajnovi, ze vo by su tam chcela robit... trocha si uzit.

Keby napisali, ze bez deti tak sa polovica MK ofukbe, ze deti predsa na svadbu patria 😄

sissi2183
13. okt 2025

Nie, nie, nie. Som velmi otvorena, co sa tyka aktivit s babatkom, ale na svadbe je hluk, ktory je otravny pre dospelych, nie este take male babatko.

anonym_48cee5
13. okt 2025

Veď ty tam silou mocou chces ísť, veď choď. Nám je to úplne jedno 😃 zbytočná diskusia

anonym_55ed57
13. okt 2025

To dieta pravdepodobne este nie je ani na svete, cize toto su asi vysoko teoreticke uvahy. Verim, ze ked sa ti to narodi, sama pochopis, ze toto svojmu dietatu neurobis. Hlavne tie sluchadla na hlave🤫

autor
13. okt 2025
@anonym_55ed57

To dieta pravdepodobne este nie je ani na svete, cize toto su asi vysoko teoreticke uvahy. Verim, ze ked sa ti to narodi, sama pochopis, ze toto svojmu dietatu neurobis. Hlavne tie sluchadla na hlave🤫

@anonym_55ed57 co je na tych sluchadlach teda zle? Vysvetli mi to niekto?

neviem_123
13. okt 2025

Bola som na svadbe kde bolo zhruba take male babatko a uplne v pohode, mali ho v kociku, dalej od hudby, ked potrebovali isli von, boli tam aj izby tam sa dalo aj kojit v sukromi. Odisli cca o osmej vecer, uz si nepamatam. Ja neviem, mne to prislo mile aj vsetci hostia sa na babo usmievali atd.

1sally12
13. okt 2025

Mala som pôvodne rozpísané niečo iné...ale ako čítam tvoje odpovede - načo ty si mala vôbec dieťa? Keď sa nemienis prisposobiť? Že tebe sa život nekončí? 🤦‍♀️ matka roka fakt. Čo na to tvoj muž? Ten je ok s tým že tak malé dieťa chceš zobrať na svadbu? A sluchadla tak malému 🤦‍♀️

autor
13. okt 2025
@1sally12

Mala som pôvodne rozpísané niečo iné...ale ako čítam tvoje odpovede - načo ty si mala vôbec dieťa? Keď sa nemienis prisposobiť? Že tebe sa život nekončí? 🤦‍♀️ matka roka fakt. Čo na to tvoj muž? Ten je ok s tým že tak malé dieťa chceš zobrať na svadbu? A sluchadla tak malému 🤦‍♀️

@1sally12 ano, je s tym ok

autor
13. okt 2025
@1sally12

@1sally12 a co je podla teba zle na sluchadlach?

elis248
13. okt 2025

Vyzerá to tak, že niekto si potrebuje tvrdohlavo užívať. Niektorí rodičia majú iba šťastie, že ich bábätká len nakŕmia, položia a aj hodinu a pol si ich nemusia všímať a spokojne si ležia. Potom jasné, že ich vláčia kade tade a svet je gombička. Potom je tu kopec mamičiek, ktoré sa obávajú aj 20 min cesty na poštu s bábätkom, ktoré celú cestu len prereve, aj keď je nakŕmené, prebalené, nie je mu zima/teplo, lebo proste plače a plače a nevedia s tým nič urobiť.

katusik456
13. okt 2025

@anonym_autor bola som len blahoželať v kostole s malým presne mesiac mal. Boli sme pozvaní na hostinu, ale vopred sme poďakovali a odmietli. Nevedela som si to nejako predstaviť predsa len prvorodička, blížilo sa chrípkovej obdobie, veľa ľudí… neviem si to predstaviť

denithestrange1993
13. okt 2025

@anonym_autor nie, my sme s polrocnou boli a super sme sa zabavili,samozrejme po vecery sme sa pobrali domov. Mesacne babo toto fakt nepotrebuje a mamicka sestonedelka tiez nie.

elis248
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_55ed57 co je na tych sluchadlach teda zle? Vysvetli mi to niekto?

@anonym_autor choď na hocijaký hlučný koncert/festival, pri dave hlučných a podnapitých ľudí si rozlož spacák na spanie, daj si tie slávne slúchadlá a skús sa pekne vyspinkať. Zdá sa ti táto predstava ako fajn výdatný, zdravý a pohodlný spánok? A ráno sa zobuď a s úsmevom funguj celý deň. A nech mi nikto netvrdí, že veď bude ďalej od reprákov. Repráky je koľkokrát počuť z podnikov a kulturákov na celú ulicu.

elis248
13. okt 2025
@anonym_3f17d4

@anonym_55ed57 Lebo chce. Lebo jej život predsa neskončil. Lebo jej potreby sú podstatnejšie ako potreby novorodeného bábätka. Jednoducho učebnicový príklad sebeckej trúby.

@anonym_3f17d4 a netreba zabudnúť dopriať aj bábätku. Aj to si potrebuje užívať. Takže treba mu dať z margarínových zákuskov ochutnať a aj z rezňa mu dať. Veď hádam nebude matka sebecká, nie? A potom bábätko niekomu strčiť na zodpovednosť alebo ho zaparkovať do kúta, lebo čerstvá matka sa potrebuje vytancovať na zábave. Už fakt neviem, či by na rodičovstvo nemali byť psychotesty a špeciálne povolenia. Ale na druhú stranu, na niektorých rodičov by ani tie tabuľky nestačili a boli by zúfalí aj tí psychiatri a psychológovia, čo by tie testy vyhodnocovali.

simona20201309
13. okt 2025
@anonym_55ed57

Ludia maju popite, kazdy bude hlavu pchat do kocara, budes tam sediet ako kvocka straziaca dieta ktore bude mat sluchadla na usiach?
A aka je tvoja motivacia tam toho novorodenca tahat?

@anonym_55ed57 dokázať si ze život jej neskoncil😅

aurora33
13. okt 2025

@anonym_autor ja už teraz lutujem tvoje dieťa. A to sa ešte ani nenarodilo. Matka roka.

autor
13. okt 2025
@elis248

@anonym_3f17d4 a netreba zabudnúť dopriať aj bábätku. Aj to si potrebuje užívať. Takže treba mu dať z margarínových zákuskov ochutnať a aj z rezňa mu dať. Veď hádam nebude matka sebecká, nie? A potom bábätko niekomu strčiť na zodpovednosť alebo ho zaparkovať do kúta, lebo čerstvá matka sa potrebuje vytancovať na zábave. Už fakt neviem, či by na rodičovstvo nemali byť psychotesty a špeciálne povolenia. Ale na druhú stranu, na niektorých rodičov by ani tie tabuľky nestačili a boli by zúfalí aj tí psychiatri a psychológovia, čo by tie testy vyhodnocovali.

@elis248 a kto povedal ze tam chcem tancovat? Proste tam chcem byt s najblizsou osobou v mojom zivote, s rodinou.. mam aj ine deti, oni maju tiez sediet doma?

autor
13. okt 2025
@aurora33

@anonym_autor ja už teraz lutujem tvoje dieťa. A to sa ešte ani nenarodilo. Matka roka.

@aurora33 nemusis. Mojim detom nechyba absolutne nic.

anonym_922eaf
13. okt 2025
@anonym_autor

@elis248 a kto povedal ze tam chcem tancovat? Proste tam chcem byt s najblizsou osobou v mojom zivote, s rodinou.. mam aj ine deti, oni maju tiez sediet doma?

@anonym_autor ostatné deti pošli s mužom alebo starými rodičmi. A keď aj budete doma, utrpia tvoje decká nejakú ujmu? Či tebe sa niečo stane doma? Ak chceš byť s najbližšou rodinou, s tou sa snáď navštevuješ aj mimo svadby. Či ten tvoj je z tých, čo čo sa zleje ako mužik alebo alebo flirtuje s každou svadobčankou a preto musíš všade s ním?

elis248
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a to iné pokojnejšie príležitosti neexistujú? To za každú cenu musí byť na hlučnej svadbe? To už nikoho z rodiny najbližších 10-20rokov neuvidíš? To musíš využiť niekoho svadbu? Nevieš si rodinu pozvať na kávičku a zákusok k sebe alebo do tichého podniku a v príjemnej atmosfére si užiť spoločné chvíle?

luciamikul
13. okt 2025

ahoj, ja som bola takto bratovi s 21 dnovou dcerou, a dvoma chlapcami ale uz velkacmi ☺️.. ja som bola v poriadku, nemala som ziadne tazkosti ... na oficiality som mala odsate mlieko.... hocikedy bolo treba som len ohriala v pohariku s teplou vodou vo flaske... neskor som chodila kojit do miestnosti kde mala nevesta so zenichom veci... nemali s tym problem...maličká viac spala ako bola hore ....cely cas takmer v kociku.... a okolo pol druhej v noci sme sli domov.... všetko bolo v poriadku a aj som sa zabavila... a malicka ani nevedela ze je niekde inde

aurora33
13. okt 2025
@anonym_autor

@aurora33 nemusis. Mojim detom nechyba absolutne nic.

@anonym_autor podla mňa im chýba normálna mama 😂

autor
13. okt 2025
@anonym_922eaf

@anonym_autor ostatné deti pošli s mužom alebo starými rodičmi. A keď aj budete doma, utrpia tvoje decká nejakú ujmu? Či tebe sa niečo stane doma? Ak chceš byť s najbližšou rodinou, s tou sa snáď navštevuješ aj mimo svadby. Či ten tvoj je z tých, čo čo sa zleje ako mužik alebo alebo flirtuje s každou svadobčankou a preto musíš všade s ním?

@anonym_922eaf a na to si ako prisla? Mozte ma tu prosim prestat urazat?

autor
13. okt 2025
@aurora33

@anonym_autor podla mňa im chýba normálna mama 😂

@aurora33 rovnako ta poprosim aby si ma prestala urazat. Do oci by si to niekomu povedala?

autor
13. okt 2025
@luciamikul

ahoj, ja som bola takto bratovi s 21 dnovou dcerou, a dvoma chlapcami ale uz velkacmi ☺️.. ja som bola v poriadku, nemala som ziadne tazkosti ... na oficiality som mala odsate mlieko.... hocikedy bolo treba som len ohriala v pohariku s teplou vodou vo flaske... neskor som chodila kojit do miestnosti kde mala nevesta so zenichom veci... nemali s tym problem...maličká viac spala ako bola hore ....cely cas takmer v kociku.... a okolo pol druhej v noci sme sli domov.... všetko bolo v poriadku a aj som sa zabavila... a malicka ani nevedela ze je niekde inde

@luciamikul tesi ma ze ste to zvladli, ja si to predstavujem podobne. 😊

aurora33
13. okt 2025
@anonym_autor

@aurora33 rovnako ta poprosim aby si ma prestala urazat. Do oci by si to niekomu povedala?

@anonym_autor no jasne. Úplne v pohode by som to povedala do oci. Mesačne dieťa na svadbu urcite nepatrí.

anonym_dbd248
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ako stare su tie tvoje dalsie deti? Bol by to taky problem vychystat ich s manzelom na svadbu a ty by si sla len zablahozelat ku kostolu ci kde to maju?

autor
13. okt 2025
@aurora33

@anonym_autor no jasne. Úplne v pohode by som to povedala do oci. Mesačne dieťa na svadbu urcite nepatrí.

@aurora33 tebe chyba empatia