icon

Nevhodné šaty svokry na našej svadbe?

yababy
Včera o 08:17

Zdravím, musím sa vyrozprávať.

Moja svokra si na našu svadbu ako svadobná mama kúpila červeno-biele (rozumej fakt ostro červená) šaty a svojim strihom pripomínajú postavu zlej kráľovnej z Alice v krajine zázrakov (tá čo mala veľkú hlavu). Rozprávala som už o tom snúbencom, že si naozaj neprajem aby tam chodila ako päsť na oko ale potrebujem aj názory druhých, či aj niekomu ďalšiemu to príde tak nevhodné, ako mne.

Strana
z5
larsen
Včera o 19:12

Ak ti to tak prekáža, tak jej skús iba dohovoriť, že ale pekne. Napríklad štýlom, moja budúca svokra si zaslúži luxusnejšie šaty. A pozvi ju do nákupného centra, alebo kľudne aj do salónu a spolu niečo pekné a príjemné, vhodné pre svadobnú mamu, vyberte.

anonym_f0e3c3
Včera o 19:14
@yababy

@anonym_7bd649 skôr sa bojím pocitu prenesenej hanby a otrasných fotiek zo svadby

@yababy riešiš hlúposti. Čo myslíš, koľko fotiek budeš mat nakoniec so svokrou? Kým nejde v bielom, tak by mi bolo jedno aj keby dosla v mechu

anonym_ac8c5f
Včera o 19:21
@minenkaa

Baby čo píšete ,že je to jej vec,vy ste nemali na svadbe určené čo si majú hodia obliecť,farby štýl

@minenkaa No jasne ze som nic taketo neurcovala. Ale to bolo 15r.dozadu. Teraz posledne roky co vymyslaju nevesty tak sa mi rozum zastavuje nad tym urcovanim v akom type siat maju hostia prist na svadbu. Mna by ani nenapadlo davat taketo poziadavky hostom. Ale teraz ide hlavne o fotky, videa na net, aby to "dobre" vyzeralo. To je cele, co tam po hostoch ktori sa dajme tomu v danom style, farbe, strihu necitia dobre, kaslat na to. Ale " ja som povedala, tak bude"...to je teraz in. My platime, my urcime co si kto oblecie🤦‍♀️

anonym_b7c0c9
Včera o 19:37
@anonym_ac8c5f

@minenkaa No jasne ze som nic taketo neurcovala. Ale to bolo 15r.dozadu. Teraz posledne roky co vymyslaju nevesty tak sa mi rozum zastavuje nad tym urcovanim v akom type siat maju hostia prist na svadbu. Mna by ani nenapadlo davat taketo poziadavky hostom. Ale teraz ide hlavne o fotky, videa na net, aby to "dobre" vyzeralo. To je cele, co tam po hostoch ktori sa dajme tomu v danom style, farbe, strihu necitia dobre, kaslat na to. Ale " ja som povedala, tak bude"...to je teraz in. My platime, my urcime co si kto oblecie🤦‍♀️

@anonym_ac8c5f a este aj hlavne o to, aby im ti hostia zaplatili svojimi "darmi"

anonym_9f8920
Včera o 19:48
@minenkaa

@anonym_9f8920 zavrazdit ju normálne chce

@minenkaa zas nepreháňaj 😅
Len vyrábať problém kde nie je a potom tu vyplakávať , aka je svokra vadná .. je to chore..

anonym_ffbc3b
Včera o 21:28

Moja atiez sklamala na celej ciare. Cakala som ze sa vyfinti,pojde ku kadernicke a kupi si pekne saty. Mam na to.. a ona isla horsie nez chodi bezne do prace v satach co uz mala na inej svadbe a na nejakej oslave..
Zachranilo to len to ze je chuda.. ale moj manzel ako jediny syn bol sklamany. Povedal mohla si na tom dat viac zalezat.. ja som neriesila

oblecenie99
Včera o 21:29

Nerieš, a uži si prípravy a svadbu 🙂

anonym_7b0449
Dnes o 07:09

Moja svokra mala čisto maslové až skoro biele šaty a krátke.

zuzana76
Dnes o 07:21
@minenkaa

Baby čo píšete ,že je to jej vec,vy ste nemali na svadbe určené čo si majú hodia obliecť,farby štýl

@minenkaa nemali, brala som sa v 1999, mame len par papierovych foto a absolutne ma nezaujimalo, kto si co oblecie

anonym_fa090e
Dnes o 07:57

@yababy vobec to nerieš, každý si predsa oblečie čo sa mu páči, aspoň budete mať pestrejšie prostredie 😀 a gro svadobnych fotiek v albume budete mať aj tak len vy dvaja vo dvojici. Možno budeš prekvapená čo si oblečú ostatní svadobčania, čo teraz ešte netušiš a uvidiš to až v deň svadby, takže riešiť jednu osobu a trápiť sa tým polroka pred svadbou nemá význam. Uži si svoj deň!

gagik
Dnes o 08:09

Ty budes nevesticka,chuda svokra ma sa na co tesit 🤭

anonym_c17641
Dnes o 08:54

Moja vtedy 35r sestra prisla so svojou 10r dcerou obe v ciernom jak mortyse🙈🙈🙈letna svadba..

jamidea
Dnes o 09:14
@gagik

Ty budes nevesticka,chuda svokra ma sa na co tesit 🤭

@gagik ak je svokra blba a nevie sa zmestit do koze ma to "nevesticka" strpiet? Je to najvacsi den nevesty. Ci sa svokrusa pozabudla?

ninabr
Dnes o 10:20

Chapem ta, moja svokra si chcela dat biele saty a biele sako s bielymi topankami. Normalne som povedala muzovi nech jej povie, ze si to nezelam. Je to vasa svadba a tie co pisu, ze neries by to podla mna tiez riesili, je to predsa svadobna mama.

zuzana76
Dnes o 10:22
@ninabr

Chapem ta, moja svokra si chcela dat biele saty a biele sako s bielymi topankami. Normalne som povedala muzovi nech jej povie, ze si to nezelam. Je to vasa svadba a tie co pisu, ze neries by to podla mna tiez riesili, je to predsa svadobna mama.

@ninabr nereisila som to, ja som ani nevedela, co si moja svokra oblecie.

abbey1
Dnes o 10:22
@ninabr

@ninabr Nie, neriešili sme a neriešili by sme ani teraz. Riešila som oblečenie seba a svojho manžela. Na svadbu sme pozvali svojoravnych ľudí a tak sme sa k nim i správali.

muchotrafka298
Dnes o 10:28
@ninabr

@ninabr ja s tebou suhlasim.Ja by som to riesila, presne ako ty. Jednoducho su veci, ktore sa nehodia. A toto je jedna z nich. Biela farba je na svadbe vyhradena pre nevestu, roky rokuce to tak je. Aspon v nasej kulture. A ked sa niekto nevie obliect, treba ho upozornit. Lebo to je hlupost, nedostatok slusnosti, ignoracia? Mozno vsetko dohromady.

zuzana76
Dnes o 10:33
@muchotrafka298

@ninabr ja s tebou suhlasim.Ja by som to riesila, presne ako ty. Jednoducho su veci, ktore sa nehodia. A toto je jedna z nich. Biela farba je na svadbe vyhradena pre nevestu, roky rokuce to tak je. Aspon v nasej kulture. A ked sa niekto nevie obliect, treba ho upozornit. Lebo to je hlupost, nedostatok slusnosti, ignoracia? Mozno vsetko dohromady.

@muchotrafka298 a keby si svokru v danom obleceni videla az na svadbe? Neviem, ale ja nepredpokladam, ze s nevestou, ak raz budem mat, budem riesit svoje oblecenie.

muchotrafka298
Dnes o 10:36
@zuzana76

@muchotrafka298 a keby si svokru v danom obleceni videla az na svadbe? Neviem, ale ja nepredpokladam, ze s nevestou, ak raz budem mat, budem riesit svoje oblecenie.

@zuzana76 kazdy sudny clovek vie, ako sa ma obliect. Jasne, neurobila by som nic. Len by mi prislo luto, ze mi najblizsia osoba mojho manzela pokazi svadbu tym, ze nerespektuje to, ze biela prislucha v svadobny den neveste. Ja som bohuzial zazila svadbu, kedy sa vydavala moja kamaratka. A jej sestra prisla v obrovskej bielej robe, co si ludia mysleli, ze ona je nevesta. Toto spravila vlastnej sestre, ktora pri nej vzdy vyzerala ako chuderka, lebo toto bola top star od detstva. Tak tuto ani nevies co povedat.

zuzana76
Dnes o 10:42
@muchotrafka298

@zuzana76 kazdy sudny clovek vie, ako sa ma obliect. Jasne, neurobila by som nic. Len by mi prislo luto, ze mi najblizsia osoba mojho manzela pokazi svadbu tym, ze nerespektuje to, ze biela prislucha v svadobny den neveste. Ja som bohuzial zazila svadbu, kedy sa vydavala moja kamaratka. A jej sestra prisla v obrovskej bielej robe, co si ludia mysleli, ze ona je nevesta. Toto spravila vlastnej sestre, ktora pri nej vzdy vyzerala ako chuderka, lebo toto bola top star od detstva. Tak tuto ani nevies co povedat.

@muchotrafka298 samozrejme, kazdy sudny clovek vie, ako sa obliect primerane veku, postave, okolnostiam a preto by som nepovazovala za dolezite konzultovat to s niekym, kto nevie, v com sa citim dobre, aka farba mi pristane, ze chcem zakryt velke brucho napriklad atd... vzala by som si ako konzultanta mojho manzela, nie buducu nevestu, ta bude mat starosti inde.

zuzana76
Dnes o 10:44
@muchotrafka298

@muchotrafka298 ja v tomto nie som vztahovacna, pre mna bola svadba vlastne dnom, ktory som nepotrebovala, nie som na okazale veci a nie som extrovert, cize by som asi aj bola rada, keby niekto odklonil pozornost odo mna.

muchotrafka298
Dnes o 10:50
@zuzana76

@muchotrafka298 ja v tomto nie som vztahovacna, pre mna bola svadba vlastne dnom, ktory som nepotrebovala, nie som na okazale veci a nie som extrovert, cize by som asi aj bola rada, keby niekto odklonil pozornost odo mna.

@zuzana76 kazdy to vnima inac.Ja mam taky nazor, ty odlisny. Svadba je u vacsiny zien mozno jediny den v zivote, ked je cela pozornost na nej. A aj v tento den sa najdu ludia, co jej tu pozornost svojim vzhladom, vizazou alebo spravanim zoberu. Co nie je ferove, ale ano, nic v zivote nie je fer. Preto ja ak idem na svadbu, tak respektujem to, ze ma vyniknut nevesta, nedam si biele okazale saty, ked som host.

zuzana76
Dnes o 10:56
@muchotrafka298

@zuzana76 kazdy to vnima inac.Ja mam taky nazor, ty odlisny. Svadba je u vacsiny zien mozno jediny den v zivote, ked je cela pozornost na nej. A aj v tento den sa najdu ludia, co jej tu pozornost svojim vzhladom, vizazou alebo spravanim zoberu. Co nie je ferove, ale ano, nic v zivote nie je fer. Preto ja ak idem na svadbu, tak respektujem to, ze ma vyniknut nevesta, nedam si biele okazale saty, ked som host.

@muchotrafka298 ja suhlasim, len mi pride divne vyjadrenie, ze niekto by riesil saty svokry, ved kazdy vie, ze nevesta je ta mlada v bielom, ved predpokladam, ze sa pozyvaju ludia ako rodina a znami. A dokonca vyjadrenie typu - ja si neprajem - mi pride velmi silne, pritom tie autorkinej svokry maju v sebe aj cervenu. Ak budu vyzerat komicky, je to vyzor svokry, nie autorky.

muchotrafka298
Dnes o 10:57
@zuzana76

@muchotrafka298 ja suhlasim, len mi pride divne vyjadrenie, ze niekto by riesil saty svokry, ved kazdy vie, ze nevesta je ta mlada v bielom, ved predpokladam, ze sa pozyvaju ludia ako rodina a znami. A dokonca vyjadrenie typu - ja si neprajem - mi pride velmi silne, pritom tie autorkinej svokry maju v sebe aj cervenu. Ak budu vyzerat komicky, je to vyzor svokry, nie autorky.

@zuzana76 ak su tie saty v tejto diskusii presna replika tych rozpravkovych, zena ja Ti napisem uprimne, ze nie su zle 🙂🙂🙂🙂

vilsonka
Dnes o 11:32

Ešte si sa nevydala a už zle začínaš…nemáš ju v láske, ináč
by si neriešila takú blbosť ako šaty.

anonym_f288db
Dnes o 13:49

Evidentne tu mame syndrom snehovej vlocky. “Som nedotknutelna, viem vsetko najlepsie a vsetko bude podla mna.” Este aj dychat by mali vsetci v rovnaky cas aby svadba bola najkrajsia, nie?

Strana
z5