icon

Nevhodné šaty svokry na našej svadbe?

yababy
Včera o 08:17

Zdravím, musím sa vyrozprávať.

Moja svokra si na našu svadbu ako svadobná mama kúpila červeno-biele (rozumej fakt ostro červená) šaty a svojim strihom pripomínajú postavu zlej kráľovnej z Alice v krajine zázrakov (tá čo mala veľkú hlavu). Rozprávala som už o tom snúbencom, že si naozaj neprajem aby tam chodila ako päsť na oko ale potrebujem aj názory druhých, či aj niekomu ďalšiemu to príde tak nevhodné, ako mne.

beata_k
Včera o 12:03

@yababy Trosku ti ta tvoja svadba prerasta cez hlavu. Nie si v pozicii urcovat dospelej osobne co si moze obliect. Trosku skludni hormon lebo zle dopadnes.

anonym_67b365
Včera o 12:06
@minenkaa

@anonym_7f9d80 ale nik nekáže presnú farbu a presný strih šiat
Farebná skala a štýl ,napr štýl ako svokra autorky,,napr jednoduché strihy ,ležérny štýl,

@minenkaa Nikdy som sa s tým nestretla, že by bola farebná škála stanovená. Na takú svadbu by som radšej ani nešla. Aj bez toho je pre mňa dosť zložité kúpiť vhodné šaty.
Inak, kým som nevhodila sem na MK, tak som netušila o "farebných" pravidlách pre šaty re hostiek.
Na poslednej svadbe, čo som bola, mala jedna nevestina príbuzná (70 +) biely kostým, vzorovaný, s tým, že ten vzor bol tiež biely, ale lesklý. Mne sa nezdá, že by tento jej outfit niekoho vyrušil, vrátane nevesty.

@yababy Neriešila by som svokrine šaty, bolo by mi to nepríjemné. So svokrou by som riešila zasahovanie do výchovy detí a podobné záležitosti, ale jej outfity rozhodne nie. Dospelým ľuďom vravieť, čo majú alebo nemajú mať na sebe, keď sa ma na to nepýtajú?

citronove_koliesko
Včera o 12:16

@yababy kym nebude oblecena v svadobnych tak by som to neriesila.

anonym_4c7866
Včera o 12:22

@yababy Hm, no s tebou to bude asi veselé.
Už teraz sa nojim akú krásavicu nafukanu raz donesie syn, aby mi rozkazivala čo si mam obliecť a čo nie

Dievča spamataj sa, dobrá fuchtla z teba rastie

anonym_4c7866
Včera o 12:23
@minenkaa

Baby čo píšete ,že je to jej vec,vy ste nemali na svadbe určené čo si majú hodia obliecť,farby štýl

@minenkaa nie. Našťastie v mojej aj muzovej aj širšej rodine sme normálni ľudia a nepotrebujeme aby nám niekto určoval čo si mame obliecť a nehráme sa ani na Ameriku

anonym_1c5727
Včera o 12:35
@minenkaa

Baby čo píšete ,že je to jej vec,vy ste nemali na svadbe určené čo si majú hodia obliecť,farby štýl

@minenkaa samozrejme , ze ano... moderne svadby mladych ludi to tak robia, napisu styl, zaner, aj dresscode, farby atd... a ako druzicka som podla nevesty bola zobliekana, obuta aj vycesana podla jej predstav..tak si to zelala a tak sme do toho isli, aby bola spoko... ako sme vyzerali...tak to radsej no coment... a ano, je jedno ci je to svadba alebo ples, vzdy ma temu... a prisposobim sa... zvacsa vsak chodim na svadby, kde je kazdy muz v obleku a zena v satach podla typu svadby- od rob az po lezerne letne oblecenie... toto ma neobmedzuje a ked sa mi nepaci, moze vzdy aj neist... ale toto nie je ten pripad... ona jednoducho si nevesta postavila hlavu a ide tu tocit so svokrou, lebo ONA si nepraje... a neviem , ja to mam tak, ze biele saty nie a ostatne je vsetko o prezentacii daneho cloveka... toto by som si nedovolila na free svadbe nikomu a uz vobec nie svokre a este hlupo cez syna... tak mala zobrat mamu svokru a ist vyberat spolocne, pozicat do salonu,a by aj ony dve ladili atd.. moznosti x... ale nie NEPRAJEM si.. apeluje na nejake fotky... no na kolkych bude ona a svokra? a boze nech hlavne hola nejde... alebo nech sa tam nenadrbe a nerobi skandal alebo ine veci, ktore sa na svadbach deju... a nie ci sa mi paci a nepaci jej farba a strih siat... bars aj korunu nech si da. ak su teda naozaj take priserne, mal by jej to povedat syn, sestra, manzel... nie slecna co sa jej ide do rodiny vydat

minenkaa
Včera o 12:38
@anonym_1c5727

@minenkaa samozrejme , ze ano... moderne svadby mladych ludi to tak robia, napisu styl, zaner, aj dresscode, farby atd... a ako druzicka som podla nevesty bola zobliekana, obuta aj vycesana podla jej predstav..tak si to zelala a tak sme do toho isli, aby bola spoko... ako sme vyzerali...tak to radsej no coment... a ano, je jedno ci je to svadba alebo ples, vzdy ma temu... a prisposobim sa... zvacsa vsak chodim na svadby, kde je kazdy muz v obleku a zena v satach podla typu svadby- od rob az po lezerne letne oblecenie... toto ma neobmedzuje a ked sa mi nepaci, moze vzdy aj neist... ale toto nie je ten pripad... ona jednoducho si nevesta postavila hlavu a ide tu tocit so svokrou, lebo ONA si nepraje... a neviem , ja to mam tak, ze biele saty nie a ostatne je vsetko o prezentacii daneho cloveka... toto by som si nedovolila na free svadbe nikomu a uz vobec nie svokre a este hlupo cez syna... tak mala zobrat mamu svokru a ist vyberat spolocne, pozicat do salonu,a by aj ony dve ladili atd.. moznosti x... ale nie NEPRAJEM si.. apeluje na nejake fotky... no na kolkych bude ona a svokra? a boze nech hlavne hola nejde... alebo nech sa tam nenadrbe a nerobi skandal alebo ine veci, ktore sa na svadbach deju... a nie ci sa mi paci a nepaci jej farba a strih siat... bars aj korunu nech si da. ak su teda naozaj take priserne, mal by jej to povedat syn, sestra, manzel... nie slecna co sa jej ide do rodiny vydat

@anonym_1c5727 veď ja nekomentujem či si ma svokra obliecť alebo nie tie šaty
Len som sa opýtala či ,to niekto robi tak ako ja ,že sa opýta čo by bolo vhodne si obliecť

anonym_1c5727
Včera o 12:53
@minenkaa

@anonym_1c5727 veď ja nekomentujem či si ma svokra obliecť alebo nie tie šaty
Len som sa opýtala či ,to niekto robi tak ako ja ,že sa opýta čo by bolo vhodne si obliecť

@minenkaa aha, tak zle som pochopila... myslela som , ci niekto dostal nadiktovane co a v akej farbe... tak to ano.. vacsinou sa pytam kamosiek v com idu, nech ja nie som ako na ples a oni na party a naopak

muchotrafka298
Včera o 13:05

Dnes je bezne na svadbach, ze sa dava dresscode, urcite farby napriklad. Aj preto, aby to bolo zladene na fotkach. Kazdemu ako chce. Ale je pravda, ze sa vacsina ludi u nas obliekat nevie, na oslavy, svadby, pohreby, navstevy divadelnych predstaveni. Proste hodia ignore mod a daju si co chcu. Ci je to slusne, neslusne je im to jedno.
Ja som raz bola na svadbe, kde sestra nevesty mala bielu robu (!!!!), co si hostia mysleli, ze ona je nevesta. Lebo zatienila aj vlastnu sestru, ktora tou nevestou v ten den bola a pokazila jej cely den. Tiez som zazila na svadbe dresscode, ktory svadobcania nepochopili a prisli tam ako niekde do krcmy.

anonym_34d09d
Včera o 13:18

Pre teba zlá kráľovná a ona asi sa má za dobrú kráľovnú a sa tak citi a chce sa tak obliecť
Skôr by som to brala pozitívne, že je to pre nu česť žení syna,tak to chce užiť si kráľovský 😃
Skôr by som o tom snou pokecala normálne alebo nehala tak
Fotky nefotky,je to tvojho muža mama a súčasť, taká aká je

buberova
Včera o 14:30

Veľmi by som si priala vidieť tie šaty 🙂

sisaka
Včera o 14:35
@anonym_511aec

@minenkaa to nemyslis vazne 😁 aby mi niekto povedal akej farby saty si mam obliect na svadbu? To je take americke, u nas by som tak akurat podakovala za pozvanie…ale v zivote sa mi teda este nestalo, zeby nieco take vyzadovali, ba ani len naznacili

@anonym_511 toto ale vôbec nie je americké, toto je podľa mňa len vadné, lebo normálne sa nič také nedeje. V Amerike jediné, kde sa farebne ladí oblečenie sú družičky, tam sa vyberie farba šiat, štýl šiat si vyberá každá druzička sama a družba je tiež zvyčajne “lepšie” oblečený, ako ostatní muži. I keď sa svadba môže niesť v nejakom štýle, ktorému potom hostia prispôsobia svoje oblečenie, NEVESTA so ŽENÍCHOM NEURČUJÚ farebnú paletu oblečenia hostí, to si môžu určiť na obrusoch, dekorciach a podobne, hostia NIE SÚ ich kulisy. Takže ak sa niečo takéto deje na Slovensku, tak by som povedala, že to je také slovenské, určovať hosťom, čo si môžu a nemôžu obliecť na svadbu a v akej farbe to musí byť.

anonym_22cc0b
Včera o 15:03

Ja som ani netušila kto v com pride...to čo prosim ťa riešite? Nevidim nic zle na cervenych šatoch...clovek aby uz sq pytal v com ma kam chodit.

bielasovicka
Včera o 15:43

No poviem vám, ja by som na takú svadbu ani nešla, kde by mi niekto určoval v akých šatách mam, alebo môžem ísť.

anonym_ee18f0
Včera o 16:03

@yababy Svokra ti hovorí do toho, že čo budeš mať oblečené na svadbe alebo ako sa obliekas aj inokedy? Nerob to ani ty.Je mi jasné, že máte iný vkus, čo však ani jednu neoprávňuje,aby ho tej druhej nanucovala

katkaseiner
Včera o 16:17

Ja som teda vobec neriesila kto mal co na svadbe. Dokonca som ani netusila ze bielu by nemal mat nikto okrem nevesty, resp ze svadobna mama by nemala mať červené saty

sense
Včera o 16:18

Ja osobne by som to neriešila... A ak ti vadí na fotkách môžeš povedať fotografovi nech ju moc nefoti a jednu rodinnú znesies v albume..akú zobudila si moju zvedavosť chcela by som tie šaty vidieť na foto

lienka.7
Včera o 16:23

@yababy pre mňa za mňa, nech si svokra ide aj vo vreci. Strapni sa jedine ona sama. Na fotke ju mat nemusis

anonym_77a474
Včera o 17:55

@yababy Prečo nedáš fotku tých šiat, alebo aspoň link z nejakej stránky, aby sme boli aspoň približne v obraze? Ja si skôr myslím, že svokra vyzerá sexi a ty si nejaká obézna fuchtľa, tak sa bojíš, aby ťa nezatienila🙈

anonym_8eb044
Včera o 18:00

@yababy Mne by to bolo úplne jedno a nikdy by som si nenechala pokaziť tým svoj deň. Jej hanba nie tvoja. Smutné, že nemá niekoho (aj v salónoch to robia) že by jej povedal čo je vhodné pre svadobnú mamu.
Ale netrápila by som sa. Ja určite NIE!

ivicatolic
Včera o 18:09

Kurňa...kde je tá svokruša v tých šatách 👁️👁️👁️

anonym_97cb21
Včera o 18:14

@yababy čo ti poviem, moja švagriná si vzala biele saty na ktorých mala svetlozelene asi 8 listy. Proste biele saty. Prišla, smiala sa akoby nič. Čo som mala robiť? Ale je mi to strašne ľúto, že urobila naschval.

cimage
Včera o 18:18

Ja ani neviem kto ma co oblecene na svadbe, teda okrem nevesty. Ti ludia okolo nikoho nezaujimaju. Ked to prepiskne, tak to bude jej hanba a nie tvoja. Ja by som to neriesila.

ankare
Včera o 18:25

@yababy neries. Jej vec.
Daj fotku sem.

elzu
Včera o 18:31

Komunikovala jsi otevřene od začátku s hosty dress code na vasi svatbe?
Pokud ne, tak to budes muset rozdychat, i kdyby jedna prisla za Arielu, jina za Cruelu Devil a treti za Kloboučníka.

anonym_0a3d61
Včera o 18:31

Trebalo by vidiet saty, ja si pamatam na diskusiu, kde svagrina kupila malej nechcene nausnice. Najprv radili, ze nech troska ponosi a potom sa vymenia. Az kym sa nepridala foto nausnice. Len tam to bolo este bolo po prvych prispevkoch

jamidea
Včera o 18:43
@letfenixa

Kamaratkina svokra si na jej svadbu obliekla biely kostým, naschvál.

@letfenixa moja cierne saty

anonym_cf4ea2
Včera o 18:51

Esteze ja som videla svokrine, mamine, svagrinine saty az v den svadby kedy som mala ine starosti a preto mi to bolo jedno a svet bol pre mna jednoduchsi. 🤭

anonym_c03833
Včera o 19:01

Podľa mňa by sa tvoja budúca svokra mala obliecť celá do čierneho. Ako symbol smútku, že čo si to jej syn ide zobrať za fuchtlu.

petamich
Včera o 19:07

A moja svokra ma slabost pre vyrazne kvety a exoticke vzory 🙂 jej sa to paci, ona to nosi, co ma je po tom.

@minenkaa bola som na vela ale vela svadbach a fakt nikdy som sa nestretla s tym, ze by nam nejakym sposobom dali vediet styl alebo preferovane farby 🙂 ak by nejakym vhodnym sposobom dali preco nie ale teda nedali